Afgelopen donderdag hebben jullie kunnen lezen dat Bentley 5 jaar werd. Wat jullie waarschijnlijk niet weten is dat hij sinds zijn 3e verjaardag hier ongeveer al naar uit keek. Hij moest dag in dag uit mee naar school om zijn zus weg te brengen en vroeg de juf meerdere malen wanneer hij nu eindelijk naar school toe mocht. De juf wist dus van zijn grote verlangen naar de verjaardag af. Hij wilde namelijk het aller-allerliefste, zijn verjaardag op school vieren en het belangrijkste van alles, hij wilde trakteren. Net zoals zijn zus mocht toen zij 5 werd en hij mee mocht om mee te feesten. Verjaardag vieren in een lockdown, het is even niet anders..

 

Traktaties

Ik heb me de laatste maanden suf gepinterest op traktaties en samen met hem allerlei ideeën doorgenomen. Uiteindelijk klikte hij iets aan en was hij er helemaal weg van! Iets met superhelden, waarvoor ik wat verpakkingen moest bestellen. Dit had ik natuurlijk in januari al gedaan, want dan zijn we in ieder geval op tijd. Nooit gedacht dat ik zo op tijd zou zijn als nu, want wie weet eigenlijk wanneer we weer kunnen trakteren?

verjaardag vieren in een lockdown

Feestje op school

Het feestje op school met de feestmuts en het vuurwerk ging helaas dus nu even niet door. Maar wel kwamen de juffen op gepaste afstand langs om tekeningen van de klasgenootjes te brengen. Ze waren versierd met slingers en zongen speciaal voor Bentley. Nou, daar gingen de tranen hoor. Dit vond ik zelf echt onwijs mooi en zo lief dat ze hieraan gedacht hebben om het zo speciaal te maken. Ik keek naar dat kleine mannetje naast mij en die had glimmers in zijn ogen! Zo blij dat hij was, onbetaalbaar, ik ben ze hier enorm dankbaar voor.

Kinderfeestje

Ook zijn kinderfeestje was al uitgezocht en geregeld, alleen de uitnodigingen moesten de deur nog uit. Maar helaas, ook deze zullen nog even op zich moeten wachten, want ook hier kunnen we nog geen datum voor prikken inmiddels. Gelukkig kan hij zijn vriendjes altijd nog vragen om iets leuks te doen en heeft hij dit feestje zeker nog tegoed.

Wat dan wel?

Oke, sommige dingen kunnen dus nu helaas nog eventjes niet… Maar wat kan er wel? Samen cadeautjes uitpakken: Mijn zus had een enorm goed idee. Helaas woont ze ver weg, in Drenthe. Dus even heen en weer rijden voor een cadeautje afgeven is een beetje teveel van het goede. Ze had dus een cadeautje besteld en deze laten afleveren bij ons. Toen Bentley het cadeautje wilde openmaken, hebben we mijn zus gebeld met beeldbellen zodat zij kon zien hoe hij het cadeautje openmaakte. Zo was ze er toch een beetje bij, heel gek maar tegelijkertijd ook zo mooi dat het mogelijk was via deze weg.

1. Visite op gepaste afstand:
Wij hebben best een grote tuin, dus voor afstand tussen elkaar kunnen we best zorgen. Ik had dan ook groepjes stoelen uit elkaar gezet in elke hoek van de tuin bekant. Zo konden mijn schoonouders en mijn eigen ouders langskomen. Ideaal! Tafeltje erbij  en iedereen zat prima. Omdat het mooi weer was, lagen de kids in het midden in het zwembad en was het zo niet moeilijk om de afstand onderling te bewaren.

2. Kaartjes:
Kaartjes, het blijft ontzettend leuk. Hij was dan ook erg blij met alle kaartjes die hij ontvangen heeft en heeft ze compleet bestudeerd met welk diertje erop stond. Zo blij met al die kaartjes en iedereen die aan hem gedacht heeft, hij vond het geweldig.

verjaardag vieren in een lockdown

3. Zelf kiezen:
Met gevaar voor eigen leven hebben we de dag ervoor gezegd tegen Bentley dat hij op zijn verjaardag alles zelf mocht kiezen. Hij mocht zijn eigen dag maken. Dus ook de activiteiten voor die dag beslissen en het eten. Het verbaasde me enorm dat hij voor de lunch boterhammen uitkoos i.p.v. poffertjes, club sandwich of een tosti. Compliment voor mezelf misschien, goede opvoeding? Haha. Eigenlijk was zijn dag vrij simpel. In de ochtend wilde hij spelletjes op de wii spelen met zijn zus en in de middag zwemmen in het zwembadje in de tuin. Oja en hij mocht ook nog kiezen wat iedereen in ons huis moest dragen. En als laatste voorkeur, logeren in zijn bed met zijn zus. Nou, dat konden we allemaal prima regelen!

4. Traktatie uitdelen:
Een kindje uit de klas had een tafel weggezet met traktaties erop die elk kindje uit de klas kon afhalen. Bentley riep al direct dat hij dit ook wilde. Maar ik vond het erg lastig, was bang dat er niemand zou komen en hij er dus een uur zat te wachten en zeer teleurgesteld zou zijn.. Dit maakte ervoor dat ik besloten heb om dit toch niet te doen met hem. Gelukkig vond hij het prima, als ik maar beloofde dat hij nog wel een feestdag kreeg met zijn vriendjes! Dus die komt er zeker nog.

5. Ballonnen:
Iets wat het hier ook altijd goed doet zijn thema ballonnen. Dit jaar van Spiderman, hij vond het onwijs leuk.

Geslaagd feestje

Natuurlijk had ik me van deze dag echt iets anders ingebeeld, maar gelukkig heeft Bentley een top dag gehad al zei hij zelf, alles gedaan wat hij wilde en dol op zijn gekregen cadeautjes. Maar helaas, het is nu eenmaal zo en we maken er het beste van!

Hebben jullie ook een feestje gehad in deze bizarre tijd? Herken je de tips, of heb je nog een aanvulling? Laat het dan natuurlijk eventjes weten in de reacties. Altijd leuk om van jullie te horen!