Moeder worden, het klinkt allemaal heel fijn maar wist jij dat je als moeder zijnde een magische grens ofzo betreed? Plots kan en mag je niet meer alles wat je daarvoor nog wel mocht. Want je bent een moeder. Deze regels zijn nergens in een boek te vinden, maar het zijn de ongeschreven regels waar je je blijkbaar aan moet houden. Opgesteld door? Tsja, de kinderen denk ik dan maar.. Want die wijzen ons erop dat dit echt “not done” is.
Alleen naar de toilet gaan bijv., dat lukt gewoon niet meer. Blijkbaar gaat er een groot alarm af als mama naar de toilet gaat. Iets wat overigens niet gebeurd als papa naar de toilet gaat, dus dat alarm staat onwijs goed afgesteld. Binnen een mum van tijd is de toilet gevuld met een publiek van minimaal 1 mini me.
Wen er maar vast aan!

Maar er zijn nog meer dingen die veranderen als je moeder bent geworden, namelijk deze 14 punten:
* natuurlijk moet je dit artikel weer lezen met een lekker korreltje zout he *

 1. Zingen in de douche
  Ik hou ervan hoor, radio aan of een afspeellijst en lekker mee bleren met de muziek. De douchekop of de shampoo fles is dan mijn microfoon.
  Jammer voor mij dat er nu 2 kleintjes binnen lopen om mij te vertellen dat ik te hard zing en dat dit liedje niet zo leuk is als hun eigen liedje! Die ze dan vervolgens uit volle borst erdoorheen knallen. Hahahaha.. Of ze hebben heeeel toevallig iets nodig.. Waardoor je niet eens tijd meer hebt om te zingen.
 2. Zingen op straat
  Oke, in de douche, daar kunnen ze misschien nog wel mee leven. Maar op straat? Dat is echt te bizar. Waarom doet ze dat toch, iedereen kan het zien! EN horen!
 3. Gekke dansjes op straat
  Als we dan toch op straat beland zijn, dan moeten we die andere kwestie ook maar eens goed bekijken. Namelijk de dansjes. Want die moves die jij hebt mama, die zijn zoooo vorig jaar!
 4. Even alleen naar de toilet
  Even snel plassen is er niet meer bij. Want precies op dat moment gaan er allerlei radartjes draaien bij hun. Welke dingen kunnen we mama nog vragen? Het is soms alsof er een hele lijst is opgesteld en ze de vragen dan nog even met je doorbespreken. Het beste kun je vast wat krukjes uitstallen, dan heeft je publiek tenminste nog een comfertabele plek.
 5. Lekker lang douchen zonder antwoord te geven op de meest gekke vragen
  “Mama, waar is de afstandsbediening?”, “Mama mag ik wat eten?”, ”Mama waar ligt dat ene boek?”uhh ik sta in de douche schat, geeeeen idee, ga papa maar vragen. Meestal is dat antwoord goed op alle vragen. Want die optie hadden ze zelf natuurlijk niet bedacht, terwijl die man waarschijnlijk gewoon naast ze zat op de bank beneden.
 6. Alleen chips eten
  Zodra die zak opengaat is het alsof er een sprint word ingezet! Want precies daar, ja daar! Daar heb ik dus al de hele dag trek in. Dat chips niet alleen mogen eten geld trouwens alleen voor ons moeders. Want papa mag best zelf eten, en de kids ook natuurlijk!
  *iets met het is echt oneerlijk verdeeld*
 7. Alleen chocolade eten
  Chcocolaatjes eten zonder dat je kinderen je laten weten dat ze er geen stukje van mogen, ze hebben immers weer op tijd naar de volgende he..
 8. Het laatste snoepje pakken
  JJaaaa dat kan niet he, je moet het wel even in 10voud aanvrgen, uitprinten en doornemen met de makelaar natuurlijk. Easy peasy:)
 9. De deur uitlopen binnen 10 minuten
  Dat kan dus gewoon echt niet he. Want die moet nog een schone broek, die moet toch nog even plassen, oja de doekjes moeten nog mee. Deur dicht, deur open. Sjips, flesje drinken vergeten, oja koekje moest ook mee!
  Ooit komen we er wel weer hoor! 😊
 10. Papa uitgebreid kussen
  Sta je te zoenen in huis of buiten huis het maakt eigenlijk niet uit. Want blehhh, gatverdemme dat is echt viesss!!! Eigenlijk willen ze het gewoon niet zien! Op welke manier dan ook.
 11. Uitslapen
  Het is helaas niet zo dat als ze normaal van 19-7 slapen, dat ze dan ineens ook van 20-8 zullen slapen. Je kan dat tijdsblokje niet zo makkelijk verschuiven.
  Op een schooldag zijn ze er namelijk  niet uit te branden hier. Ze blijven liggen, een heerlijk gezicht maar oooo het is soms best lastig om ze er op tijd uit te krijgen. Daarentegen op een vakantie dag, zou je dan denken dat als ze dan eens later naar bed gaan ze ook altijd later wakker zijn..
  Maar neeeee, helaas! Reken er maar niet op..
 12. Te hippe taal gebruiken
  Ff serieus mama, dat kan gewoon echt niet hoor. “Was dat echt in vroeger??”
  En nee, ook die bewegingen erbij gelden als meedoen. “STOPPPP”
  Het kan gewoon absoluut niet! “je zet me voor schut zo hoor!”
 13. Kusjes geven op het schoolplein
  Dat kunnen al zijn vriendjes zien he! Zoals je die eerste schooldag wel honderden kusjes mocht geven, ze er speciaal nog even voor terug renden, mag je er nu soms blij mee zijn dat je er 1 cadeau krijgt! Of zelfs maar een zwaai, want soms rennen ze in 1 ruk door vanuit de auto naar de ingang. Kleine kinderen worden groot.. Vanaf welke leeftijd dit begint?
  Dat zeggen ze natuurlijk lekkurrrr niet van te voren! Ze maken het je natuurlijk niet al te makkelijk.
 14. De wasmand leeg krijgen
  Tsja dit zit er gewoon niet meer in, nooit niet! Die onderkant word een soort #GOALS, een sescape room, een onmogelijke challenge met de vraag of jij ooit het einde van je wasmand kan vinden. . Want zodra jij die laatste sok erin wilde gooien, ligt er weer een complete berg klaar. Waar deze vandaag komt? Dunnow, noem het maar de Mount Everlasting..

Herkennen jullie dit lijstje een beetje? Hebben jullie misschien nog aanvullingen hierop die ik vergeten ben? Ik ben erg benieuwd, laat het me weten in de reacties!

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan lekker verder.
Lees hier bijv. over welke dingen ik nooit had geleerd zonder het moederschap. Of klik hier als je meer wilt lezen over mijn mom fails.