wat ik nu eigenlijk echt mis tijdens de lockdown
Gister had ik het er al over dat ik de vakantie echt mis. Natuurlijk een enorm luxe probleem, maar afgelopen zomer ging onze vakantie niet door en dat was best balen. Zeker rondom alle stress van onze verhuisplannen en alle regelzaken eromheen. Gelukkig kregen we er mooi weer voor terug en hebben we uiteindelijk een heerlijke zomer vakantie gehad. Geleidelijk ging er steeds meer dicht en ik moet zeggen dat ik een jaar later nu echt een aantal dingen wel begin te missen. De rek is er inmiddels uit. Dus we denken maar gewoon even na over wat we nu eigenlijk echt missen.. Ik vond het erg leuk om al jullie reacties te lezen gisteren.

Natuurlijk deel ik ook mijn eigen lijstje over wat ik nu eigenlijk echt mis tijdens de lockdown:

Vakantie

Vakantie dus, maar waarom kun je je afvragen? Nou ik zal het eens uitleggen.. Omdat ik die 4 muren nu eigenlijk wel zo’n beetje gezien heb. Alle deuren in huis ken ik inmiddels uit mijn hoofd, ik heb er meer tijd doorgebracht dan ooit. Ik weet hoe snel de was opstapelt, hoe vaak ik moet stofzuigen na bepaalde kruimelkoekjes, hoe hard de deuren kunnen dichtslaan als de deuren openstaan.
Ik mis het avontuurlijke en onbekende. De weekendjes weg, de city tripjes en gewoon de echte vakanties. Afgelopen jaar waren er in de familie een aantal mijlpalen die we heel graag hadden willen vieren. Zo stonden er 2 vakanties gepland met onze ouders. Wie had dat verwacht, dat na 4x verzetten we alsnog moesten cancellen..

wat ik nu eigenlijk echt mis tijdens de lockdown

Funshoppen

Echt een cliché hoor, maar gewoon even de action inlopen omdat er vast wel iets is wat je dringend nodig hebt. Tsja, ik mis het dus serieus! Click & Collect is natuurlijk ideaal omdat je eindelijk wel wat kunt kopen, maar ik mis het langs de gangen lopen, het aanraken van alle spulletjes, alles bekijken. Ik ben dus echt net een klein kind soms, alle rekken uitgebreid bekijken en met een tas vol zooi thuiskomen. Al is het wel beter voor mijn portemonnee, althans dat is de conclusie van mijn man.

Uit eten

Gewoon lekker onbezorgd uit eten gaan, zonder afspraak te maken. Gewoon last minute bellen omdat je er nu zin in hebt en niet volgende week donderdag om half 8 omdat dat het enige open plekje nog is. Vervolgens met een plastic scherm ertussen zitten en elke keer als er iemand hoest me toch iets minder veilig voelen. Iedereen ontwijken, want ja 1.5 meter, overal je handen desinfecteren vind ik dan weer minder erg. Maar je snapt het, de lol is er toch soms wel even vanaf.

Bouwmarkt tripje

Leuk joh, een huis inrichten zonder spullen in het echt te bekijken. Ja je kunt het meeste wel online bestellen maar we weten allemaal dat foto’s online niet altijd echt zijn. Ik bedoel, we kennen allemaal die resorts die fantastisch zijn op het plaatje en in het echt een ramp. Juist! Dat is met interieur natuurlijk ook. Dus het liefst wil ik dat gewoon lekker in het echt bekijken en dan ook lekker 30 winkels afgaan zodat je echt alles gezien hebt.

wat ik nu eigenlijk echt mis tijdens de lockdown
Terrasje pakken

Met het prachtige weer van een week geleden, ohhh wat was het toch jammer. Zo zonde om te zien dat alles leeg was, zo verlaten en stil. Terwijl de stad normaal overal lekker bruist met dit mooie weer. Kindjes spelen lekker, papa en mama met vrienden borrelen met lekkere hapjes. Lekker mensen kijken vanaf je luie stoel, ik hou van mensen kijken. Er loopt namelijk ook onwijs veel voorbij normaal gesproken. Daarna loop je nog lekker langs de ijscoman voor een bolletje of 2.
Of nog ergens een dansje doen, gewoon naar binnen lopen waar de muziek goed klinkt. Niet dat we dat de afgelopen jaren gedaan hebben, maar nu het niet meer kan mis ik dat toch wel enorm.
Lekker dansen met vriendinnen!

Dagje weg

De enige uitjes die wij nu nog doen is  over het algemeen het strand en het bos. Want ja, de rest is natuurlijk allemaal niet open? Ik mis de dierentuin, de kinderboerderij, de speeltuinen, het aardbeienterras, de zwembaden, bioscoop, bibliotheek, de pretparken. En als ik dan pretparken zeg, dan bedoel ik inderdaad ook echt Disneyland. Ohhh wat missen we dit toch enorm. We hadden al 2x een uitje gepland, maar we blijven het nog even uitstellen.

Sociaal netwerk

Ik mis het knuffelen met mijn ouders. Normaal neem ik dat voor vanzelf sprekend, want ik let er nooit zo op. Als ik wegga of als ik ze zie altijd even een knuffel. Maar nu ik dat niet meer kan mis ik het enorm! Bizar toch? Mijn zus die veel te ver weg woont voor een 1,5 meter gesprekje en waar ik met mijn man niet samen mee naar binnen mag inmiddels, want ja 1 persoon tegelijk.
Of gezellig bankhangen met vriendinnen op de bank, lekker dicht op elkaar gepropt met een slechte film.. Met een vriendengroep gezellig afspreken of een etentje thuis of bij iemand. Verjaardagen met familie en vrienden. Ik mis het allemaal!

Dit was hem, wat ik nu eigenlijk echt mis tijdens de lockdown. Maar ik ben benieuwd naar jouw reactie. Wat mis jij het allermeeste van deze hele lockdown?