Dit knutselpakket ligt een beetje in de lijn van diamond painting, maar heeft ook wat weg van de happy stones. Het afgelopen jaar zagen we ze overal, de versierde stenen. Super leuk, zoveel vrolijkheid overal. Ze werden weggelegd zodat anderen ze konden vinden. Wat een eenheid. Veelal met acrylstiften maar je kunt het natuurlijk helemaal naar eigen smaak maken. Totum heeft daar super goed op ingespeeld met het knutselpakket van Rock Starfish. Een compact pakketje, ideaal nu voor de feestdagen! Lees snel mee wat je kunt verwachten van het knutselpakket.

Inhoud

Wanneer je de Totum Rock Starfish doos opent vind je 3 (echte) platte stenen, 350 strass steentjes in 5 verschillende kleuren, 1 velletje stickers, gereedschap om de steentjes op te plakken en een stokje om de stickers mooi te kunnen plakken. Natuurlijk zit er ook een handige handleiding bij, met plaatjes zodat je duidelijk kunt zien in welke stappen je moet werken.

Voor wie?

De aanbevolen leeftijd is vanaf 4 jaar. Omdat het echt wel aanspreekt op de fijne motoriek denk ik dat je hier het beste naar kunt kijken. Kan je kindjes het zelf al? De steentjes zijn vrij klein en je moet ze precies oppakken en plakken. Natuurlijk kun je altijd helpen, maar het is leuker als ze het zelf kunnen natuurlijk. Meisjes en jongens, het is voor iedereen! Knutselen is namelijk altijd leuk.

Glitters, glitters en glitters

Natuurlijk draait alles om de glitters. Er zijn zoveel strass steentjes bijgeleverd dat je echt helemaal los kan gaan in de versiering. Natuurlijk geld het principe niets moet, alles mag. Wil jij alleen een sticker erop plakken of plak jij juist geen stickers en alleen strass steentjes? Dan doe je dat toch gewoon. Maak het helemaal naar je eigen smaak, dat is juist waar het om draait. Jij bent de maker van je eigen meesterwerk, tof toch?

Hoe werkt het?

Je kiest eerst de steen uit welke je wil gaan versieren. Daarna bekijk je welke sticker je op de steen wil plakken, daarna versier je hem extra met de strass steentjes. Zo simpel is het eigenlijk. Wanneer de stenen op zijn kun je zelf op pad om nieuwe te zoeken. Je kunt er eindeloos in variëren. Wij hebben meerdere pakketten van Totum, dus ook meer verschillende steentjes die we erbij gebruikten. Maar ook de acrylstiften kun je prima gebruiken ter aanvulling. Met zoveel strass steentjes kun je zeker wel een zak stenen mooi maken.

Stickers plaatsen

Let wel op dat je de stickers op de juiste manier losmaakt. Zo was ik bij de eerste iets te fanatiek wat eindigde met een sticker op mijn tafelkleed i.p.v. op de steen. Met als gevolg een sip gezicht bij de kids, want ja, die hadden ze speciaal uitgekozen voor hun steen. Samen nog wel, dus helemaal een drama! Je snapt dat ik daarna wat beter aan het opletten was. Maak de stickers los en plaats hem direct op de steen, niet eerst in je hand houden of even wegleggen. Hij plakt namelijk al, dus hij zal ook op je hand gaan plakken waardoor de sticker scheurt. Zodra je de sticker direct plaats heb je dit probleem niet.

Steentjes plakken

De steentjes zijn wat klein, dus je moet er precies met de pen opzitten om ze te pakken en te plaatsen. Natuurlijk schoten we de eerste keer lekker uit met de lijm en leerden we direct om hier subtiel mee om te gaan. Het plakt namelijk super goed, dus een klein druppeltje is echt voldoende. Je kunt de lijm nog op een apart bordje doen, zodat je “erin kunt dippen” mocht je dat zelf fijn vinden.

Ons oordeel

Doordat je zo eindeloos kunt variëren blijft het leuk. Ja de stenen zijn zo versierd, maar niemand houdt je tegen om nieuwe stenen te zoeken. Leuk juist, als je dan toch in het bos bent maak je daar ook gewoon een leuk uitje van! Lekker op pad om daarna weer verder te gaan met de stenen. Zo heb je een vakantie al snel gevuld met activiteiten, ideaal toch? Het plaatsen van de steentjes was even een gepriegel in het begin, maar zodra ze het doorhadden ging het als een trein. Bij het openen van de doos was het al “ooooohhh, wauwwwww”. Zelfs Bentley had al helemaal een idee met wat hij wilde gaan maken. Hier zijn het echte knutselkindjes, heerlijk vind ik dat! Al die creativiteit en eigen ideeën. Enorm knap hoe ze hierin zelf groeien en initiatief nemen. Ze waren er bijna 2 uur zoet mee de 1e keer.

Vooraal heel leuk dat Totum zoveel verschillende pakketten heeft, zoals het Construxions set weer onwijs leuk is als educatief spelmateriaal.

Winactie

Lijkt het jou ook leuk om dit te gaan doen? Dat snap ik natuurlijk helemaal! Daarom willen we jou ook die kans geven dus lees snel hoe jij kans maakt op je eigen Totum Rock Starfish exemplaar. Vertel snel met wie jij graag aan tafel gaat zitten om de mooiste creaties te maken! Zondag 7 november zal ik de winnaar bekend maken.