6 redenen waarom de herfst wel leuk is
De herfst, koude dagen en regen.. Heel veel regen. Zo denk ik regelmatig over de herfst. Van alle 4 seizoenen is dit toch wel de meest wispelturige volgens mij. De ene dag heerlijk warm met het zonnetje, de andere dag giet het met bakken naar beneden en waait de wind er ook nog eens lekker bij.
Er zijn mensen die in de herfst een herfstdip krijgen door dit druilerige weer. Maar voor een groot deel van de mensen is dit ook juist een geniet moment. Het mooiste seizoen van het jaar zelfs. Maar waarom? Wat maakt de herfst nou zo leuk?

Ik zette een aantal punten op een rijtje voor je, 6 redenen waarom de herfst wel leuk is. Wellicht dat je zo ook wat meer in de positieve herfst sfeer komt.

1. Mooie natuur.
Oke, dat is zeker waar. De verandering in de natuur is natuurlijk overduidelijk te zien. Prachtige aarde tinten en warme kleuren. Er verschijnen paddenstoelen, de bladeren vallen en zo ook de kastanjes en eikeltjes. Betoverend en magisch. Tijdens een boswandeling kom je echt van alles tegen en valt er van alles te doen. Wat ik zelf nog meer lekker vind, dat is die geur na een regenbui in het bos, die is namelijk heerlijk! Wat te denken van fotoshoots met deze achtergrond? PRACHTIG! Ga er dan ook zeker eens op uit met je camera in deze periode van het jaar.

2. Regenbuien
Buiten lopen door de regen is minder fijn, ik heb er echt een hekel aan in ieder geval. Maar mijn kinderen? Die genieten er soms juist van. Stampen in de plassen, zwaaien met de paraplu’s. Op en top genieten! Ze hebben het echt niet van mij hoor hier..
Regelmatig zie ik dan ook filmpjes van andere kinderen voorbij komen die genieten in de regen. Dus het zal wel iets van een kinderding zijn.

3. Bingen
Netflix, Videoland, Disney +. Dit is de tijd van het jaar om tijdens een fikse regenbui lekker een serie op te zetten en hierbij weg te zwijmelen. Bingen voor het leven, het is helemaal geoorloofd! Natuurlijk pak je hier een echte herfst snack bij zoals een lekkere herfstcake. Na het bakken van zo’n cake blijft die geur ook heerlijk hangen in huis, extra winst! Dekentje over je koude voetjes heen en niks meer aan doen. Ik reken het goed.

4. Selfcare
Het woord van het jaar. Door de koudere dagen heeft je huid gewoon wat meer aandacht nodig. Wat houdt je tegen? Geniet lekker van die momentjes voor jezelf. Koop een lading bodycreme, maskertjes, voetencreme en allerlei andere cremetjes in. Neem die tijd even voor jezelf, want tsja je lichaam heeft het gewoon nodig. Een beter excuus is er niet toch?

5. Chocolademelk
Van al die regen en kou kom je natuurlijk bibberend van de kou binnen. Dan moet je jezelf wel opwarmen, hoe doe je dat beter dan met een beker warme chocomelk in je handen? Nou, door er een flinke dot slagroom op te spuiten en misschien zelfs nog wel wat andere toppings. Probeer dan ook zeker eens een ander receptje uit voor een vernieuwende smaak chocolademelk.

6. Comfortabele kleding
Zodra je thuis komt lekker in je huispak op de bank ploffen. Heerlijk! Je joggingpak mag weer uit de kast! Yess.. Ook die heerlijke warme truien kunnen weer en ook die hoge laarzen. Sjalen, mutsen, misschien dat de handschoenen nog even weg kunnen blijven maar wie weet. Die zomerkleding kan in ieder geval wel weer de zolder op, want dat duurt wel weer even.

Laten we eerst maar eens van de herfst genieten. Toch wel een mooie tijd van het jaar zo he.
Wat is jouw favoriete seizoen van het jaar, ben je dol op de herfst of toch liever een ander seizoen? Ik ben benieuwd of er onder mijn lezers echte herfst liefhebbers zijn. 😊