Naar het bos gaan met kinderen is altijd een goed idee. Waarom? Vooral omdat ze zich daar lekker kunnen uitleven. Mijlenver om te rennen dus je kunt er van alles. Nu kun je natuurlijk gewoon een wandeling maken, of je kiest voor een kabouterpad of blote voetenpad. Maar wat ook leuk is, zijn leuke kinderspelletjes. Nee ik bedoel niet dat je een bordspel meeneemt, maar gewoon een leuk kinderspel voor buiten. Welke leuke kinderspelletjes voor in het bos ik bedoel lees je hier:

Beleef je eigen avontuur

Loop door het bos als prinses of ridder, wedden dat dit nog een extra effect gaat geven aan je wandeling? Want dan neemt de fantasie het over en voor je het weet maak je hele wilde avonturen mee! Weet wel dat je de verkleedkleren daarna hoogstwaarschijnlijk in de was kunt gooien 😊
*just saying*


Ik zie ik zie..

Deze ken je wel toch? Noem een kleur of een eigenschap en laat elkaar raden. Wat heb je gezien? Loop samen een rondje en zoek iets origineels op. Je zal versteld staan van wat je alleaal vind in de natuur.

Zoekkaarten DIY

Er zijn heel veel verschillende printables voor te vinden maar je kunt natuurlijk ook je eigen versie makkelijk maken. Ga er met je kindje(s) voor zitten en bedenk samen wat je allemaal tegen kunt komen in het bos. Wat zie je er allemaal? Van al deze dingen zoek je een plaatje op en hier maak je een a4-tje van. Je kunt dingen uit tijdschriften of kranten knippen, maar ook gewoon op internet speuren natuurlijk. Wil je het blaadje vaker gebruiken? Zorg er dan voor dat je de pagina lamineert. Dan neem je gewoon een stift mee en kruis je af wat je al gevonden hebt. Zorg wel voor een stift die je kunt uitvegen dan natuurlijk 😊

de leukste kinderspelletjes voor in het bos
Kleuren zoeken

Hiervoor heb je een (kartonnen) eierdoos nodig en wat kleuren papier. Bedenk samen welke kleuren je tegen kunt komen en leg van elke kleur een stukje papier in de eierdoos. Zorg ervoor dat je elk vakje bedekt, behalve 1. Je kunt de papiertjes ook vast plakken aan de bodem, dan weet je zeker dat je ze niet kwijt gaat raken. Eenmaal in het bos zoek je van elke kleur iets en vult zo samen de eierdoos. Dat lege vakje? Dat is voor de mysterieuze kleur die je in het bos gaat vinden. Degene die niet op de kaart staat, wie vind deze als eerste??

Items zoeken

Dit is een variatie op de zoekkaarten, maar dan met een (kartonnen) eierdoos.
In elk vakje van de eierdoos plak je een plaatje van het item dat je zoekt. Maak 2 dozen hetzelfde en kijk wie er als eerste de doos gevuld heeft.

Het alfabet spel

Net zo simpel als dat het klinkt. Je begint bij het begin, de letter A. Wat zie je om je heen met de letter A? Wijs het aan of benoem het, heb je het goed dan kun je door naar de B. Maar loop je vast? Dan is de volgende aan de beurt! Wie komt er helemaal tot de letter Z?

Dierengeluidenspel

Ga je met meerdere kindjes naar het bos? Dan is dit een erg leuk spel. Laat elk kind een dier verzinnen maar dit niet door vertellen. Laat ze om en om het geluid maken en laat de rest raden! Op dit spel kun je natuurlijk veel variaties maken door wat verder verspreid te gaan staan en op zoek te gaan naar elkaar. Zo word het nog een hele dierentuin daar!

de leukste kinderspelletjes voor in het bos
Kunst in de natuur

Ook in de lijst voor leuke kinderspelletjes voor in het bos staat natuurlijk kunst in de natuur.
Ga op zoek naar stokken, het liefst 4 zodat je de rand van een schilderij kunt maken. In dit schilderij kun je zo creatief te werk gaan als je zelf maar wilt. Maak je een boom van bladeren of een hartje? Alles kan in de natuur, je moet alleen op zoek gaan naar spulletjes om mee aan de slag te gaan. Dus waar wacht je nog op?

de leukste kinderspelletjes voor in het bos
Natuurlijk staan deze tips garant voor urenlang speelplezier. Dus is het slim om ook wat lekkers mee te nemen. Neem een kleedje mee en wat lekkere hapjes die je hier kunt vinden! Zo bouw je even een rustmomentje in voor je weer door kunt met het volgende spel. Hopelijk kun je lekker aan de slag met dezze lijst van leuke kinderspelletjes voor in het bos.

Zoek je nog een mooi plekje natuur? Hier vind je ontzettend veel mooie plekjes die een bezoekje zeker waard zijn!