Even terug in de tijd, naar onze eerste auto vakantie richting Frankrijk. Het is juni 2017.
Voor deze zomer hebben we geen vakantie geboekt, want we gaan met vrienden naar Turkije eind van het jaar.. Maar eigenlijk willen we nog wel even er tussenuit.
Dus we besluiten last minute om nog “even” een autovakantie te regelen. We hebben nog wat vakantiedagen die we waarschijnlijk toch niet opmaken en kunnen nog net buiten de zomervakantie om weg.

Yelloh

Onze buurvrouw is grote fan van Yelloh campings en dankzij haar advies gaan wij ook binnen die keten op zoek naar een geschikte camping. Het is een hele klus om Joachim over te halen naar een camping te gaan, want hij is meer een hotel persoontje.. Maaarrrrr voor een weekje wil hij het best proberen! Yes in the pocket, dus direct regelen voor hij terugkrabbelt.
We willen een leuke omgeving waar we genoeg kunnen doen, een lekker zonnetje, een leuk zwembad voor de kinderen  (en onszelf!) en natuurlijk een mooi huisje.
Al met al niet een flink eisenpakket dus we vinden al snel de geschikte plek: Frejus. Hier bevind zich camping Domaine du Colombier.
*https://www.yellohvillage.nl/
Met dank aan de snelle hulp van D-reizen is via facebook messenger onze vakantie binnen enkele minuten geregeld. Top!

Inpakken

Op hoop van zegen pak ik de koffers in voor iedereen. Omdat ik bang ben van alles te vergeten maak ik altijd inpaklijsten. Maar elk jaar vergeet ik die dingen weer op te slaan, dus moet ik weer een nieuw lijstje maken.. Onwijs ideaal, not.
Ik verwacht geen slecht weer dus pak een zomerse stapel kleding uit de kasten en de zwemspullen en hop dat kunnen we afvinken. Wat zonnebrandcrème is ook vast handig, toiletspulletjes. De elektronica regelt Joachim gelukkig dus dat zal wel in orde zijn.

Even rijden

De camping die we hebben uitgekozen ligt maar op 11,5 uur rijden, dus uhh peanuts toch?
Ik voorzie allerlei rampscenario’s maar we besluiten geen hotel te boeken en rijden in de avond weg.
We houden de kinderen langer op dan gewoonlijk, in de hoop dat ze in de auto in slaap vallen.
Wonder boven wonder verloopt het allemaal soepeltjes. De kinderen slapen de hele nacht door en hebben niet door dat wij een wissel maken. Om 04:00 neem ik het stuur over, kan manlief even bijslapen en om 08:00 stoppen we voor een ontbijtje.

Wakker worden en direct spelen, wat wil je nog meer!

We zijn inmiddels al in Frankrijk en daar hebben ze leuke parkeerplaatsen met speeltoestellen langs de weg. We hebben online een grote opgezocht en het is inderdaad ideaal zo.
We eten onze meegebrachte broodjes op vanuit de koelbox, drinken wat en daarna kunnen de kinderen even spelen en wij onze benen strekken. Daarna is het nog maar even rijden, om 10.00 komen we al aan op onze bestemming.

Poetsen en uitladen

Het is een tic maar elke keer als ik in een vakantiehuisje kom, moet het huisje eerst schoon. Dus de eerste tas die vooraan staat in de kofferbak is de tas met schoonmaak spullen. Terwijl de rest van de auto word uitgeladen ga ik snel in de sop-modus. Even een doekje overal langs, gewoon voor de zekerheid. Daarna richten we het huisje in, aldus we gooien alle spullen neer en pakken onze zwemtas. Ik gooi er nog wat overgebleven broodjes en drinken in voor de lunch.

Dat ziet er al tropisch uit

Ook spelen is hier geen probleem
Spot je ons?
Kindergedeelte voor onszelf! Puur genieten

Zwemmen en shoppen

Het weer is fantastisch en het zwembad is heerlijk. Het is lekker rustig, dus we hebben alle ruimte om te genieten van onze vakantie. Wat een fantastisch idee was dit.
Na het zwemmen besluiten we ons weer aan te kleden. Want de koelkast is natuurlijk leeg en dat is morgenochtend niet handig. We rijden naar de lokale supermarkt en kijken onze ogen uit.
Wat is het toch heerlijk om die rekken vol producten zien die wij in Nederland helemaal niet kennen.. We gooien van alles in de kar, zodat we in ieder geval ontbijt hebben en wat avondeten. Oja, en natuurlijk wat snacks voor de avond en ijsjes voor in de vriezer. Want met dit weer, vliegen de ijsjes er natuurlijk doorheen. Zo, zo komen we wel even vooruit.

Lekker kleuren samen

Na het eten willen ze af en toe nog even wat creatiefs doen. Ik ben dan ook erg blij met deze afwasbare kleurmatjes die ik heb meegenomen. Ooit eens ergens gekocht en in de tas gestopt voor de vakantie. Heel fijn! Elke avond even afwassen, ophangen om te drogen en de volgende dag zijn ze weer klaar voor gebruik.

Prachtig landschap
Nooit meer naar huis
De wereld aan onze voeten
Het ruikt heerlijk hier!
Pootje baden
Samen, jij & ik
Dagje strand
Ook even poseren

Erop uit

De camping is leuk, maar echt veel te doen is er voor ons niet.
Dus we besluiten wat dag tripjes in te plannen. We reizen een aantal dagen naar verschillende steden en zwemmen tussendoor een dagje in het zwembad.
Alles gaat eigenlijk vanzelf en we genieten volop! We hadden het niet verwacht maar kunnen best wennen aan het camping leven.

We besluiten ook een dagje naar Monaco te gaan, pakken het stadje Nice mee, gaan een middagje naar het strand en gaan op zoek naar de lavendelvelden in Roussilon. We zijn er maar een week, maar maken optimaal gebruik van alle dagen. Het lijkt wel een georganiseerde reis, het loopt als een trein. In de avond bekijken we ons boekje van Lonely Planet en zoeken uit wat we de volgende dag gaan doen. Heerlijk zo op de veranda, in alle rust met zn tweetjes. Wat wijn en wat lekkers, heel vervelend zo hoor.

Buiten ontbijten, goed begin van de dag
Frisbee spelen

Entertainment

Overdag volgen we het entertainment programma niet maar gaan ons eigen weg. We ontbijten zodra iedereen wakker is en gaan dan op pad.
In de avond is er altijd kinderdisco. Dus dit proberen we elke avond even mee te pakken als het uitkomt.
Wat vinden ze het prachtig! Lekker dansen en gek doen voor we onze bedjes in duiken. Slapen doen ze hier ontzettend goed. Ook overdag worden er nog de nodige dutjes gedaan.

Voor herhaling vatbaar?

De vakantie is ons zo goed bevallen. Ook al was het last-minute en zijn we er zo ingedoken. Misschien juist daarom? Geen tijd om over na te denken, gewoon lekker gaan!
De reis verliep ontzettend goed, de accommodatie was perfect en het verblijf super. Dus wij gaan zeker nog een keer kamperen.. Nou ja, in een huisje dan hè! Want een tent, dat is dan weer net een stap te ver voor mijn man ben ik bang. En eerlijk gezegd zie ik dat met de kids dan ook weer niet zitten. Maar naar de camping, dat is ons gelukt. Dus missie geslaagd!

Mijn liefdes…