Op internet lijkt het soms net alsof er zoveel perfecte moeders zijn, maar ik weet zeker dat iedereen wel een eigen lijstje mom fails heeft, nou ja ik in ieder geval wel. Over de jaren heen en met 3 kinderen, is het toch niet anders mogelijk dan dat je wat mom fails hebt verzameld? Tenminste, dat hoop ik dan maar.. Want bij deze, hier zijn de mijne!

1. Op visite gaan bij je schoonzusje met je dochter van een paar maanden oud. Alles meenemen, tot zelfs 4 setjes kleding toe en een wippertje. Maar de flesjes vergeten. Vervolgens in de stad daar nieuwe flesjes halen en willen uitkoken in een steelpannetje, waardoor de flesjes smelten en je ook de pan nog kunt wegmikken. Uiteindelijk toch maar teruggereden naar huis, kind moet toch eten..
Zo jammer dat de borstvoeding niet liep zoals ik wilde, want dan had ik dit probleem dus niet gehad.


2. Naar een speelparadijs gaan en 2 setjes reservekleding meenemen, dan denk je top toch.. Nou ja, behalve dan dat je 2 reserve setjes van je zoontje meeneemt en je dochter degene is die drinken over zichzelf heen gooit.. Nam ze me niet echt in dank af helaas.


3. Naar de kleine kijken die zichzelf kundig uit z’n bedje aan het helpen is, dat je staat te kijken en denkt nee joh dat kan toch nog niet? *PLOF* dat hij dan zo naast je op de grond floept en je blij aankijkt. Helemaal trots dat het hem gelukt is en jij je nog staat te bedenken, oh noo!!


4. Dat je zoontje aan het grijpen is naar de lepel en je deze dan toch maar zelf geeft i.p.v. dat jij eten geeft. Om vervolgens de lepel met pasta zo tegen de gordijnen aan te smijten en je de saus er al direct in ziet trekken. Kinderen, je krijgt er zoveel voor terug! Volle wasmanden in ieder geval wel.

5. De magnetron sterilisator, super handig ding en ik gebruik hem echt ontzettend veel. Een half jaar na de geboorte van de oudste dacht ik even efficiënt alle flesjes en ook meteen alle 5 de tutjes erin te proppen. Hoeft dat ding maar 1x aan en hop alles schoon. Goede gedachte toch? Alleen jammer als je dan de ovenstand aanzet i.p.v. de magnetron. Geen enkele fles meer, geen enkele tut, helemaal noppes. Kun je dus voor 100 euro weer nieuwe setjes van alles kopen + zo’n nieuwe sterilisator. Dat hebben we dus nooit meer gedaan, in ieder geval iets positiefs van gekomen zo.


6. Bij de kassa staan om af te rekenen en je bedenken dat je nog maar 1 kind bij hebt i.p.v. 2. Heel de winkel angstig afzoeken met je hart in je keel, om vervolgens uit het raam te kijken en je kind al bij de auto zien staan. “Mama we zouden toch na de kassa naar de auto gaan? Dus ik liep langs de kassa en toen naar de auto”. Dus voortaan werd de zin: “Als mama betaald heeft gaan we met z’n allen naar de auto terug”.


7. De irritantste van allemaal vind ik wel dat ik de tic heb om elke avond bij alle 3 nog even te kijken. Maar soms, dan ligt er net 1 te woelen op dat tijdstip en probeer je als een ninja naar buiten te sluipen, heeeeeel voorzichtig en geen geluid maken. Tot je dan een appje krijgt o.i.d. en er 2 oogjes direct open schieten en je aanstaren. Tsja, dan maar weer meenemen in je eigen bed en lekker kroelen. Ik denk dan altijd maar, dat was mijn eigen fout, ik had ze gewoon lekker moeten laten slapen. Maar de volgende  avond, doe ik het gewoon weer opnieuw, nog zachter en met de telefoon niet bij of op stil. Tot die dag dat ik het weer vergeet en we weer met kind in bed belanden..

Hopelijk ben ik niet de enige hier met m’n mom fails, dus ga je gang delen staat vrij. Ik ben zeer benieuwd wat jullie toe te voegen hebben aan het lijstje, of misschien dat je wel iets herkend? Don’t leave me hanging!
Laat het me weten. 🙂