landal het vennenbos
Totaal onverwachts belanden wij zo ongeveer in de situatie dat wij aan het begin van de meivakantie het terrein van Landal Het Vennenbos opreden. Gelukkig maakten we nog een stop bij de dichtstbijzijnde supermarkt en mikte ik nog van alles in mijn karretje om de volgende dag in ieder geval te kunnen ontbijten. Nee een zak chips is daar niet bij nodig, maar we weten allemaal dat dat wel op je vakantie boodschappenlijstje staat.

In mijn blog zal ik mijn ervaring delen met Landal Het Vennenbos, aangezien er vanwege de huidige maatregelen toch wel het één en ander aders is.

De eerste dag

Natuurlijk neem ik ook avondeten mee, maar niet voor diezelfde avond want het is vrij laat dat we aankomen en ik klaar ben met het poetsen en het inruimen. Poetsen? Jazeker, ik sop nog even alles na (zeker in deze periode). Vooral in de toilet en badkamer is dat vaak geen overbodige luxe merk ik in de meeste vakantie huisjes. Maar ik had het over avondeten, lekker bruggetje wel. Die avond kook ik dus niet en testen we de bezorg service uit. Aangezien alles vanwege de maatregelen dicht is, we al veel bezorgkoeriers voorbij zagen fietsen, waren we erg nieuwsgierig.

landal het vennenbos

Bezorgservice

Dat de bezorgservice in trek was die vrijdag merkten we al snel, aangezien de wachttijd 2 uur was. Oké, plan even omgooien. Eerst iedereen douchen en in pyjama dus. De frietjes worden bezorgd door een vriendelijke dame en zijn nog lekker warm, yes! Of ik nog een aantal salades had besteld? Nee sorry meid, dat waren denk ik de buren, ik dacht meer aan morgen die salade en vanavond gewoon lekker vet. 😊 Mijn idee is altijd dat eten op een vakantiepark erg prijzig is, maar ik moet zeggen dat ik hier evenveel kwijt was als bij de lokale snackbar thuis. Zeer positief verrast.

Entertainment

Die avond verschijnt het animatieteam op een golfkarretje voor de deur. Helaas voor we het echt doorhebben zijn ze alweer doorgereden. Bollo staat natuurlijk centraal bij Landal als mascotte, maar ook Puk & Pelle wonen hier en zijn dus aanwezig. Helaas geen dicht contact, dus ze rijden langs en zwaaien naar alle kindjes terwijl ze liedjes zingen. Wellicht hadden ze iets rustiger kunnen rijden zodat we er meer van konden genieten, maar ik kan me ook voorstellen dat ze het risico niet willen nemen dat ze overladen worden door hordes kindjes die toch even dichtbij willen komen. Een hele gewone gedachte natuurlijk, want wie wil er nu niet zoveel mogelijk genieten van het entertainment?

Accommodatie

We hebben een 6 persoonshuisje en staan versteld van de gezellige indeling. Een verdieping boven met 2 ruime slaapkamers. Beneden een zitkuil, keuken met eethoekje en natuurlijk badkamer/ toilet/ opberghok en nog een slaapkamer. Buiten een leuk terrasje met meubilair. Lekker compact maar onwijs sfeervol! Je bent verplicht om beddengoed af te nemen in deze tijdens, maar wij hadden wel ons eigen dekbed en kussens mee.

Laadpaal

Met onze elektrische auto konden we gelukkig laden aan het huisje zelf, aangezien de 2 laadpalen vooraan steeds bezet zijn. Ook al zijn de auto’s volgeladen, dan worden ze helaas niet direct opgehaald en er was zelfs een auto die er 3 dagen compleet vol aan stond. Heel jammer natuurlijk, maar helaas niets aan te doen. Laden aan het huisje was gelukkig wel een optie.

Activiteiten

Tijdens de meivakantie was het zwembad helaas nog gesloten en was er een beperkt aanbod aan activiteiten. Wel hebben we genoten van verschillende activiteiten, sommige wel betaald.

landal het vennenbos

* Safari Jeeps (betaald)
Wanneer je in het centrum aankomt zie je ze al schitteren, de safari jeeps! Ik wist dat er eigenlijk geen ontkomen aan was. Elke dag liepen we erlangs en kwam die vraag opnieuw. Dus we gaven toe. Beide een jeep en na een angstaanjagende rit naar het parcours toe mochten ze los. Angstaanjagend aangezien ik naast mijn 5 jarige zoontje zat die dus zelfstandig zijn weg baande op het pas naast het meer. No biggy dus.. Hij vond het fantastisch dat ik het zo spannend vond en hing de stoere jongen uit. Maar eerlijk is eerlijk, het ging beide kids super af! Heuveltje op en af, stukje keren, niks was te gek. Dat had ik dus totaal niet verwacht. Als kers op de taart kregen ze een mooi knuffeltje en zelfs Harvey mocht er 1 uitkiezen.

* Marshmallows roosteren (gratis)
Beeld jezelf dit even in; een knus kampvuur, bankje ervoor om op te zitten en spiesjes vol marshmallows. Heerlijk toch?? Echt back 2 basics zo even. We hebben dit 2x gedaan en de kinderen vonden het helemaal top. Zelfs Harvey had het hier enorm naar zijn zin. Hij “roosterde” mee en vrat vervolgens gewoon het ongeroosterde spekkie op. Maar toch die magie dat hij meedeed, love it.

* Vogelvoer maken (gratis)
Je krijgt een diy pakket mee met een stuk vet, vogelzaadjes en een touwtje om het geheel op te hangen. Dit pakket hebben we meegenomen en gebruiken we om bij opa in de tuin op te hangen. Daar komen de vogeltjes namelijk erg graag omdat er zoveel hangt.

* Pony natuurwandeling (betaald)
Een natuurwandeling van 30 minuten al zittend op een pony, ons meisje maakte ik hier zo gelukkig mee. Ik was natuurlijk zelf weer de klos om het paard vast te houden en mee te nemen. Bij mij gaan ze dus altijd gras eten en blijven hangen.. Dat trekken vind ik zo niet fijn, dus dan staan we wat langer stil. Oeps! Gelukkig mocht dit de pret niet drukken. Aan het einde mocht ze nog even lekker aaien en wat vragen stellen over het paard. Helemaal gelukkig.

landal het vennenbos

* Fun Area (gratis)
Aan het strand is er een springkussen paradijs opgezet. De kinderen kunnen hier hun hart ophalen en heen en weer hoppen tussen de verschillende springkussens. Ze vonden het fantastisch!

* Doolhof (gratis)
Met het hele zin verdwalen in het doolhof, zo staat het omschreven in de app. Dat was bij ons dus niet het geval aangezien manlief al zo slim was om buiten te blijven staan. Ik dus met 3 kids op pad door dat doolhof. Super handig dacht ik de kinderwagen mee te nemen. Maar met al die kleine trapjes was het niet zo slim als gehoopt.. Wel was het erg leuk! Alleen vond ik dus de binnenkant van het doolhof niet, waar een speeltuin zou zijn. Na een half uur, ja echt serieus zo blond ben ik, gaf ik het maar op. De oudste 2 wilden perse doorzetten, dus ik draaide hun jassen om naar de neon kant en liet ze hun gang gaan. Er is maar 1 uitgang, dat is erg fijn, dus ik kon ze in de gaten houden. En jawel hoor, zonder mama hoorde ik ze blij roepen na 5 minuten!

* Waterfietsen (betaald)
Op een mooie zomerse dag is het heerlijk vertoeven op het water. Met Harvey durfde ik dit nog niet aan, dus bleven wij 2 aan de kant. Maar Macy en Bentley zag ik met hun vestjes paraderen op de fiets. Ze konden lekker genieten terwijl de volwassenen aan hun work-out begonen met het trappen. En ondertussen vast leuke plekjes spotten waar je naar toe kunt wandelen straks. Ideaal.

* Familie fiets (betaald)
2 voorop en 2 achterop. Alle 4 mag je fietsen! Klinkt leuk toch? Ik dacht zet Harvey voorop erbij en hoppa, een activiteit met alle 5. Helaas, Harvey vond er niks aan, want hij wilde zelf mee trappen, dit lukte dus niet want meneer is veeeel te klein. Op schoot bij mama was het ook niet helemaal, dus helaas was dit niet zo’n romantisch beeld als dat ik me had ingebeeld. Maar we fietsten uiteindelijk dus om en om en liepen met Harvey erachteraan. We maakten een stop bij de speeltuintjes en zagen zo het hele park. Het had wel wat! Wel merkte ik dat mijn beenspieren dus helemaal niks meer gewend waren..

Nog veel meer

Ook zijn er verschillende knutselpakketten en zelfs bakboxen om thuis in je huisje iets lekkers te bakken zoals appelmoes of chocolade lollies. Je kunt er lasergamen, bowlen, midgetgolven en natuurlijk ook allerlei andere fietsen huren. Maar aangezien dit alles betaald is, moet je op een gegeven moment toch kiezen. Nou ja, wij wel in ieder geval aangezien we straks ons huis ook nog een beetje leuk willen inrichten..

Maatregelen

De situatie ontwikkelt natuurlijk continu, dus bekijk voor de zekerheid de site van Landal Het Vennenbos wanneer je wilt weten of iets wel of niet open is. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan!

Gaan jullie dit jaar nog in Nederland een weekendje of weekje weg? Dan is dit zeker een echte aanrader!