Aangezien we deze vakantie niet echt weggaan leek het mij leuk om eens op zoek te gaan naar andere uitjes. Natuurlijk zijn we nu dol op uitjes in de buitenlucht, lekker veilig, al snel kwam ik op deze Avonturenboerderij. De boerderij van Fien & Teun die je wellicht wel kent van hun tv-serie. Zij beleven altijd veel avonturen op de avonturenboerderij, dus dat wilden wij ook wel een keer meemaken.


Ligging

Avonturenboerderij Molenwaard vind je in Groot-Ammers, vlakbij Schoonhoven. Ik was er zelf nog nooit geweest en was dus erg blij met mijn navigatie! Het laatste stukje rij je over een lange boerenweg. Zodra je de vrolijke vlaggetjes ziet en de molen ben je er. Qua parkeren is er meer dan genoeg ruimte.

Extra maatregelen

Vanwege de maatregelen is het ook hier noodzakelijk om van te voren te reserveren. Zo kunnen ze garanderen dat het in het park niet te druk word. Aangezien het vrij ruim is kun je je prima verplaatsen binnen de 1,5 meter. Al is er 1 plek waar dat lastig is.
Op de Avonturenboerderij is er goed gekeken naar de looproute, zo is er op te smalle stukken gekozen voor eenrichtingsverkeer. Ook zijn er in de wachtrijen gele stippen gemaakt zodat iedereen weet waar je plekje is om afstand te houden. Er zijn desinfectiepunten weggezet en op kinderlijke manieren word de afstand steeds onder de aandacht gebracht.

Wat is er te doen?

Van te voren wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik kon me er namelijk niet echt een goede voorstelling van maken. Zo kom je binnen en beland je op het voorplein. Hier werden we hartelijk welkom geheten en omdat we iets te vroeg waren moesten we hier wachten. Gelukkig kwamen al snel Fien & Teun en zij maakten er al direct een groot feestje van.
Op dit voorplein bevind zich ook de kassa, het restaurant, een winkeltje en een speeltuin.

Zodra het hek open gaat loop je als het ware de polder in en begint je avontuur.
Je komt namelijk langs allerlei dieren en overal is wel iets te doen. Zo kun je de molens bezichtigen, trekker rijden, pony rijden, zijn er enorm veel speelplekjes, je kunt een koe melken, bootje varen, dieren knuffelen, tuinieren, kortom het is bijna teveel om op te noemen en ook bijna teveel om op 1 dag te doen. Wij hebben er ruim 5 uur rondgelopen en op de bootjes na bijna alles wel gezien wat we wilden.

Alles op de avonturenboerderij leer je spelenderwijs, een leuk en ook nog educatief uitje dus!

Shows

Zoals ik al zei is het op 1 plek lastig om je aan de maatregelen te houden, nou ja 1 plek, ik bedoel hiermee de shows. Door het gehele park zie je dat iedereen afstand houdt, maar dan kom je bij de show en iedereen wil natuurlijk erbij staan. Dus al snel zie je hier een soort “kluitvorming”. Vandaar ook deze foto van iets verder weg, ik probeerde zelf wel mijn afstand te bewaren namelijk.

De shows die wij gezien hebben zijn Peppa gaat op schoolreis* & Kaasmakende koeien. Ontzettend leuk! Peppa kenden de kinderen natuurlijk al, met haar broertje George maakt ze samen heel wat mee en de kinderen zaten echt in het verhaal.
Bij de koeien was het tijd om meer te leren over kaas. Hoe word kaas gemaakt? Dit werd onwijs leuk gedaan met liedjes en een echte quiz waarbij de kinderen centraal stonden.

*De shows zijn ingedeeld per thema, de thema’s verschillen per maand en kunnen dus anders zijn als jij je bezoekje maakt aan de Avonturenboerderij.

Boerderijdiploma

Om het allemaal nog spannender te maken krijg je bij binnenkomst een boekje aangereikt met opdrachten. Als je al deze opdrachten goed uitvoert verdien je een heus boerderijdiploma. Natuurlijk willen alle kinderen dit en gaan ze fanatiek aan de slag, althans de mijne wel 😊
De vragen leiden je langs alle dieren en zorgen ervoor dat je zo’n beetje alles wel ziet en meer informatie krijgt over de dieren. Dit is erg leuk gedaan!

Tip!

Natuurlijk las ik deze fantastische tip weer eens iets te laat, oeps, namelijk precies toen ik aan kwam rijden.. Maar hier komt ie, neem laarsjes mee! Wij hadden prachtig weer, dus ik trok de kindjes sandalen aan. Maar omdat het toch een boerderij idee is, is het wel fijn om op sommige momenten je laarsjes aan te kunnen trekken. Ook doe je er goed aan om een extra setje kleding mee te nemen, want tsja ze kunnen vies worden. Tegenwoordig extra want er is een modderbaan geopend, die ik gelukkig nog net kon ontwijken. Hahaha.. Dodged the bullet! Maar dat extra tasje, jup neem maar gewoon mee dus.

Wat was ik kwijt?

Eerder vertelde ik al in deze blog dat ik voor het boeken van een uitje het leuk vind om te zoeken naar goedkopere opties. Natuurlijk heb ik dat voor deze dag ook gedaan.
Zo kost de entree voor Avonturenboerderij Molenwaard online 14,75 p.p. Kinderen t/m 1 jaar zijn gratis. Parkeren kost € 5,- voor de hele dag. Op het moment van schrijven lopen er verschillende acties om dit dagje uit nog goedkoper te maken. Zo kochten wij onze kaartjes via deze actie van de Albert Heijn 1+1 gratis. Omdat we met 5 betalende personen waren, mijn ouders waren gezellig mee, hadden we nog 1 kaartje extra nodig. Deze schafte ik aan via de ANWB en kostte 8 euro. Zo spaarden wij toch mooi € 36,25 uit. Makkelijk verdiend toch?!

Ben jij hier al wel eens geweest? Heb jij hier ook zo’n leuke dag gehad?