Inmiddels wonen we nu al een weekje in de chalet. Een hele verhuizing, maar in principe staat hier nu alles wat we nodig hebben. Waarschijnlijk zelfs teveel, dus er kan vanuit hier ook nog wel wat naar de opslag. Maar dat is een zorg voor later. Een week later kan ik zeker al een balans opmaken van nadelen en voordelen van het wonen op een vakantiepark. En aardig dat ik ben, deel ik dit natuurlijk ook even met jullie! Ik kan in ieder geval alvast verklappen dat ik ontzettend positief verrast ben de afgelopen week. Ik zag het de eerste 2 dagen even somber in, moest enorm wennen, maar nu.. Ach ja, lees maar gewoon even verder. Dat is namelijk net zo makkelijk.

Voordelen van het wonen op een vakantiepark:

voordelen van het wonen op een vakantiepark
1. Minimaliseren

Geen bakken met speelgoed dagelijks over de vloer. Nee, de kindjes hebben allemaal een klein tasje vol met wat speelgoed en that’s it. Tot nu toe is dit meer dan voldoende. Ze hebben alleen nog maar gekleurd en geknutseld hier, Harvey heeft een lading auto’s waar hij de dagen zeker mee door komt. Meer speelgoed is er nog niet gebruikt. Mijn eerlijke mening? Kinderen hebben zoveel speelgoed ook helemaal niet nodig natuurlijk. Dus dat minimaliseren nu qua speelgoed is absoluut geen ramp!

2. Waarderen wat je hebt

Dit geld voor de kinderen maar ook zeker voor ons. We hebben nu natuurlijk een stuk minder dan voorheen. Natuurlijk is het huis kleiner en alle andere ruimtes ook. Maar dit is helemaal niet erg. Het is juist knus. Natuurlijk is het jammer dat de televisie kleiner is dan we gewend zijn, ligt de bank een stuk minder relaxt, maar is dit een wereld ramp? Nope, dit overleven we ook wel.
Allemaal luxe problemen en het is ook nog eens tijdelijk. Dus klagen mogen we zeker niet.

3. Ultieme vakantie gevoel

Zodra we hier door de slagboom zijn krijg ik steeds een instant vakantie gevoel. Zo leuk! We worden er helemaal blij van, heel vaag. Maar doordat je alle caravans en huisjes ziet krijg je gewoon een blij vakantie gevoel. Ook met die vieze regenachtige dagen, jup, zelfs toen! Zeker met het speelhuisje buiten kunnen de kids hun lol op. En volgend weekend hebben we nog een leuke verrassing voor ze!
Hopelijk blijft dit extreem positieve gevoel zo hangen, want zo komen we er wel 😊

4. Dichter bij elkaar komen als gezin

Een inkoppertje, je zit namelijk dichter op elkaars lip dus je moet elkaar meer gunnen. Daarnaast loop je elkaar wat sneller in de weg, dus je moet echt wat meer samen zien te werken.
De kindjes doen dat voor nu heeeel lief samen. Ze helpen elkaar en doen veel samen. Vanuit de keuken heb ik goed zicht op de kindjes, ook dat is wel heel fijn. Met name Harvey merk ik dat hij het daar heel goed op doet. Hij ziet mij in de keuken en kan ook meedoen met het knutselen en kleuren van Macy & Bentley. Een soort win/win situatie.

5. Schoonmaak

Yes yes, het schoonmaken is een stuk minder tijdrovend. Natuurlijk was ik de eerste keer wat langer bezig, maar het bijhouden is een stuk makkelijker. Heel fijn, want hier had ik de afgelopen week natuurlijk weinig tijd voor. De vloer schoonhouden is het meeste werk. Want ja, geen gang, dus alles komt letterlijk de woonkamer binnengelopen. Maar gelukkig is dat geen groot drama, we hebben een stofzuiger, een bezem, veger en blik en zelfs een dweil. Keuze genoeg dus !

Al met al denk ik dat het wel te doen is zo deze overbrugging. Ik ben blij dat deze optie er in ieder geval is. Want zonder dit huisje had ik geen andere optie geweten. Voor een jaar huur betalen en er dan maar 6-8 maanden gebruik van maken vind ik ook wel heel erg zonde van mijn geld namelijk.

Hebben jullie wel eens gedacht aan het tijdelijk wonen op een vakantiepark? Wat zijn jouw gedachten hierbij? Of misschien heb je er zelf wel ervaring mee. Ik ben heel benieuwd, kunnen jullie je vinden in mijn lijstje met voordelen van het wonen op een vakantiepark? Laat het me weten in de reacties.