Altijd heb ik het gevoel dat ik erop uit wil, dingen wil zien en beleven, gewoon lekker weg.
Het liefst andere landen, nieuwe plekken en culturen bekijken. Een woord wat daar goed bij past is Wanderlust. Ofwel; de lust om de wereld te ontdekken.

Mini globetrotter

Nou dat was ik dus echt totaal niet, want toen ik klein was, hadden mijn ouders een vaste vakantieplek. Een camping in Voorthuizen, Hollandia. Jup gewoon Nederland. Elk jaar in de zomervakantie pakten we onze spullen in en reden met de auto zo’n 5 kwartier en daar waren we weer. Groot voordeel was dat er veel kinderen elk jaar weer terugkwamen en we zo een leuke groep hadden om mee te spelen.
Er was een heel weekprogramma dus er was ook veel te doen. Ook in mijn puberteit waren er zoveel leuke activiteiten, 1 waar ik enorm naar uit keek was de dropping.
Voor wie niet weet wat een dropping is; we stapten als groepje in een auto, werden ergens gedropt en moesten de weg terug zien te vinden, lopend. Onderweg zat er “politie” verstopt dus je wilde niet gepakt worden. Hilarisch! Aan deze momenten heb ik dan ook mooie herinneringen. Maar wat ik ook weet, is dat er regelmatig kinderen een jaar of 2 niet kwamen omdat ze in het buitenland op vakantie waren. Ik had in mijn hoofd een heel mooi beeld gecreëerd van buitenland vakanties, altijd zon/zee/strand en mooie natuur. Dat wilde ik ook!

Eerste vakantie met vriendinnen

Mijn allereerste vakantie met vriendinnen was ik volgens mij 17 jaar. Onze ouders hadden enorme humor want wij mochten met z’n 3 op vakantie, in een tent.. Op de camping, je raad het al, de camping waar onze ouders ook stonden een paar veldjes verderop. Maar ach, dit mocht de pret niet drukken. We zorgden elke dag voor ons eigen eten en lieten zien dat we het echt wel zelf konden. In de hoop dat we het jaar erop naar het buitenland mochten, maar helaas..

Eerste vakantie naar het buitenland

Toen ik mijn man leerde kennen in 2008 en we plannen kregen voor een vakantie samen, wist ik direct dat ik naar het buitenland wilde. Turkije zou het worden. Lekker all-inclusive en met excursies.
In die tijd was dat enorm “in” dus inclusief de strandfoto’s met fotograaf  natuurlijk. Er ging een hele wereld voor me open. Ik genoot van het vliegen, het strandleven en gewoon het feit dat je in het buitenland bent. Fantastisch!!
*Over de vakanties inhoudelijk zal ik aparte blogs maken per vakantie*

Griekenland, of toch USA

Later wilden we weer op vakantie en namen plaats bij een reisbureau. We lieten een vakantie naar Griekenland opstellen want dat leek ons ook wel leuk. Toen die vrouw alles berekend had vroeg ze; hadden jullie eigenlijk nog andere vragen? “Nou, eigenlijk zou ik wel willen weten wat een reis naar Florida kost?” Ik keek naast me en dacht, uhh we zaten hier toch voor Griekenland? In mijn hoofd was Amerika ontzettend duur, want het was ver weg, maar toen ze met een voorstel kwam was het nog goedkoper dan Griekenland. Nou, de keuze was dus snel gemaakt. Gelukkig maar, want wow wat was het gaaf zeg.
Het jaar erop maakten we direct opnieuw een reis naar Amerika, maar dan aan de Westkust, met vrienden samen. Ook een reis om nooit meer te vergeten, zoveel moois gezien!

Canada

In 2013 werd Macy geboren, halverwege 2014 maakten wij plannen om zomer 2015 naar Canada te gaan. We hadden een complete route al zelf uitgestippeld en moesten alleen de tickets nog maar boeken. Toen bleek ik al in verwachting van Bentley, dus bleven de plannen voor Canada liggen en werd het Center Parcs in Frankrijk met een uitstapje naar Disneyland.

Center Parcs

Even lekker burgerlijk hebben we dus ook onze Center Parcs fase gehad. We hebben een aantal parken in Nederland, Frankrijk en Duitsland gezien voor een weekje of weekend, 1 keer zelfs 2 weken.

Reizen met kinderen

Reizen met kinderen heeft ons nooit afgeschrikt maar met 2 kinderen wilden we toch maar beginnen met korte vliegreizen. Dus onze eerste vliegreis ging naar Fuerteventura. Dit was een enorm succes, we hebben zo genoten. Het jaar erop wilden we weer vliegen en hadden wederom een vakantie naar Griekenland op de planning staan, Zakyntos. Tot mijn vriendin met een leuk idee kwam, samen op vakantie. We boekten onze vakantie om naar een groot waterparadijs in Turkije. Heel erg gaaf!

Maar omdat we ook de landen om ons heen wel wilden bekijken zijn we spontaan een week naar Frejus in Frankrijk gereden.
Dit beviel ons zo goed dat we vaker met de auto richting Frankrijk en zelfs Spanje zijn gereden. Maar inmiddels zijn we al zo vaak naar Frankrijk geweest, dat ik nu wel toe was aan iets anders, op Disneyland na natuurlijk 🙂
Vandaar de reis naar Italië, samen met een weekje Zwitserland. Maar helaas gaat dat vanwege het Corona-virus niet door.

Volgende vakantiebestemming

Wat ik wel weet, is dat er nog mooie routes liggen naar zowel Amerika als Canada, dus die willen we echt nog een keer gaan maken! Ook Griekenland begrijp je natuurlijk dat die nog steeds op de lijst staat, en een reis naar Japan hebben we ook nog uitgewerkt liggen.
De reis van dit jaar naar Italie en Zwitserland moet natuurlijk ook.
Stiekem is onze lijst best lang, want ik wil mijn kinderen de wereld laten zien en natuurlijk zelf ook ervan kunnen genieten.

Wat nu onze volgende vakantie bestemming is? Daar zijn we nog niet over uit.. Want deze zomer vinden wij het toch nog wel enorm spannend om erop uit te gaan. Waar doe je nu goed aan??
Maar mochten we iets vinden, dan houden we jullie zeker ervan op de hoogte!
Delen jullie dan ook je vakantie plannen met mij? Misschien inspireren we elkaar wel 😊