kerst zonder kerstboom

Kerst zonder kerstboom, kan dat eigenlijk wel? Sinterklaas is weer uit het land en elk ander jaar hadden wij de kerstboom al direct opgezet. Want kerst zonder kerstboom, dat kan toch eigenlijk niet echt. Daarom elk jaar de kerstboom direct na 5 december van zolder en met z’n allen versieren. De piek krijgt het ere plaatsje en we drinken lekker warme chocomelk erbij. Maar dit jaar dus niet. Waarom eigenlijk?

kerst zonder kerstboom
Kerstboom

Sinds dat wij samen zijn pakken we met kerst lekker uit. We proppen de kerstboom vol met cadeautjes eronder, versieren het hele huis, zetten een grote kerstboom op en kiezen elk jaar een ander kleur thema. Sinds de kindjes er zijn hebben we kerst sokken die we ophangen en vullen met wat lekkers. Kerstavond pakken we de cadeautjes uit en zo kunnen ze heerlijk en ontspannen genieten van de kerstdagen. De cadeautjes zijn immers al uitgepakt, dus de spanning is weer voorbij hier.

Geen ruimte

Maar dit jaar dus geen kerstboom, omdat?
Op de allereerste plek, er is gewoon echt geen ruimte voor. De woonkamer is hier kleiner dan klein en de ruimte die er is daar past gewoonweg geen kerstboom. Niet in een hoekje, niet in het midden, geen enkel plekje is echt heel praktisch.


Niet Harvey-proof

Tsja, wat kan ik zeggen. Harvey houdt nu eenmaal van aan spulletjes zitten die niet van hem zijn. Zoals bijna elke dreumes natuurlijk. Waar ik dus nu niet op zit te wachten is dat hij de hele dag die boom aan het leegroven is en ik overal de spullen mag gaan terug zoeken. Als hij dan iets uit zich zou staan kun je hem hier nog wel op afleiden of een andere kant van de kamer laten spelen. Maar met zo’n kleine ruimte is dat gewoon geen mogelijkheid.

Minder sfeer

Eerlijk is eerlijk, het is inderdaad wel compleet anders zonder die sfeer. Gelukkig is de wijk waar we nu wonen in het donker leuk verlicht. Dus elke ochtend als we naar school rijden gaan we op lichtjesjacht. We bekijken dan alle huizen die extravagant versierd zijn met lichtjes, Prachtig! We bedenken ons alvast wat wij volgend jaar graag willen voor versiering van het huis. Zoveel verschillende ideeën komen er voorbij, heerlijk om zo samen te fantaseren over onze nieuwe huis.

kerst zonder kerstboom

Alles is anders

Gelukkig valt het dit jaar toch minder op, alles is toch al anders. Geen groots kerstdiner met de hele familie, geen dagen volgepland met afspraken en geen kerstsokken waar elk jaar iets lekkers in zit. Geen cadeautjes onder de kerstboom, want tsja geen kerstboom dus ook geen plek voor de cadeautjes eronder. Maar natuurlijk laten we de cadeautjes niet weg! Want kerst gaan we gewoon vieren, alleen dan anders. Maar wat hetzelfde blijft zijn de cadeautjes. Alleen de plek zal anders zijn. Gelukkig is het verstoppen van de cadeautjes met Sinterklaas ook gelukt, dus dan zou het nog wel een keer moeten lukken toch?

kerst zonder kerstboom

Mini kerstboom

Oke, kerst zonder kerstboom is natuurlijk niet compleet. Nu is al onze hoop nog gevestigd op zo’n mini kerstboom. Maar waar zal ik die gaan zetten? Helaas is buiten ook geen optie. Dan toch maar een tafel variant? Of de kerstboom traditie loslaten en gaan voor een mooie krans of leuke lichtjes..

Hoe versieren jullie dit jaar voor kerst? Met of zonder boom?