Inmiddels zitten we alweer 2 maanden in ons chaletje. Tijd voor een update dacht ik zo.
Want hoe bevalt het ons eigenlijk? Zijn we al aan het bibberen van de kou met deze dagen of valt het allemaal wel mee.. Een jaar geleden had ik in ieder geval niet verwacht in deze situatie te zitten.. Maar hoe het nu gaat? Lees snel verder.

Lekker warm

Ik kan jullie mededelen, de verwarming doet het fantastisch! Het is heerlijk warm hier en lekker knus. Omdat ik van dekentjes hou liggen de dekentjes standaard over mij heen. Niet voor de kou maar gewoon voor uhm, ja de gezelligheid ofzo?

Voordelen

Als ik mijn blog teruglees over de voordelen van het leven op een vakantiepark dan moet ik al direct hard lachen om nummer 1. Hoewel ik hierheen kwam met 1 bak speelgoed, is er in deze periode van het jaar geen ontkomen meer aan. Uit alle hoeken komt speelgoed aangevlogen lijkt het wel en ze hebben meer dan genoeg! Helaas moeten de kerstdagen nog komen dus wellicht dat ik hier binnenkort de boel nog even wat opruim en als het echt teveel word een doosje richting de opslag rij.

Waardering

Het stukje waardering is er zeker steeds meer aan het komen. Het besef dat je ook in een klein huis samen kan zijn en het goed kunt hebben. Dat het hebben van minder speelgoed in de kasten en ook minder kleding in de kasten niet alleen maar vervelend is. Want meer keus is niet altijd fijner.

Schoonmaak

Waar ik dacht minder schoonmaak te hebben, oke het is natuurlijk ook kleiner dus er is ook minder te doen. MAARRRR omdat het klein is valt het wel sneller op als iets rommelig of vies is. Dus je bent continu in de weer op sommige dagen. Zeker als ze lekker buiten hebben gespeeld, tsja dan is het modder niet weg te vegen..

Wat vinden de kinderen?

De kinderen vinden het, boven alle verwachtingen, nog steeds leuk! Het enige nadeel is dat op een regenachtige dag ze geen speelafspraakjes in het huisje kunnen hebben. Want in het huisje is het niet te doen, te weinig ruimte. Wel kunnen ze natuurlijk in de speeltuin spelen met z’n allen. Dat is dan weer een enorm voordeel, genoeg ruimte buiten.

Beperkte opslag ruimte

Omdat de keukenkastjes wat kleiner zijn zoek ik me soms rot waar ik bepaalde potten groenten of zakjes met kruidenmixen heb gelaten. We proberen vaste plekjes voor alles te vinden, maar soms ligt het gewoon nog wat door elkaar en ben ik al bijna een nieuw product halen omdat ik het gewoon echt niet kan vinden. Oeps.

Feestdagen

Geen uitgebreid Sinterklaas feest voor ons dit jaar. Dat is namelijk niet te realiseren in het huisje. Maar, we zijn dit jaar niet de enige die het wat rustiger aanpakken. Dat verzacht het wat gelukkig. De kindjes krijgen alsnog een zak met cadeautjes en er is genoeg lekkers, we maken er een heerlijke avond van! Ben zo benieuwd hoe ze het gaan vinden. De afgelopen jaren kwam de Sint echt langs met zijn Pieten. Waren de opa’s en oma’s erbij en was het een groot feest. Nu vieren we het met ons gezin, wat kleiner en intiemer. Ook dat heeft z’n  charme natuurlijk.

Slaap

Last but not least, hoe is het met de slaap? De oudste 2 slapen hier prima. Wellicht iets later omdat ze vol energie zitten de laatste dagen over Sinterklaas. Maar verer niks te klagen. Harvey echter, die voelt zich net zo groot, of wellicht wel groter! Daarnaast komen er weer tandjes door en dat maakt dat hij lastig in slaap valt en soms het begin van de avond een hele lichte slaap heeft. Ik mag dus vaak invallen als mega knuffel, wat ik stiekem niet heel erg vind. Maar ik zal ook eerlijk toegeven dat het fijn is als hij weer zelf in slaap komt en hij mij gewoon overdag lekker extra knuffelt. Vind ik namelijk ook gewoon prima hoor 😊

Hang in there

De bouw van ons nieuwe huisje gaat gelukkig ontzettend lekker op schema, dus dat is erg fijn. We zijn dan ook druk bezig met het regelen rondom alle klusjes en het interieur. Sommige spullen hebben natuurlijk een hele lange levertijd, dus we houden onszelf nog wel even bezig zo. Op papier word het huis alsmaar mooier en helemaal naar onze smaak. Zo onwijs benieuwd hoe dat er allemaal in het echt uitziet straks. Straks, ofwel over een aantal maanden. Want ja, het duurt nog wel even natuurlijk. Maar intussen blijven we lekker genieten en ben ik ontzettend dankbaar voor het plekje wat we nu hebben. We hebben een dak boven ons hoofd, we zitten warm en droog en mogen absoluut niet klagen. Dat gaan we dan ook zeker niet doen. Genieten van deze mooie dagen, dat gaan we hier zeker doen!

Jullie ook allemaal een hele fijne Sinterklaas vandaag! Op naar kerst.