“Kinderen, je krijgt er zoveel voor terug”. Dit heeft waarschijnlijk elke moeder wel 100.000x gehoord. Maar wat je er dan precies voor terug krijgt? Ik zet het even voor je op een rijtje.
Hier komen de 15 dingen die ik nooit geleerd had zonder kinderen:

 1. Chipszakken geruisloos open maken
  Niet alleen chipszakken maar ook koekjes, snoepjes en chocolade. Je bent er een kei in! Dat moet ook wel, want zodra je een fout maakt en iets teveel lawaai maakt staan ze naast je.. Dus doe rustig aan, neem je tijd om deze techniek te verbeteren.
 2. Het hele huis poetsen met babydoekjes
  Spontaan visite, hartstikke leuk maar met kinderen kan je huis af en toe wel een snelle upgrade gebruiken. Elke moeder weet wel dat je met die babydoekjes echt alles weer netjes kunt krijgen. Dus een snelle doek over de tafels heen voor het zicht kan absoluut geen kwaad.
 3. Geduld hebben.. en nog meer geduld.. en nog meer..
  Uitproberen, uittesten, beproeven, onderzoeken en testen. Welke naam je het ook geeft, je kinderen doen het! Het opzoeken van je grenzen en deze dan net nog even wat verder willen verleggen. Maar jij, jij houdt je in, word niet boos en geeft ze altijd nog een kans.
 4. Onvoorwaardelijke liefde
  Wat ze ook doen, je zult altijd van ze houden.. Ja zelfs als ze weer op de muur getekend hebben, met stift! Of als ze je favoriete mok hebben laten vallen of je opgenomen serie gewis hebben Jij kunt dat echt wel hebben!
 5. Ninja skills
  Waar ik vroeger de deur achter me dicht sloeg en echt niet zachter kon zijn ben ik er nu expert in. Een kamer verlaten zonder dat iemand weet dat je er geweest bent? Check! Jij kan dat inmiddels nu je moeder bent. Je leert dit namelijk vanzelf als je weer eens de deur iets te hard dichtdoet en je daardoor weer een uur die kleine aan het wiegen bent om terug in slaap te komen.
 6. Boodschappen doen is me time
  Een dagje sauna, een avondje uit, dat is zoooo 2019.. Boodschappen doen zonder kinderen, dat is me time 2020! Kunnen pakken wat je wilt en op je eigen tempo door de winkel kunnen lopen. Hoe makkelijk kan het eigenlijk ook zijn.
 7. Omkopen mag
  “Dat ga ik echt nooit doen!” Zo klonk het vast bij veel mensen, bij mij ook. Maar ja hoor, ik heb toch toegegeven. Af en toe mag het best. “Als je nog even snel die laatste duplo bak ook opruimt, dan krijg jij van mij een lekker snoepje”. Nee je moet dit natuurlijk niet elke dag gebruiken, maar gewoon als redmiddel in gedachten houden.
 8. Inpakexpert
  Elk vrij hoekje in de auto word maximaal benut als we op vakantie gaan, en die luiertas.. Je wilt niet weten wat ik daar allemaal in heb zitten! Enige nadeel hiervan is als iemand anders je tas voor je wil dragen zat ze je zoooo gek aankijken.
 9. Positief denken
  Ja het is 08.00 en ik ruim nu alweer de 3e beker verspilde melk op vandaag, maar hej het word er vast beter op straks!
 10. Let it go
  Dat liedje van Frozen wat je waarschijnlijk grijs gedraait hebt, ja die! Die songtekst mag je best letterlijk nemen. Let it go! Wat je ook gepland hebt, echt let it go want waarschijnlijk komt er niks van terecht
 11. Improviseren
  Juist, die planning is weer mislukt he? Had ik het niet gezegd? Gelukkig heb je inmiddels mega improvisatie skills! Bij mij is dit vooral; Verloopt de dag anders dan gepland.. dan gaan we gewoon een nieuwe uitdaging aan. Net zo leuk!
  Ook leuk voor verhaaltjes, jij kan inmiddels elk verhaaltje inkorten of verlengen. Net waar de situatie om vraagt.
 12. Geurdetector
  Een vieze luier ruik jij al vanaf de andere kant van de kamer, als je de koelkast open doet ruik je al meteen wat erin staat. Alle geuren kan ik bijna wel plaatsen..
 13. Plassen met publiek
  Jazeker, ook dit leer je. De tijd dat jij in je uppie hier kon zitten is toch echt voorbij. Zelfs de knuffels worden er af en toe naar toe verhuist. Want zodra jij even tijd voor jezelf hebt, gaat er een alarm af dat ze je nodig hebben.. Ofzoiets.. Daar lijkt het in ieder geval op.
 14. Fotograaf
  Jup, met een kleine ben jij plotseling een fotograaf. Je maakt belachelijk veel foto’s en waarschijnlijk ook 100 keer dezelfde. Je neemt verschillende houdingen aan en het wissen hiervan lukt niet. Want tsja op deze lacht hij zo leuk en op die kijkt hij net op die manier . Ofwel, je telefoon ontploft van de foto’s! Maar zodra je een foto van jezelf zoekt?
 15. Cursus mindfullness cadeau
  Van je kinderen krijg je een cursus mindfullness cadeau. Ze kunnen namelijk uren kijken naar die blaadjes en hebben er honderden vragen over. Dus doe jezelf een plezier en ga er af en toe bij zitten, geloof me, dat geeft je veel meer rust. Want die vragen, die blijven toch wel komen…

 

Herken jij deze punten? Heb je nog wat punten om toe te voegen misschien? Laat het me dan weten in de reacties.

Natuurlijk snap ik niet alles aan mijn kinderen! Lees hier wat ik dus echt niet begrijp aan ze..