Toen ik voor de 5e keer een positieve test in mijn handen had, was dat bij de zwangerschap van Harvey. We waren natuurlijk dolblij maar tegelijkertijd dacht ik ojee, hoe gaan Macy en Bentley hierop reageren? Ze gaan al naar school, hebben hun hele routine en ineens word dat verstoord. Plots zag ik allerlei moeilijke situaties voordoen en even keek ik alleen maar naar wat er mis kon gaan. Maar al snel bleek ik me alweer om niks zorgen te maken want wat bleek, ze waren juist dolblij met een broertje of zusje erbij!! Mijn jongste zoontje heeft extra ouders.

Groot leeftijdsverschil bij je kinderen

De voornaamste voordelen zijn dat de oudste kinderen kunnen helpen bij het pakken van spulletjes en ze kunnen al heel veel zelf. Je hebt dus weliswaar wat meer handen vrij en tijd over voor de baby. Overdag gaan de oudsten naar school en dan is er meer tijd 1 op 1 voor de baby. Echter vinden niet alle oudste kinderen het leuk om te helpen natuurlijk en je komt in een compleet ander ritme vanwege de schooltijden. Dus de onbezorgde dutjes zijn van de baan, ook moeten ze vaak mee naar andere afspraken voor de oudsten waardoor ze zich compleet moeten aanpassen. Maar voor mij is een heel groot voordeel nu; mijn jongste zoontje heeft extra ouders. Benieuwd hoe it kan? Lees dan snel verder..

mijn jongste zoontje heeft extra ouders

Geluk

Vanaf het moment dat de kinderen het nieuws hoorden waren ze enorm enthousiast! Zelfs toen het om een broertje bleek te gaan vond Macy het nog steeds leuk. Bij het shoppen was ze al aan het mee denken wat er allemaal nodig had en ze koos kleertjes uit die zij het leukste vond. Bentley vond het allemaal wel prima en vond vooral het spelen met de buikbaby leuk. Als hij zijn handje op mijn buik prikte, dan maakte zijn broertje contact en dat vond hij fantastisch! Maar, hoe zou zijn reactie zijn als hij straks geboren is? Is het dan nog zo leuk of krijgt het huilen dan niet een vervelende boventoon?

Mini mama

Macy, ahh, zo’n heerlijk zachtaardig meisje die het liefste de hele wereld red en helpt. Dat was ook zeker direct te merken. Luiers, doekjes, flesjes, kleertjes, alles wat Harvey maar nodig had, ze pakte het met liefde. Al liep ze 100 keer de trap op! Zelfs zijn (plas)luiertjes verschonen en flesjes geven deed madame al heel snel. Ze genoot van alle momenten die ze met hem samen had en was soms zelfs teleurgesteld als ik een keer zelf iets wilde pakken. Zelfs nu 1,5 jaar later voelt ze zich nog enorm verantwoordelijk. Ze helpt hem bij alles en hij hoeft maar te piepen en ze staat voor hem klaar.

Mini papa

Naast een extra mama heeft meneertje ook een extra papa. Deze 2  mannetjes zijn namelijk echte grote vrienden. Bentley had bij het helpen altijd een vrije keus. Het allerliefste wilde hij namelijk met zijn broertje spelen. Balen dat dat met een pasgeboren baby niet gaat natuurlijk. Helpen en flesjes geven vond hij ook het einde, maar toch probeerde hij altijd of Harvey niet al kon spelen. Hij zong dan liedjes en probeerde met hem te dansen door zijn handjes te bewegen. Je kunt je voorstellen hoe blij hij was toen Harvey eindelijk kon kruipen! In en stoet werd er door de huiskamer geracet!

Verwend

Op dit moment kan ik veilig zeggen dat Harvey het niet slecht heeft, hij word eerder verwend. Als hij iets nodig heeft kan hij bij iedereen terecht. Hij kijkt even lief en we staan allemaal voor hem klaar. Ze delen hun brood, koekjes en fruit als hij daarom vraagt, nouuuu dan moet je wel van goede huizen komen hoor! Zelfs speelgoed is voor hem 1 groot feest, hij hoeft namelijk nooit iets te vragen want hij mag alles pakken. Hij is namelijk te lief om boos op te worden volgens de andere kids. Hahahaha.. Als hij valt, of maar aanstalten hiertoe maakt, rennen mini papa en mama direct naar hem toe en knuffelen hem compleet plat.

Dat ze zo lief voor hun broertje zouden zijn had ik me nooit kunnen inbeelden. Het helpt enorm dat ze zo lief meehelpen, want moeder van 3 zijn is niet altijd makkelijk natuurlijk. Dus papa’s en mama’s hebben soms alle hulp nodig die ze kunnen krijgen. Ook van onze mini’s 😊

Hoe is het bij jullie thuis? Word de jongste ook zo verwend en geholpen of is het een hele andere situatie? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de reacties.

Benieuwd naar een dagje in het leven van Harvey? Dit heb ik voor je beschreven dus lees nog even gezellig verder. Leuk dat je blijft plakken!