Met dit mooie weer, denk ik aan de uitstapjes die wij deze zomer graag weer zouden doen..
Normaal gesproken zijn ze open van April tot November, dit jaar is dit natuurlijk even anders.
Aardbeien zijn hier in de zomer niet aan te slepen, heerlijk vinden we die! En de allerlekkerste, die halen we bij het Aardbeienterras. Niet alleen omdat ze zo lekker zijn, maar omdat we ze ook zelf mogen knippen. Maar wat kun je er eigenlijk allemaal nog meer doen? Ik vertel het jullie allemaal.. Lees maar mee!

Grote Aardbei

We zijn er zelf nog nooit geweest maar vinden het adres on-line. Als we aan komen rijden zien we een grote aardbei, de kinderen schreeuwen het al uit. Daar zal het wel zijn! Er is meer dan voldoende parkeerplek, dat is altijd fijn!

Spelen maar

Als je binnenkomt kun je niet anders dan richting de speelweide. Je komt erlangs binnen dus er is geen verstoppen aan. Dus we besluiten de kinderen eerst maar te laten uitrazen.
(achteraf blijkt dat dit dus ook als tip gegeven word op de website, dus we zijn niet de enige!)
Er is vrij veel om mee te spelen, dus je kunt hier echt wel een middagje vullen. Een kabelbaan, wat fietsjes, trampolines en natuurlijk de grote aardbei; een springkussen! Voor ons was er ook genoeg plek om te zitten, er staan picknicktafels verspreid over het gras.
Je mag hier zelf eten/drinken meenemen maar er valt ook van alles te bestellen. Het thema aardbei is ook hier lekker doorgevoerd. Dus wij namen een heerlijke aardbeienwafel met slagroom! Ziet er niet verkeerd uit.

Smakelijk!

Zelf Knippen

Voor €2,50 kun je zelf een eigen bakje vullen. Dat klinkt leuk! We nemen 2 bakjes, voor beide kids een eigen bakje. Voor de borg van het schaartje moet je ook betalen, namelijk €5,- maar dit krijg je natuurlijk weer terug. *LET OP! Je kunt hier niet pinnen, dus breng contant geld mee*
Met ons bakje liepen we richting de kas waar iemand ons al opwachtte.
Met het karretje loop je door de “gangen” en onderweg kun je de aardbeien naar keuze afknippen. Kies vooral de meest rode uit, die zijn natuurlijk het lekkerst! Dus zo gezegd, zo gedaan. Met het karretje en de kids liepen we langs de aardbeien. Nog best spannend zo’n scherp schaartje, maar probeer maar! Ontzettend leuk om te doen en al snel hadden we ons bakje vol. Dus konden we het karretje weer terug duwen naar het begin.

 

Geslaagd!

Vol trots kwamen ze aan bij het winkeltje met hun bakjes. “Zo, dat hebben jullie goed gedaan!”
We leverden de schaartjes in en kregen een Aardbei plukdiploma. Wat waren de kinderen blij hiermee! Die moet natuurlijk ingelijst opgehangen op de kamer, je snapt het wel.

Opsmikkelen

Het idee was om de bakjes mee te nemen en thuis op te eten, maar nadat ik de aardbeien gewassen had en een plastic tasje was gaan halen.. waren de bakjes al half leeg. Dus ik heb nog wat bakjes bijgekocht voor thuis. Dit bleek een goede beslissing, want eenmaal thuis was er vrij weinig meer van de eigen bakjes over. Het zal geen verassing zijn, maar de kinderen konden niet wachten om weer terug te gaan!

Top dagje uit dit! Echt een (over)heerlijke escape.