nederlandse thee van local tea by me

Op koude dagen als deze vind ik het heerlijk om mezelf warm te houden met een flinke thermoskan. Ook heerlijk bij deze simpele en kindvriendelijke high tea hapjes. Omdat ik geen echte koffieleut ben is deze bij mij dan ook gevuld met thee. Maar natuurlijk niet zomaar thee. Tegenwoordig is hij afgeladen met thee van, jawel, Brabantse bodem! Hoe tof is dat. Tea By Me breidt namelijk haar assortiment Nederlandse thee uit met een “heerlijke verwarmende zwarte thee met een vleugje kaneel”. Iets waar we natuurlijk trots op mogen zijn, dus ik wilde deze maar al te graag uittesten als echte theeleut. Nederlandse thee van Tea by Me.

nederlandse thee van local tea by me

Tea By Me

Eigenaar Johan Jansen werd door zijn reis door China duidelijk geïnspireerd door de verse thee. Hij ervaarde zelf het verkwikkende effect van vers verwerkte thee en ontwikkelde een theeplant die op Hollandse bodem kan groeien. Sinds 2018 doet hij dit onder de naam JOAN Local Teamakers.

De perfecte winter thee

Maandenlang is er gewerkt aan deze perfecte combinatie voor de Nederlandse Zwarte Thee.
Deze thee heeft een perfect balans van kaneel in mijn ogen. Als kaneel te sterk overheerst vind ik het persoonlijk niet zo erg lekker meer. Maar in deze combinatie is het echt een heerlijke winter thee. De geur is warm en kruidig, met een licht zoete toon. Mij maak je hier dan ook erg blij mee. Even een rustmomentje voor mezelf, of ik nu buiten geniet van mijn buitenspelende kinderen of binnen zit met wat muziek of een filmpje.

Cold brew

Op het doosje staat zelfs een recept voor een cold brew, iets wat ik dan ook zeker zal gaan uittesten als het weer wat mooier word. Met o.a. sinaasappel, ideaal voor het voorjaar straks. Zo is de smaak aanpasbaar voor meerdere seizoenen. Niet dat je een winterthee niet in de zomer kan drinken, maar vaak wil je dan toch net een wat frissere smaak. Door deze combinatie creëer je dit dus zelf MET die winterthee. Wat wil je nog meer?

Bewuste keuze

Met een  theetje van eigen bodem maak je een bewuste keuze. Dat is namelijk waar Johan voor staat. Iets wat ik onwijs belangrijk vind. Geen meuk in de thee maar gewoon verse eerlijke thee. Je weet precies waar het vandaan komt, namelijk de plantage in Zundert. Ook belangrijk om te weten, de theeplanten zijn zuurstof producerend en de theezakjes biologisch afbreekbaar. Dus naast lokaal ook duurzaam, bewust, (h)eerlijk en gezond.

Wist je dat..

.. Zwarte thee, in tegenstelling tot groene thee, zijn smaak meerdere jaren vasthoud? Dat is dan ook de reden dat het lang een handelsartikel geweest is. Samengeperste blokken zwarte thee waren dan ook een betaalmiddel in de 19e eeuw in verschillende landen.
.. Thee, na water, de meest geconsumeerde drank is?
.. Je thee in een afgesloten doos moet bewaren omdat thee vocht absorbeert.
.. Voor de productie van 1 kop koffie word ruim 140 liter water gebruikt, maar voor het produceren van dezelfde hoeveelheid thee slechts 30.

Deze thee en meer smaken zijn te koop bij verschillende supermarkten, de volledige lijst vind je hier.