Je hebt dit vast wel eens op mijn social media voorbij zien komen, de Kidsproof Club Sandwich! Zo niet, dan volg je mij misschien nog niet? Tipje, moet je wel doen natuurlijk, super gezellig namelijk op mijn insta en facebook!
Oke, weer terug naar het recept. Volledig kidsproof, nouja bij ons dan in ieder geval.
Toen ik dit van de week maakte en de kids dit buiten op aten, keek mijn buurmeisje onwijs verbaasd over hoe lekker het eruit zag en wilde ook. Dus ik gok erop dat meer kindjes dit graag zullen eten!

Lees mee voor wat er zich onder die boterham afspeelt!

Ik kreeg er een aantal vragen over via de chat. Wat er precies op zat en ook de vraag of ik er niet eens een receptje over wilde delen hoe ik dit maakte. Aangezien ik volledig voor het “sharing is caring” ben, bij deze, mijn recept voor deze Club Sandwich à la Naomi.

Brood

Bentley heeft een fase gehad dat hij liever geen warm eten had in de avond, maar alleen brood. Met brood in de avond is zo nu en dan niets mis, maar ik maak er dan liever een feestje van i.p.v. een standaard boterham met vleeswaren of kaas. Zo aten we dus wel eens tosti’s bij de soep of een boterham met knakworst, maar dit recept was pas echt een feestje en werd een maaltijd op zich.
Technisch gezien kwam mijn man er als eerste mee, maar we proberen er steeds meer variatie in te brengen en daar draag ik ook mijn steentje aan bij, dus ik vernoem deze variatie lekker naar mezelf 😊 Moet kunnen toch?

Het recept

Voor 2 clubsandwiches gebruik ik de volgende ingrediënten:
– 6 witte boterhammen
– 1 bakje kip johma salade
(dit gaat niet helemaal op maar je kunt ook geen half bakje kopen natuurlijk)
– ½ komkommer
(ik weet het, een halve komkommer kopen gaat ook niet. Maar je hoeft dus geen hele te snijden straks)
– ½ paprika
– eetlepel seroendeng
– ⅓ gerookte kipfilet
– 2 plakjes cheddar smeltkaas
– 2 plakjes prosciutto

Ik gebruik een pan om de onderste boterham te “bakken”, maar je kunt deze ook in een tosti ijzer o.i.d. warm maken natuurlijk.
Mijn kinderen zijn grote eters, dus vandaar 3 lagen brood. Soms eten ze hier wel 1,5 van Dan maken we er 3 en delen ze de laatste.


Stap 1: Snij alles voor, zodat je straks lekker makkelijk alles kunt pakken. Ik ben een enorme fan van losse bakjes, maar je kunt het natuurlijk ook op een schaal of zelfs bordje leggen.
Snij de paprika in reepjes, de komkommer in schijfjes en de kipfilet in plakjes.


Stap 2: Verwarm de boterham


Stap 3: Leg de smeltkaas op de verwarmde boterham zodat hij, wait for it, smelt!

Stap 4: Besmeer de gesmolten kaas met wat salade, jup ziet er gek uit maar zoooo lekker!


Stap 5: Leg de kipfilet over de salade heen

Stap 6: Leg de 2e boterham erop en besmeer deze weer met wat salade


Stap 7: Verdeel de komkommer en paprika over de boterham. Ik maakte er een leuk patroontje van maar dat hoeft natuurlijk niet, want niemand die het ziet! Behalve jullie, dus voor de foto was dit wel een leuk idee.

Stap 8: Strooi de seroendeng over je kunstwerk heen, nee dit hoeft niet netjes maar verdeel het wel een beetje zodat je niet een hap met veel hebt en dan weer een hap zonder. Of je moet dat natuurlijk lekker vinden?


Stap 9. Leg de prosciutto vervolgens erbovenop zodat je er dus echt niks meer van ziet.

Stap 10. Besmeer de laatste boterham met een klein beetje salade en leg dit, dus de besmeerde kant, bovenop als afsluiter.


Stap 11. Snij je fantastische brood toren in 4 stukken zodat ze makkelijk te pakken zijn.

Stap 12. Als het goed is heb je nog wat over, verspreid dit over de zijkant van je bordje als extra’s.


Stap 13. Herhaal deze stappen voor jezelf, want geloof me, jij wil dit ook voor jezelf! 😊😊😊

Variatie mogelijkheden

De variaties hier zijn natuurlijk eindeloos want je kunt dit lekker customizen naar eigen smaak, heerlijk woord is dat toch, customizen.

 • Lust je geen kip joppie salade, kies dan een andere lekkere salade uit.
  Kip/kerrie bijv. deze past ook onwijs goed bij deze combinatie. Bij kip/kerrie kun je ook stukjes ananas verwerken. Past goed samen.
 • We blijven nog even lekker bij de kip, ook kip saté is namelijk lekker op zo’n broodje!
 • Ik gebruik ook wel eens sla als ik dit in huis heb, dit keer greep ik net mis dus mist het op de foto’s.
 • In plaats van de prosciutto is bacon ook erg lekker, of gebakken spek/bacon. Iets minder gezond maar ach, af en toe mag dat wel toch?
 • Natuurlijk kun je alle kleuren paprika gebruiken, hier wil niemand de groene, maar oranje/ rood en geel is hier goedgekeurd en wissel ik dus ook regelmatig af.
 • In plaats van seroendeng kun je ook gewone cashewnootjes gebruiken. Echt, kip en cashewnoten zijn een fantastische combinatie.
 • Vind je brood niet voldoende? Splits dit recept dan en geef je kindje een halve slub sandwich en vul dit aan met frietjes! Gewone frietjes, zoete aardappel frietjes of zelfs aardappel blokjes. Ook dit is onwijs lekker en kidsproof!
 • Geen friet erbij maar liever een soepje? Kan ook natuurlijk!
 • Gebruik smaken waarvan je weet dat je kindje ze lekker vind. Zo legde ik er voor Macy nog wat cherry tomaatjes bij, bij Bentley laat ik dit weg want ik weet toch dat hij dit niet eet.
 • Gebruik dit als extra groente momentje dus maak het bordje lekker vrolijk op zodat het aantrekkelijker is om te eten. Zien eten doet namelijk eten. Losse dingen pakken ook makkelijker is mijn ervaring.
 • Als je het bordje te vol vind worden met de groentes ernaast, kies er dan voor om een los bakje te maken van de rauwkost of als je wat kleinere eters hebt kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de extra’s weg te laten.

Oke, lekker lappie tekst weer. Hopelijk heb ik je weer wat inspiratie gegeven voor een avondje lekker eten. Eten jullie wel eens brood in de avond? Ik ben benieuwd of je dit recept gaat proberen, zo ja, laat het me dan weten hoe het bevallen is bij de kids! Eet smakelijk alvast.