Natuurlijk is het inplannen van tijd voor jezelf altijd belangrijk, ongeacht de situatie. Maar ik merk aan mezelf en de mensen om mij heen, dat het nu extra belangrijk is om dit momentje echt te pakken. Maar, hoe doe je dit? Want als ik naar mezelf kijk, om nu even ergens 3 kindjes te dumpen om zelf iets leuks te gaan doen, dat lukt gewoon niet. Met een man die al vanaf maart thuiswerkt en mijn eigen rooster, is het echt wel even zoeken. Een aantal dingen die ik voorheen deed aan ontspanning heb ik dan ook helaas moeten laten schieten. Toch zijn er zeker momentjes die ik gewoon pak en ik deel vandaag graag met jullie hoe ik tijd inplan voor mezelf. Aangezien we nu geen dagjes spa in kunnen plannen gaat het gewoon lekker over kleine momentjes, want deze tellen net zo hard mee en zijn te realiseren zonder oppas. Echt waar! Een me time momentje creëer je namelijk helemaal zelf.

Me time momentje

Een woord dat steeds vaker tevoorschijn komt. Waarom? Omdat het steeds vaker nodig is. Zeker als vrouw is het makkelijk om voor iedereen te zorgen maar jezelf vervolgens compleet te vergeten. Niet iedereen is goed in me time momentjes zoeken en vinden. Zeker tijdens deze lockdown waarin de mogelijkheden wat beperkt zijn. Daarom wil ik je graag helpen om wat momentjes op een rijtje te zetten waarvan ik zeker weet dat het je gaat helpen!

me time momentje

1. Koop iets lekker voor jezelf

Een inkoppertje natuurlijk want iedereen die mij kent weet dat ik dol ben op chocolade, Tony is dan ook mijn bff. Mijn me time momentje is dan ook echt het opeten van deze reep in stukjes, helemaal ZELF! Dus niet delen met de kinderen of manlief onder het mom “zij vinden deze reep ook altijd zo lekker”. Nope! Dan koop je maar 2 repen, maar die ene, die is gewoon lekker alleen voor jou bedoeld.
Let op: dit kun je natuurlijk vervangen door jouw favoriete product mocht dit geen chocolade zijn 😊

2. Extra gezichtsverzorging

Ons gezicht heeft een hoop te verduren de laatste tijd. Als ik voor mezelf spreek, zodra ik uit mijn auto stap gaat er vaak een mondmasker op. Of het nu naar de winkel is of tijdens het werken. Dus wat extra verzorging is absoluut nodig. Daarom gebruik ik nu vaker een maskertje dan dat ik hiervoor deed. Ik nam er vaak de tijd niet voor, maar nu, zeker één keer per week trek ik er even voor uit.
Ook gebruik ik een intensief voedende capsule voor mijn huid van Oriflame. Deze maakt mijn gezicht weer heerlijk zacht en geeft een boost om het weer gezond te krijgen. Aangezien ik snel last heb van acné is dit een goede voor mij.

3. Douchen

Ik ben geen type die lang onder de douche kan staan maar zo nu en dan vind ik het heerlijk! Even een me-time momentje, hoe cliché het ook klinkt. Dan pak ik de lekkerste doucheschuim die ik heb en neem ik er gewoon net wat meer tijd voor. Waar dit product voorheen stof stond te vergaren in de badkamer kast heb ik de laatste tijd al heel wat extra’s bijgekocht. Een goed teken dus! Ook was ik dan mijn haren uitgebreid met een maskertje, doe een scrubje en smeer me na afloop extra in. Voelt gewoon heerlijk als je dan de douche uitkomt. Lekker in de avond, als er geen gillende kindjes op je staan te wachten of als je een race tegen de klok hebt.

me time momentje offline

4. Offline

Steeds vaker neem ik een offline momentje, iets waar ik heel hard aan werk gezien mijn telefoon verslaving. Maar van dat momentje zonder kan ik enorm genieten. Echt even los, niets moeten maar gewoon genieten in het moment i.p.v. later terugkijken op het moment en het dan eigenlijk gemist hebben. De momentjes zijn nu nog erg klein, maar die wil ik steeds meer uitbreiden, mocht je tips hebben hiervoor dan hoor ik het graag. 😊

5. Ga bewegen

Bewegen is niet alleen ontzettend goed voor je lichaam maar ook voor de geest. Het heeft namelijk een positieve werking op je gemoedstoestand. Tijdens het sporten maak je gelukshormonen aan en zorgt dit er automatisch voor dat je jezelf de beloning geeft die je na het sporten hebt verdiend 😊 Dan maakt het trouwens dus echt niet uit of jij een intensieve sportles volgt of gewoon een stukje gaat wandelen, dit kan namelijk op ieders eigen tempo en manier. Het moet bij je passen, je moet het leuk vinden.

6. Kook wat jij lekker vind

Kook een keer niet wat makkelijk gegeten word of wat de kinderen lusten maar luister eens wat vaker naar jezelf. Wat vind jij lekker om te eten? Zet dit gewoon op tafel, kies voor jezelf. Eet als de kinderen op bed liggen, ja je moet iets langer wachten maar het is echt de moeite waard! Maak er een momentje van, trek die fles wijn open of dat glas Limoncello en als je dan toch bezig bent, dat lekkere toetje ook gewoon meepikken bij de boodschappen. Ik bedoel, je doet dit niet elke avond toch? Dan mag het echt wel!

me time momentjes

7. Lezen voor het slapengaan

Zelf kom ik soms slecht in slaap, dan lig ik de dag te overpeinzen in bed en wat ik dan doe is een boek lezen. Dan kan ik mijn focus daarop leggen en merk ik dat ik meer ontspannen ben. Dit is dan ook echt en momentje voor mezelf. Momenteel lees ik de boekenreeks van Tamara, het enige lastige is dan om het boek weg te leggen dus ik geef mezelf een maximaal aantal pagina’s zodat ik wel de rust pak die ik ook zo nodig heb. Meer tips om in slaap te komen heb ik hier beschreven.

8. Hobby’s

Ik denk altijd dat iedereen wel een hobby heeft. Iets waar jij je energie in kan steken en al je passie en liefde en er ook weer enorm veel energie uit kan halen. Voor de één is dat foto’s maken of bakken, de ander geniet van het inrichten van het huis, maken van spulletjes of tekenen en schrijven in een bulletjournal. Of een combinatie hiervan kan natuurlijk ook. Zorg ervoor dat je hiervan kunt blijven genieten door er tijd voor te maken. Plan dit in in je agenda, neem dit door met je partner en zorg dat dit duidelijk is. Als iets op een vaste dag is, komt het ook in een ritme en kun je er makkelijker rekening mee houden.

9. Bingewatchen

Iets minder goed voor je, maar daarom niet minder leuk natuurlijk. Je favoriete serie kijken! En dan gewoon lekker een avondje vol plannen met episode na episode. Er zijn zoveel leuke series, binnenkort zal ik mijn favorieten delen. Wat wij nu kijken is The Crown, beetje laat ingestapt want wij dachten eigenlijk dat het niet zo’n geweldige serie zou zijn. Maar door zoveel positieve verhalen toch eraan begonnen. Al vele series gingen hiervoor, hier is series kijken echt een ontspan moment voor ons samen. Er zijn series die we samen volgen maar ik heb ook mijn eigen lijstje. Al moet ik zeggen dat ik daar wel steeds minder tijd voor heb, misschien toch maar eens inplannen!

Plannen

Alles draait om plannen en communiceren. Maak duidelijk waar je behoeftes liggen. Geef aan wanneer je even die tijd voor jezelf nodig hebt. Je kunt beter dit momentje voor jezelf pakken om in balans te blijven dan dat je straks overloopt natuurlijk.

Welke momentjes zijn voor jou echt me time?