buurman en buurman - bakken en grillen
In januari verschijnt het allerlaatste bioscoopavontuur van ieders favoriete buurmannen in de Nederlandse bioscopen. Natuurlijk hebben we het dan over de mannen van Buurman & Buurman. Hier staat deze serie regelmatig op en met de minimale communicatie word alles begrepen wat er gebeurd. De kinderen begrijpen maar al te goed wat er gebeurd en zelfs Harvey van 1 kijkt zijn ogen uit naar dit duo! Dat weten de makers natuurlijk als de beste want ook met dit avontuur word je geboeid van begin tot einde. Bij kinderen vind ik dat altijd een hele uitdaging, want vaak is er al snel iemand afgehaakt of is het toch meer voor meisjes of voor jongens. Maar Buurman & Buurman – Bakken en Grillen heeft het allemaal! Wij mochten deze als één van de allereersten bekijken, dus lees snel wat wij ervan vonden.

buurman & buurman: bakken en grillen!

Buurman & buurman

Maar eerst, voor wie dit komische duo op mysterieuze wijze nog niet kent. Buurman & buurman is een animatie serie waarin twee onhandige maar zeer vindingrijke klusmannen de hoofdrol spelen. Deze serie is afkomstig uit Tjecho-Slowakije en in Nederland worden de stemmen vertolkt door Kees Prins en Siem van Leeuwen. In 1984 kwamen ze bij ons voor het eerst op de buis, inmiddels zijn ze een waar begrip! Buurman & Buurman – Bakken en Grillen is het allernieuwste maar ook allerlaatste bioscoopavontuur van het duo.

Allerlaatste bioscoopfilm

De allerlaatste bioscoopfilm belooft opnieuw een hilarisch avontuur. De klusgrage buurmannen beginnen net als altijd vol enthousiasme aan verschillende klusjes, maar helaas loopt het weer niet op rolletjes. Natuurlijk lossen ze alle problemen op die ze stiekem helemaal zelf veroorzaken. De oplossingen komen vaak uit hele onbekende hoeken! Dit keer staat alles in het thema van bakken en grillen. Allerlei lekkere hapjes komen voorbij, maar helaas is er toch altijd iets mis waardoor er flink geklust moet worden om tot een oplossing te komen.
Een gezellige barbecue loopt namelijk al snel uit op een grote verbouwing, want als hij het niet blijkt te doen dan bouwen ze natuurlijk een nieuwe. Het zijn namelijk geen opgevers die buurmannen, elke optie word volledig uitgewerkt, getest en bijgeschaafd!
Wanneer de buurman het idee heeft om makkelijk zijn spullen te delen, heel handig bij het klussen, word er zelfs een manier bedacht om dit vanuit binnen de huizen te doen. Het hele huis word hiervoor op z’n kop gezet, van zolder tot kelder en dwars door de tuin. Ontzettend creatief en de oplossing van het probleem vinden ze altijd, want alles brengen ze gelukkig weer tot een goed eind.

Ons oordeel

Een film met een hele grote dosis humor en hele slimme tips voor verbouwingen die je vooral niet zelf moet proberen 😊 De huizen worden namelijk zoals altijd weer flink onderhanden genomen en zelfs de garage word deze keer niet ontzien.
Hier werd er de hele film met volle focus gekeken door alle 3 de kinderen en dat wil echt wel wat zeggen. Zelfs geen tijd voor plaspauzes. Het enige wat ik naast me hoorde was: “Ohnee he, daar gaan ze weer!”, “Wat doen ze nu weer, dat kan toch niet?!” gevolgd door een heleboel geschater. Jammer dat dit het allerlaatste bioscoop avontuur is, maar gelukkig vinden ze het hier in huis niet erg om de oude delen in de repeat te gooien, dus ze zullen nog wel vaker voorbij komen!

A je to !! (ofwel “Dat was het’ vrij vertaald; opgelost of voor elkaar” in het Tjechisch)

Buurman & Buurman – Bakken en Grillen
Releasedatum: 20 januari 2021 l Onder voorbehoud van de maatregelen
Leeftijd: Alle leeftijden
Speelduur: +/- 60 minuten
Regie: Marek Beneš
Genre: Animatie
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Nee

Zin in de film? Kijk dan hier alvast voor een kleine voorproef!

Natuurlijk valt ook deze film ideaal te combineren met een logeerfeestje in eigen huis!