Allereerst zal ik even vertellen dat mijn laptop natuurlijk precies nu kuren had waardoor hij geen verbinding met het internet wilde maken gisteravond. Dus ik typ deze blog vanaf mijn telefoon. Benieuwd hoe dat eruit komt te zien want dat is toch wel even wat wennen zo.. Maar oké, de update, hoe is het nu? Want verhuizen naar onze chalet, we did it! 💪🏼

Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gezien hebben wij vannacht voor het eerst in ons chaletje geslapen.
Ik verwachtte hier een heel drama om, want ja alles is nieuw en anders en vaak slapen de kinderen dan toch net wat lastiger. Maar ik stond enorm verbaasd te kijken.. Had niet verwacht dit ooit te zeggen maar verhuizen naar onze chalet, we did it! Met 3 kids, wat een onderneming😅

Speelkwartier

Ik bracht de kindjes namelijk naar bed en kwam tot de conclusie dat ik de stekkerlampjes vergeten was. Ze slapen namelijk nooit in een donkere ruimte. Blonde actie van mij. Gelukkig hoorde ik Joachim al direct roepen dat hij ze mee had genomen dus ik kwam weer goed weg. Lampjes aan en ik deed snel de deur dicht. Ik hoorde natuurlijk direct gegiechel en geklets achter mij. Ze kwamen er al vrij snel achter dat ze elkaar konden horen door de muren dus dit was natuurlijk groot feest. Maar wat ik niet had verwacht, was dat het een kwartier later compleet stil was! Bizar. Blijkbaar waren ze zo moe van alle indrukken van de afgelopen dagen.

Wat hieraan vooraf ging?

Schoonmaak zaterdag

Zaterdagochtend kochten we nieuw beddengoed en kwamen we hier in de chalet schoonmaken. Met een man die smetvrees heeft haalde ik dus eerst alle kastjes maar direct leeg, want die spullen gebruiken wij toch niet.
Zo nemen wij naar Center Parcs bijv. ook altijd een eigen koffer mee met servies en pannen. Jup, thats us!

Dus hop, ik vulde de kratjes met alle spullen uit het huisje en daarna direct aan de poets. Je zal denken, het huisje is niet groot dus dat poetsen gaat wel snel toch? Maar nee, het viel me nog best tegen eerlijk gezegd. Vanwege Harvey de ontdekker moest ik echt alle kiertjes en hoekjes in om ze extra schoon te krijgen 🙈 In de middag was het weer tijd om alvast spullen klaar te zetten die naar de chalet moesten.

Kratjes zondag

Zondag heb ik alle handdoeken en beddengoed gevouwen en klaargezet om mee te nemen. Mijn ouders pasten gisteren op de kids en zij hadden alle beddengoed wat we hadden gekocht alvast in de wasmachine gedaan dus dat kon ik lekker opvouwen en meenemen. We dropten wat kratten met spullen af in de chalet en wisselden deze in voor de kratten met de spullen die eruit kwamen. Die namen we mee naar de opslag, zodat ze veilig staan. Want tsja als we eruit gaan moet alles wel weer netjes terug gezet worden natuurlijk.

Omdat we geen aanhanger hadden konden de extra bedden uit het huisje nog niet naar de opslag, dus die blijven nog eventjes staan. Als die eruit zijn is er wat meer ruimte voor speelgoed etc. Jaja alle ruimte gebruiken natuurlijk.

In de middag spraken we af met vrienden en hadden we even wat welverdiende ontspanning.

Inruim maandag

Gisteren namen we alle overige spullen mee hierheen. Onze kleding, spullen uit de badkamer, de keuken en van alles en nog wat. We gaven alles direct een plaatsje en ik was verbaasd over het feit dat we alles kwijt konden. Er is hier duidelijk goed nagedacht over de opbergruimtes.

Omdat ik op maandag best lang kwijt ben aan zwemles (omdat ze achter elkaar aan de beurt zijn) laten we de boodschappen bezorgen. Bij de chalet bezorgen ze niet, dus haalden we ze op via PickUp service na de zwemles. Met een volle koelkast komen we deze week sowieso wel door! Eenmaal thuis aten we lekker makkelijk soep en was het alweer bedtijd.

Dubbel gevoel

Natuurlijk hebben we deze stap niet zomaar gezet, maar toch voelt het een beetje dubbel. We wilden een groter huis en nu zitten we in een mini huisje. Ook al weet ik dat het tijdelijk is en zijn er ergere dingen in de wereld, i know. Toch is het wel even een dingetje.

De kinderen vinden het nu helemaal fantastisch, zij hebben het ultieme vakantie gevoel! Maar ik nog niet helemaal, ik ga toch wel m’n lieve buren in de straat missen. Maar gelukkig valt er nog genoeg te doen in ons huis en hebben we daar nog even de tijd voor. Kan ik mooi de buurtjes nog even stalken. 😅

Dus voor nu weer een stapje verder. Nu op naar het leeghalen van ons huis, dat zal weer een hele klus worden namelijk. 🙈 Verhuizen van het ene huis naar een ander huis is echt zoveel makkelijker.. Deze tussenstap maakt het wel lastig. Spullen moeten mee, weg of naar de opslag.  😅

Zijn jullie wel eens verhuisd? Ging je dan van het ene naar het andere direct of zat er nog wat tussen? Ik ben benieuwd hoe jullie dat aangepakt hebben.