nieuwbouwproject update
Afgelopen jaar zette wij ons huis te koop en kochten een nieuw huis. We kozen voor een nieuwbouwproject. Ons huis werd verkocht en we moesten er sneller uit dan gedacht, dus wonen we inmiddels alweer 4 maanden in een vakantiehuisje.Een hele onderneming, zeker zo in deze periode waarin alles toch al anders is als anders. Misschien is dat juist wel een voordeel? Ik weet het eerlijk gezegd nog even niet..

Maar.. Hoe staat het dan nu met ons nieuwe huis, ons nieuwbouwproject? Ik klets jullie even bij, bij deze onze nieuwbouwproject update 😊

Kijkersdag

Onze eerste kijkersdag op de bouwplaats zit er namelijk alweer op! Het leek even in het water te vallen, maar gelukkig mochten we ons nieuwe huisje toch even in. Geen feestelijke opening, of gezellig kletsen met de nieuwe buren, dat was helaas allemaal niet mogelijk. Maar het huis, dat begint wel steeds meer vorm te krijgen. Zo is de trap geplaatst, kan ik al een idee krijgen van de keuken en ook bij de badkamer zie ik hoe het gaat worden. De overige kamers kan ik slecht indelen in mijn hoofd. Ik ben daar namelijk onwijs slecht in, ik zie het niet voor me. Daarom ben ik ook heel erg benieuwd hoe onze keuzes straks allemaal bij elkaar gaan komen in het huis. Past het bij elkaar, of word het 1 groot circus?

Keuzestress

Nu het allemaal wat echter word, word het wel echt tijd om ons druk te maken over de zaken die we eerst nog wat vooruit schoven. De tuin word bijvoorbeeld opgeleverd als een natuurspeeltuin, dus daar moet zeker iets aan gebeuren. Zo is een schutting geen overbodige luxe natuurlijk, of een plekje waar je je tuinset weg kan zetten. Natuurlijk is ook dit  nog steeds onze droom, maar word het nog even kijken wat er allemaal realistisch is omdat aan alles een prijskaartje zit natuurlijk. En de wensenlijst is zooooo ontzettend lang! *OEPS*
Ook zonnepanelen staan erop en ik kan jullie vertellen, dit heeft ellenlange discussie opgeleverd. Het uitzoeken van zonnepanelen (kleur, WP, merk tot en met omvormers… of toch weer niet). Daarnaast zal ik het nu maar niet hebben over de vele aanbieders en uiteenlopende offertes. Gelukkig kan ik jullie vertellen dat wij eindelijk, na avondenlang bestuderen van informatie, vergelijken en discussiëren tot aankoop over zijn gegaan. Voor iedereen die er ook mee bezig is, binnenkort zal ik een hele blog eraan wijden :).

Meubels

Omdat de meeste meubels een lange levertijd hebben, zijn we snel op zoek gegaan naar meubels. Natuurlijk zijn we al maandenlang bezig met pinteresten en het internet afstruinen naar allerlei soorten meubels. Hele uiteenlopende stijlen. Nu konden we eindelijk een kijkje in het echt nemen. Toen we eenmaal een selectie hadden van 3 banken, na zo’n 45 minuten rondlopen met onze wensenlijst, was ik dan ook echt blij. Al waren dit wel de meest uiteenlopende keuzes ever voor mijn gevoel. Met wat tips en tricks van de verkoper hebben we dit tot 1 kunnen terugbrengen. Yes! Inmiddels hebben we dus een bank, eetstoelen en barkrukken, maar nog geen eettafel. Dus we hebben nog wat uit te zoeken, maar de stijl is in ieder geval al bepaald. Nu nog spulletjes zoeken die er mooi bijpassen.

Keuken

In mijn stories op instagram konden jullie zien dat wij, of ja eigenlijk alleen ik, nog even twijfelde over het aanrechtblad van onze keuken. We hebben de keuken namelijk, voordat de winkels gesloten waren vanwege COVID, al compleet uitgezocht. De laatste details uitzoeken, dat moest nog gebeuren. Destijds hebben wij afgesproken om in januari nog even terug te komen. Alles zouden wij dan nogmaals doornemen alsmede de laatste punten te bespreken, waaronder de definitieve keuze van het aanrechtblad en de ideale hoogte hiervan. Onze keuken word mat zwart en het blad zwart vond ik bij het uitkiezen net iets teveel. Dus ik koos de marmerlook, zwart met een witte twist door het blad heen. Toen de verkoopster ons belde en wij mijn twijfel voorlegde, gaf ze aan dat we wat staaltjes konden ophalen om te kijken. Dit hebben we gedaan en na het zien van de staaltjes was ik er toch wel redelijk snel uit. We blijven bij de keuze voor het zwart met witte blad, zo stemden jullie ook in mijn poll gelukkig.

Stapje voor stapje komen we dus steeds dichterbij. Op naar onze 2e kijkersdag! Dan neem ik jullie natuurlijk weer mee in een nieuwe nieuwbouwproject update. We zitten namelijk niet stil, we blijven elke avond dingen uitzoeken en nieuwe dilemma’s tegenkomen. Zo fijn zo’n nieuwbouw huis, het houdt je in ieder van de straat..