Vanaf kleins af aan word hier al een hoop gebouwd. Dingen creëren zit echt in hun DNA lijkt het wel. Op papier van alles uittekenen, dingen creëren met blokjes maar ook andere spullen. Hoe vaak ze uit school komen en ze de meest originele dingen hebben bedacht uit toiletrollen of ander materiaal. Ik sta er steeds weer van versteld. Daarom was ik ook zo blij dat we van Totum een onwijs leuk constructie pakketje opgestuurd kregen. Totum Construxions geeft namelijk de mogelijkheid om eindeloos te creëren met verschillend materiaal, klinkt ideaal maar is het dat ook?

Totum Construxions

Inhoud

In de doos zit zoals beloofd van alles.
9 houten blokjes, 30 plastic pinnetjes, 7 houten wielen, 7 plastic wielkapjes, 15 plastic constructie onderdelen, een koord, hamer en natuurlijk mag de gebruiksaanwijzing niet ontbreken.

Voor wie?

Op de doos staat 3+. Aangezien de doos binnenkwam toen ik alleen met Harvey was, heb ik hem als eerste samen uitgetest. Harvey is 2,5 jaar dus ik verwachtte er eerlijk gezegd niet heel veel van. We maakten samen de zakjes open en hij bekeek het allemaal eens even. Al vrij snel probeerde hij de onderdelen in elkaar te zetten. Hij wist precies hoe het moest, maar het enige wat ontbrak was de kracht om de onderdelen echt goed in elkaar te schuiven. Hoewel hij er flink op los sloeg met de hamer bleek dit toch wat lastig. Iets wat zijn grote broer natuurlijk onwijs goed lukte en hij over een poosje zelf ook echt wel voor elkaar krijgt. Zelfs met een speeldate bleek het een groots succes!!

Laagdrempelig

Je kunt zelf kiezen of je de handleiding volgt of gewoon iets totaal anders maakt. Zo maak je het dus zo makkelijk of moeilijk als je zelf maar wil. Natuurlijk zitten er wielen in en kun je er een voertuig mee maken, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Zo was het eerste waar Bentley aan dacht een robot, maar ook een vliegtuig kwam al snel voorbij gevlogen. Omdat er verschillende onderdelen in zitten i.p.v. kant en klaar, werkt de fantasie vanzelf en is alles mogelijk.

Ons oordeel

Zoals ik al had verwacht pakte het direct de aandacht. Alle 3 de kinderen zijn er helemaal dol op. Natuurlijk gaan ze er elk met hun eigen manier mee om, maar het is onwijs leuk om te zien dat het gewoon goed toepasbaar is. Macy volgt vooral echt het boekje en varieert hierin, Bentley draait overuren met zijn fantastische fantasie en Harvey doet gewoon een dotje. Alles kan en alles mag, heerlijk! Het speelgoed kan tegen een stootje en is naar mijn idee tijdloos. Echt iets om terug te laten komen en mee te blijven spelen. Elke keer verzinnen ze weer iets nieuws ermee! Leuk voor onder de boom of in de zak van de Sint, als verjaardagscadeautje of gewoon zomaar natuurlijk.

Winactie

Hoe leuk zou het zijn als er bij jou thuis ook geknutseld mag worden met het constructie set van Totum? Grijp dan nu snel je kans en bekijk de post op mijn social media! Geef aan wat jullie het liefst bouwen thuis en wie weet ligt deze set binnenkort bij jullie op de mat thuis. Zondag 17 oktober zal ik de winnaar bekend maken op mijn social media.

Kijk ook eens naar de Donut Factory van Totum, ook zo’n fantastische set!