We weten allemaal dat kinderen worden geboren zonder handleiding. We moeten zelf maar kijken hoe het allemaal loopt tijdens de opvoeding en hoe je hiermee omgaat. Met 3 kinderen heb ik dus al van alles gezien en meegemaakt. Maar er blijven toch dingen waarvan ik denk: “Waarom??”
Zo heb ik 8 dingen die ik niet begrijp aan mijn kinderen. Ik ben heel benieuwd of je ze herkent!

 1. Ze hebben een hekel aan slapen
  Waarom?! Waarom heb je een hekel aan slapen, ik bedoel het is toch heerlijk om lekker op tijd je bed in te duiken niets te hoeven doen en in de ochtend word je wakker en staat alles gewoon weer klaar voor de volgende dag. Maar nee, ze hebben hier soms fases dat het inslapen maar niet lukt. Gelukkig slapen ze dan wel door en worden ze niet midden in de nacht meer wakker. Maar af en toe duren die avonden best lang.. En welke smoesjes er dan voorbij komen lees je hier.
 2. Ze zijn zo veranderlijk
  Snij je elke dag die boterham in 4 stukken, plots die ene dag willen ze hem in 2. Ja dat gaat niet meer helaas. Drama! Of je koopt voor die woensdagmiddag lekker croissantjes, omdat je weet dat ze dat zo fijn vinden. Tsja vandaag toevallig even niet, ze willen liever van die ronde broodjes. Maar misschien morgen wel weer, je weet maar nooit!
 3. Ze stoppen alles in hun mond
  Nou ja alles, behalve dan wat je zou willen dat ze eten soms.. Zo spant mijn zoontje Harvey echt de kroon hierin. Zijn broer en zus stopten wel eens iets in hun mond, maar echt neit vaak. Maar Harvey? Hij likt aan paaltjes, steentjes, blaadjes, mijn been, echt you name it. En waarom? Want het is niet dat hij niets krijgt ofzo, maar je gaat het bijna denken soms..
 4. Ze denken dat mama alles kan
  Oke, stiekem kunnen we ook alles. Maar even, soms..
  “Mama wil je even mijn jurkje pakken?”, schat mama zit even op de wc, loop zelf even.
  “Ja maar dan moet ik helemaal naar mijn kamer lopen”. Oke, je denkt dat mama zich omhoog kan bliepen ofzo?
  “Mama, wil je vandaag een ruimteschip met mij maken?” Hoe maak je dat dan? “Nou gewoon met zo’n ding en dan plakken we dit erop en dan is het een ruimteschip. Je weet wel.” Supermama kan dus aan de pinterest om te kijken welke dinges en ding dat dan zouden moeten zijn..
  Waarschijnlijk houdt dit verband met alle dingen die alleen mama weet.
 5. Ze hebben een Duracell batterij
  Die energie die zij hebben he, die wil ik ook! Zoals dat konijntje van die reclame. Ik ben nog steeds niet achter het geheim hoe ze deze steeds weer zo snel opgeladen krijgen, maar dat moet er zijn toch? Ik bedoel, die energie is gewoon oneindig af en toe.. Dan denk je, jaaaa nu zijn ze moe. Stuiteren ze zo naar je toe, “wat gaan we nu doen mamaaa?”
 6. Ze kijken wel, maar zien wat ze willen
  “Mama mag ik een snoepje?” terwijl ze naar je kijken.. Schat, mama is aan het koken nu he dus dat is niet zo’n slim idee. Of “Mama wil je mijn barbie even vasthouden? Terwijl je met je volle boodschappentassen naar de voordeur zeult.. ” Uhh hoe dan schat? Mijn handen zijn vol, hou maar even zelf vast. “Maar hij is zo zwaar”… Ja enorm zwaar he, gelukkig wegen deze tassen niks..
 1. Ze moeten perse alle knopjes indrukken
  Maar dan ook echt allemaal, overal! Thuis, in de winkel, in de auto, op visite, geen enkel knopje is meer veilig. Geen probleem als dit een lichtknopje is en je 1 kindje hebt.. Maar met 2 kindjes heb je serieus een heftige ruzie als de 1 het knopje van de oversteekpaal heeft ingedrukt want ja “DAT WIL IK OOK!!”.kinderen kleden zich niet naar het weer
 2. Ze kleden zich niet naar het weer
  Het liefst als het niet regent maar hoogzomer is de regenlaarsjes aan willen trekken. Of dat mooie vest midden in de hittegolf, want tsja hij is zoooo mooi!
  In de winter dat rokje aan willen of dat leuke korte broekje, want hij is roze of heeft glimmertjes. Dat kan toch gewoon? Waarom moet daar nu weer een legging onder of maillot, het is echt niet koud ofzo en dan gewoon lekker die sandaaltjes eronder, kan prima!eindeloze liefde

Het ergste is nog dat ik het eigenlijk niet eens raar kan vinden. Want ja, ze hebben de helft van mij meegekregen natuurlijk.. Nu kan ik wel doodleuk zeggen dat dit allemaal van hun vader is, maar helaas, ik herken toch wel iets van mezelf erin. En daarnaast, ik ben gewoon ontzettend dol op ze, inclusief die gekke eigenschappen. Vaak kan ik er dan eigenlijk ook echt wel om lachen 😊
Dat geknipper met die vreselijk mooie wimpers, het kusjes geven tot je een ons weegt (met of zonder kwijl), die heerlijke knuffels waarbij je ook nog eens word overladen met complimenten. Oke, oke ik geef al toe.. Eigenlijk vind ik het niet zo vreselijk allemaal, ik knijp m’n ogen nog even dicht en ik doe gewoon alsof ik het niet hoor of zie.. Het valt allemaal reuze mee! Liefde, oneindig..

En om het allemaal even af te maken, er zijn ook genoeg dingen die ik heb geleerd van mijn kinderen. Welke dingen dat zijn? Dat lees je hier.