Het leven van een dreumes gaat niet over rozen, dat weten we wel. Ik neem jullie mee naar maandag. Een gezellige dag, tenminste dat dacht ik. Maar ik geloof dat mijn dreumes er anders over dacht..

07.30
Ik lig heerlijk te slapen, maar mijn broer en zus moeten naar school, dus blijkbaar moet ik ook uit bed. Balen dit zeg! Ik lag zo heerlijk te slapen.. Maar oké ik ga er wel uit dan.


07.45
Hoho wacht eens even. Ik word uit bed geplukt, gewassen/ half aangekleed en mijn tandjes worden gepoetst en nu moet ik terug mijn bedje in omdat ik nergens aan mag zitten.. Maar dat pik ik niet!

08.00
Eindelijk hoor, iedereen zit aan tafel en ik geloof dat mijn geroep geholpen heeft.. Ik krijg ontbijt! Oké, niet wat ik graag wilde, want ik wees naar die pasta pot daar op tafel, maar de appelstroop vind ik ook prima.. Voor deze ene keer dan! Enne, waar blijft die melkfles nou??

08.30
Yes, ik mag eindelijk naar buiten.. Ik klim snel op de glijbaan. Wat? Mag dat niet? Pff dat is stom! Ik wil gewoon glijden en nu trekken ze me die auto in. Pfffff ze blijven maar roepen, ik ga wel mee dan..

08.45
Zo, dat was leuk maar nu hop naar die glijbaan. Ik trek gewoon een sprintje, dan komt mama wel achter mij aan! Jaja, kijk maar daar komt ze al!

09.15
Het is gewoon niet eerlijk, ik ben hier net en nu moeten we alweer naar huis.. Wedden dat ik weer in die auto moet?

09.30
Wacht, mag ik voor de deur ook nog glijden? Maar dat vind ik super leuk! Whieeejjjj, en whiejjjjj, en whiejjjjj. Deze gaat gewoon 50x op repeat, zo leuk vind ik deze glijbaan!

09.45
Komt ze weer hoor, ik moet weer mee naar binnen. Gelukkig is de achterdeur open en kan ik zo doorlopen. Ik ga gewoon spelen en luister niet of mama me tegenhoudt. Doet ze dat niet? Gelukkig! Want ik had echt niet geluisterd ofzo hoor..

10.15
*Gaap* Ik ben best een beetje moe.. Ik geef mama een dikke knuffel terwijl ze me naar boven brengt en de andere rolluiken dicht doet. Ik weet heus wel dat ze dat doet zodat ik lekker kan slapen.. Maar ik kan het niet laten om er nog even over te gillen, dat ik het er dus niet mee eens ben. Ook al ben ik echt.. super moe!

11.50
Nee he? Moet ik nu alweer mijn bed uit? Maar ze zitten toch pas net op school? Oké, oké draag me maar dan. Deze keer ga ik niet lopen, je tilt me maar. Jij wilt toch dat ik meega?


12.00
Jaaaaa daar is mijn grote broer! Ik geef hem een dikke kwijlkus, want ik heb hem best wel gemist. Oh en daar is ook mijn zus, wat leuk! Kom, we gaan gezellig naar huis want ik zag brood op tafel staan toen we weggingen net.

12.15
Yess, nu krijg ik dus wel een hapje van die pasta van vanmorgen. Ho wacht, is dit een korstje? Ja dahaaggg die eet ik dus niet he! Die laat ik wel even hier op de grond vallen, dat ruimt mama vanzelf wel weer op, dat doet ze altijd namelijk, dus dat is niet erg.

12.45
Ik ren wel vast naar de schoenenkast om mijn schoenen te pakken. Mama vind het altijd fijn als ik help, en weet je? Ik pak wel gelijk de schoenen van iedereen, dat is net zo makkelijk. Hohohoho, wacht even? Waarom leggen jullie nu alle schoenen weer terug? Dit was zo’n goed idee van mij. Wacht, stop, til me niet op! Ik wil zelf lopen..

13.00
Oke, ik zwaai alweer. Zie je me zwaaien? Ja, mooi! Dan sneak ik er snel nog even vandoor naar de andere kant van de speeltuin. Lekker kruipen en rennen. Ik hou hiervan.

13.20
Staat ze weer te zwaaien en te vragen of ik mee ga hoor. Zal ik maar een keer meegaan dan? Hahahaha, ze dacht dus echt dat ik in 1x mee ga? Nou nee, laat haar maar rennen!
He, dat is gemeen, ze had me snel te pakken deze keer, dan maar even tegensputteren bij het vastzetten..

13.30
Lig ik weer.. Maar ik zzzZzz ben zZZzZzz helemaal zZZzz niet… zzZzzzZzzzZzzzZZzzz

15.05
Uhhh net lag ik in mijn bed, wat doe ik hier nou weer op school? Hier ben ik dus al zovaak geweest vandaag. Beter is dit de laatste keer vandaag hoor! Want ik mag niet eens naar binnen toe. Dat grote hek is dicht en ik pas er dus niet doorheen, zo jammer.

15.30
Jaaaaaaajajajaja! Ik zie het al, iedereen heeft zwemkleren aan. Ik mag mee he? Weet je, ik duik er alvast wel in.

16.00
Een beetje jammer dat ik dus eerst nog in mijn eetstoel moet maar oké, ik moet toegeven dat dat fruithapje best lekker was. Mag ik dan eindelijk mee in het bad? Wacht, zetten ze me nu in dat baby ding? Dat gaan we dus mooi niet doen he. Ik schreeuw net zolang tot ze me eruit laat. Kijk, daar komt het al. Ik mag eruit! Uh nee, je hoeft mij dus echt niet vast te houden he want ik kan onwijs goed zwemmen.. Ze gelooft me niet. Dan maar samen met mama spelen.

16.30
Volgens mij vond mama het niet zo leuk dat ik steeds wilde ontsnappen en niet vastgehouden wilde worden. Maar ik vind het buiten spelen ook best leuk. Emmertjes, steentjes, check! Balen zeg, ik mag de steentjes niet opeten van mama. Ik heb het echt al vaak geprobeerd maar ze stalked me gewoon echt. Zo oneerlijk!

17.15
Eten? Zei iemand eten? Ik wil !! Mama, je wacht maar met je eigen eten hoor, let nou eens gewoon op mijn bordje. Hap leeg is een nieuwe hap he? Niet zelf eten tussendoor, want dan moet ik veel te lang wachten. Hopelijk staat dat toetje ook al klaar, want ik hou niet van wachten he?

18.00
Ik hoor de douchekop, rennen rennen rennen, ik ben als eerste!

18.30
Wel jammer dat dit het laatste verhaaltje is hoor, maar oké. Iedereen nog een kus en een knuffel. Ik ren nog een laatste rondje van de dag in mijn slaapzak en dan mag je me in mijn bedje wegleggen.. Ik vind het goed, het was leuk vandaag! Ik heb mama goed bezig gehouden.. Nu kan ze even rusten.. Even bijkomen.. Want morgen, dan ben ik  gewoon weer klaar om te gaan!