Elke dag ben ik eigenlijk wel in mijn auto te vinden. Of ik nu naar het werk rij, naar school of naar de supermarkt, alles gaat bij mij met de auto. Waarom? Het is namelijk niet dichtbij genoeg om te fietsen of te wandelen helaas. Maar er is dus iets wat ik niet kan he.. Rijden zonder muziek! Het liefst heb ik de radio lekker hard staan. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer gekke gewoontes die ik heb achter het stuur. Ik ben dan ook enorm benieuwd welke je herkent. Of ben ik de enige die deze dingen doet achter het stuur? Hopelijk niet..

Hier komen ze dan, mijn lijstje van 9 dingen die ik doe tijdens het autorijden.

1. Meezingen

Oké, niet alleen luisteren naar muziek maar ook zo hard mogelijk meezingen is zeker een van mijn gewoontes achter het stuur. Love it gewoon! Hoe fouter de muziek, hoe beter. Of het nu kinderliedjes zijn of gewoon “volwassen” muziek, dat maakt me niet eens uit eigenlijk. Zo rij ik vaak genoeg weg en kom er dan op bestemming pas achter dat ik een kinderlijst had opstaan. *OEPS*

2. Meedansen

Sorry voor alle overige weggebruikers, of misschien maak ik wel helemaal je dag met mijn te gekke dansmoves *ahum*  maar ik kan het gewoonweg niet laten. Luister ik spaanse muziek, dan doe ik gewoon alsof ik hele soepele heupen heb in de auto. Ik dans gewoon mee. Hoe gekker hoe beter. Echt een ontspanningsmoment zo in de auto. Een soort van me time momentje..

3. Eten

Of het nu mijn ontbijt is wat ik achter het stuur weg prop voor ik begin met werken, een shake die ik nog even op mijn gemak wegdrink of een pepermuntje of dropje tijdens een lange rit..
Maar het hoort er gewoon bij ofzo? Ergens in mijn hoofd is er een connectie gelegd tussen eten en rijden denk ik. Waar ging het mis?!
Waarschijnlijk heeft het wel iets te maken met mijn wagenziekte, dan at ik namelijk altijd pepermuntjes. Gelukkig is dat nu een heel stuk minder, helemaal als ik zelf rij natuurlijk.

4. Drinken

In de auto hebben wij altijd drinken liggen. Flesjes water en blikjes red bull. De blikjes zijn voor lange ritten of als we iets vermoeid zijn bijv. Dan houden we het toch net wat langer vol met rijden. Nu typ ik we, maar de laatste tijd ben ik degene die die blikjes dus opslurp. Mega rete zoet en eigenlijk helemaal niet meer zo lekker als dat ik ze vroeger vond. Maar toch, het hoort erbij? Misschien tijd voor een nieuwe traditie. Ijsjes eten doen we namelijk ook tegen vermoeidheid, maar die kun je zo lastig bewaren in je auto he..

9 dingen die ik doe tijdens het autorijden

5. Lipgloss bijwerken

Tsja als je dan toch onderweg bent, dan kun je jezelf maar beter nuttig maken ofzo? Even je gezicht checken en dan nog net even die lipgloss bijwerken. Gewoon op gevoel, want in het spiegeltje kijken vind ik dan weer niet zo verantwoord en handig tijdens het rijden. Wat ook niet zo handig is, is het feit dat die lipgloss altijd onderin mijn tas verstopt zit. Waardoor ik dus eigenlijk altijd aan de kinderen moet vragen of ze hem uit mijn tas kunnen vissen, aangezien hij voor hun voeten ligt. Of, ik ergens moet stoppen om dat ding eerst te pakken voor ik weer verder kan rijden. Geen handige gewoonte dus.

6. Gezellige kletspraatjes

Sorry kids, rustige autoritjes zijn er niet altijd bij. Ik gebruik de autoritjes om namelijk lekker bij te kletsen. Wat heb je gedaan vandaag? Waar kijk je naar uit? Iets met autorijden moet gezellig zijn ofzo denk ik? Op een rit van 4 uur praat ik heus geen 4 uur hoor, dat dan weer niet. Kan ook best een beetje stil zijn. Kost wat moeite maar het lukt me uiteindelijk wel. 😊

7. Gekke bekken trekken

Waarom, dat ik het dus echt niet weet. Maar ik trek dus altijd gekke bekken achter het stuur. Gewoon naar mezelf hoor, hier val ik geen medebestuurders bij lastig o.i.d. Niet dat je denkt dat ik er ongelukken mee veroorzaak, zo erg is het niet gelukkig. Lekker op de muziek of naar de kinderen. Blijft leuk!

8. Muziek uit tijdens het achteruit rijden

Steeds vaker betrap ik mezelf erop dat ik de muziek uitdraai tijdens het achteruit rijden. Waarom? Vertel jij het me? Ik heb namelijk zelfs een achteruit rij camera, dus wat ik precies verwacht qua geluid, geen idee..

9. Navigatie aan naar bekende plekken

Ook al ken ik de weg, nog zet ik soms de navigatie aan. Naar mijn werk bijvoorbeeld, serieus ik weet de weg, maar toch. Dan zie ik de aankomsttijd en dan is het oké, maar soms laat ik hem nog gewoon aanstaan. Wellicht dat ik verwacht dat er een wegblokkade is ofzo, geen idee. Een slimme meid is op de toekomst voorbereid? Of bedoelen ze dat daar niet mee, haha.

Dit waren ze dan, de 9 dingen die ik doe tijdens het autorijden. Het zou fijn zijn om te horen dat je deze puntjes herkent, dan voel ik me wat minder vreemd. Nog leuker is het als je leuke aanvullingen hebt.
Laat je een reactie achter?