So'Pure van Sophie de giraf
Speelgoed voor kinderen is er te vinden in alle soorten en maten. Bij mijn eigen kinderen keek ik eerlijk gezegd nog niet echt naar duurzame speelproducten. Daar lette ik gewoon echt niet op. Ik keek wat ik leuk vond en of het praktisch was. Soms niet eens, want oh het was gewoon zo leuk. Of het goed voor het milieu was, dat was niet echt een aandachtspunt. Slecht, want zolang geleden is het nu ook weer niet. Gelukkig is onze levensstijl toch wel veranderd en probeer ik ook bij producten voor de kinderen hier beter op te letten.

Toevallig kwam ik de lijn So’Pure van Sophie de giraf tegen. Ik neem je mee in mijn ervaring hiermee.

So'Pure van Sophie de giraf

Duurzaam speelgoed

Gemaakt van de Braziliaanse Hevea boom, welke bekend staat om z’n melkachtig sap. Klinkt heel mysterieus he? Maar dit melkachtig sap is het belangrijkste ingrediënt voor het natuurrubber welke gebruikt word voor het babybijtspeeltje van Sophie de giraf. Daarnaast word ook het hout van deze boom gebruikt wat een hele mooie look geeft. Echt alles van de boom word dus gebruikt. Het natuurrubber is daarnaast ook biologisch afbreekbaar, alleen maar positief dus.

So’Pure

De nieuwe collectie So’Pure bestaat uit: de totem rammelaar, het badbootje en uiteraard de silhouette bijtring. Deze hebben allemaal de “OK biobased” certificering gekregen, doordat er gebruik gemaakt word van hernieuwbare (biobased) grondstoffen.

So'Pure van Sophie de giraf

De rammelaar biedt verlichting bij doorkomende tandjes doordat er 2 felgekleurde bijtringen aanwezig zijn. Er klinken zachte belletjes bij het schudden en er is gebruik gemaakt van verschillende materialen, kleuren en structuren. Dit nodigt natuurlijk direct uit tot spelen.

So'Pure van Sophie de giraf

Het badbootje blijft drijven, er zitten geen gaatjes in maar hij heeft wel een afneembare boei. De vorm van de boot is speciaal ontworpen voor kleine kinderhandjes. Makkelijk vast te pakken en prachtig van kleur. Leuk om mee in bad te nemen, zorgt voor urenlang speelplezier.

Silhouette bijtring

Het meest benieuwd was ik naar de silhouette bijtring. Deze hielp hier namelijk altijd in de periode dat de tandjes doorkomen, maar het is ook gewoon leuk speelgoed om vast te houden. Sabbelen doen kindjes natuurlijk op alles, dus als dit op een duurzame manier kan is dit ontzettend mooi meegenomen. Liever daarop dan op z’n trui wanneer er weer een tandje doorkomt.

In de verpakking zitten 2 bijtringen die aan elkaar vastzitten, 1 van natuurrubber en 1 van hout. Beide dus afkomstig van de Hevea boom. De bijtringen zijn erg licht en makkelijk vast te pakken voor kleine grijpgrage handjes. De oortjes en hoorntjes van de giraf zijn ideaal om op te sabbelen en de kauwbehoefte uit te oefenen. Kindjes kunnen zelf kiezen voor welke bijtring ze kiezen. Waar het natuurrubber zacht aanvoelt, is het hout natuurlijk wat harder. De bijtring is te gebruiken voor kinderen vanaf geboorte en veilig weg te leggen in de box.


Sophie is hier zeer in trek en zodra Harvey Sophie ziet moet hij lachen, roept hij SOFIEEEE GIRAAAFFFF en is hij er nog steeds helemaal weg van! Dus wij houden Sophie nog lekker in huis. Mama wil nog niet door naar de volgende fase, dus het kleine “babyspeelgoed” blijft hier nog lekker in trek hoop ik. Ook makkelijk mee te nemen in de tas wanneer we naar vrienden gaan of uit eten bijvoorbeeld. Wij zijn groot fan. Maar wellicht had je dat al door na de review van het badspeelgoed en de zachte piramide.

So'Pure van Sophie de giraf

Cadeautip

Jazeker, we hebben er weer één hoor. Een echte cadeautip. Het pakketje zelf ziet er mooi uit en is daardoor perfect als kraamcadeau. Zo geef je iemand iets moois en tegelijkertijd iets duurzaams. Goed voor het klimaat, maar ook voor het kindje. Elk kindje krijgt op den duur namelijk te maken met doorkomende tandjes dus een bijtring komt altijd wel van pas!  Handig mee te nemen en staat zelfs ontzettend leuk in het interieur.