Met deze koude herfstdagen is het heerlijk om te genieten met een warm drankje onder je dekentje op de bank. Maar thee drink ik inmiddels wel erg vaak en koffie is niet echt mijn ding. Behalve ijskoffie dan, maar dat is zo lastig om warm te drinken. Nee ik hou het wel even bij warme chocomelk.
Op mijn werk haal ik deze simpel uit de machine maar thuis probeer ik er net een andere twist aan te geven. Een beetje variatie is goed voor je toch?

Wat je allereerst moet weten is dat ik een basisrecept gebruik. Aangezien ik vaak de enige ben die dit drinkt, is mijn recept gebaseerd op een 1-persoons beker van 250ml.
Door te variëren met extra toevoegingen word het bijna een heel ander drankje, ideaal! Want elke dag hetzelfde drinken, dat word natuurlijk saai! Dus lees snel mee voor mijn 7 favoriete warme chocomelk variaties.

Basisrecept

Bij deze mijn super simpele basisrecept.
Voor 1 kop chocolademelk ga ik uit van 250 ml melk en 50 gr chocolade.
Qua melk kun je natuurlijk kiezen voor gewone melk of een plantaardige alternatief. Zo geld ook voor de chocolade dat je de keuze hebt uit meerdere smaken. Natuurlijk is er puur, melk en witte chocolade maar zijn er ook ontelbaar veel verschillende smaken die jouw chocolade melk net dat beetje extra zullen geven.

Bereiding

Stap 1: Kiep de melk in een steelpannetje

Stap 2: Verwarm de melk, maar let hierbij wel op dat de melk niet overkookt!

Stap 3: Hak intussen de chocolade in kleine stukjes

Stap 4: Voeg de chocolade stukjes toe aan de melk en roer dit door

Stap 5: Wanneer de chocolade volledig opgegaan is in de melk roer je de chocolade er volledig doorheen zodat het een glad mengsel word.

Topping tip

Natuurlijk is er minimaal 1 ingrediënt wat je altijd gebruikt bij warme chocolade melk, namelijk SLAGROOM! Zelfgemaakt, opgeklopt m.b.v. een pakje  of gewoon die een spuitfles. Maakt in principe niet uit, kijk gewoon wat jij het lekkerste vind. Daarnaast strooi/giet ik over de slagroom altijd nog wat extra toppings. Tsja als je dan toch lekker bezig bent, kun je het maar beter compleet maken toch?

Mini marshmellows:
Simpel maar overheerlijk! Gebruik hiervoor speciale kleine marshmellows of gewoon een grote geknipt in kleine stukjes. Ik strooi wat marshmellows in de beker en giet daar de chocomelk overheen. Zo kunnen de marshmellows al lekker zacht worden.
topping tip: mini marshmellows en knettersuiker of regenboog versiering.

Speculaas/ speculoos:
Aan het basisrecept voeg je een speculaas koekje toe (of 1,5 lepel speculoos pasta)
topping tip: speculaaskruiden en een verkruimeld bijpassend koekje.

Munt
Gebruik hiervoor een theezakje met de smaak munt in de warme melk. Laat deze goed intrekken en voeg daarna pas de chocoladestukjes toe.
topping tip: cacao poeder doet het altijd goed en ook een blaadje munt ziet er ontzettend mooi uit. Deze haal je er natuurlijk wel weer vanaf zodra je dit gaat drinken. Maar voor de foto staat het leuk 😊 Ook kun je, indien je deze al in huis hebt, mini candy canes gebruiken. Je weet wel, die stokjes die je in de kerstboom hangt. Deze hebben ook een pepermunt achtige smaak en passen hier perfect bij. Fijngehakt als topping over de slagroom, of gewoon in z’n geheel erin gestoken zodat deze smelt door de warmte.

Oreo
Gebruik witte chocolade in het basisrecept. Stamp 2 koekjes fijn en voeg deze toe zodra de chocolade is opgelost.
topping tip: oreo kruimels bovenop en geschaafde witte chocolade

Salted caramel
milka caramelblokjes / tony’s karamel zeezout of natuurlijk een ander merk.
Gebruik hiervan ook 50 gr per 250 ml melk.
topping tip: verwarmde karamel saus en evt zelfs stukjes popcorn zijn een aanrader, staat ook erg leuk

Baileys
Voeg 75 ml van dit goddelijke drankje toe aan je beker chocomelk. Zo simpel is het!
topping tip: pure hagelslag, geschaafde pure chocolade of als je helemaal los wil gaan hak dan een reepje kitkat fijn en sprenkel deze over de slagroom. Heerlijk gewoon!

Ruby roze
Voor een heerlijk roze kopje chocomelk voeg je als vervanging van de chocolade heerlijke roze ruby chocolade toe. Houdt hiervoor dezelfde verdeling aan.
topping tip: verkruimelde frambozen uit de vriezer of natuurlijk roze bakversiersels. Iedereen die wel eens koekjes of cupcakes maakt heeft vaak wel allerlei versiersels in huis die je ook hier makkelijk kunt gebruiken.

 

Bij deze ken je nu mijn niet-meer-zo-geheime 7 Favoriete Warme Chocomelk variaties. Ik ben benieuwd of jij graag warme chocolade melk drinkt en zo ja, wat is dan je favoriet? Wat zijn de toppings die ik nog eens dringend moet proberen. Want ik sta natuurlijk open voor nieuwe smaken, kom maar op met de tips!

Voor meer herfst tips neem je natuurlijk ook even een kijkje naar deze geweldige herfst cakes.