nieuwbouwproject update 3
Eindelijk hoor, we kunnen gaan aftellen. Al doen we dat al maanden natuurlijk, maar nu is het einde echt echt echt in zicht. Deze week krijgen we de sleutels *whoopwhoop* en plop ik me toch een aantal flessen open achter elkaar! Zo blij dat ik ben. Hahaha.. Jeetje, wat een avontuur is dit geweest.. Het is alweer even geleden mijn laatste update, dus ik neem jullie weer even mee.

Tijd voor Nieuwbouwproject update 3.

 

Voorschouw

We hebben inmiddels dus de voorschouw van onze woning gehad en ik moet zeggen dat ik dat echt reuze spannend vond. Waar ik veelal hoorde dat mensen onwijs veel punten hadden, viel het bij ons gelukkig mee. Natuurlijk schreven wij ook wel wat punten op, maar dit had met name betrekking op de stopcontacten en wat viezigheid/krassen op vensterbanken etc. De schade viel reuze mee, dus hopelijk het oplossen ervan ook. Mijn logica in ieder geval. Ik ga er van uit dat we straks met de uiteindelijke oplevering niet met open mond van verbazing zullen staan met wat we aantreffen.
Al weet je dat natuurlijk nooit.

Nieuwbouwproject update 3

Werkschema

Nu de oplevering dichterbij komt zijn we de afgelopen weken natuurlijk druk bezig geweest met het schema uit te werken hoe we alles moeten gaan aanpakken. Wat moet er gebeuren en in welke volgorde, wie komt er wanneer en hoelang zijn ze bezig. Omdat we natuurlijk iet langer bezig willen zijn dan nodig, is het wel zo fijn dat alles goed op elkaar aansluit natuurlijk. Maar jeetje wat een werk is dat nog zeg. Aangezien de schilder het hele huis moet doen, maar de klusjesman ook op elke verdieping een klusje heeft is het wel goed afstemmen natuurlijk. Nu maar hopen dat er ook niets geks gebeurd, wat in deze tijden niet heel vreemd zou zijn, waardoor alles weer in de soep loopt.

Nieuwbouwproject update 3
Lekker tegen de zon in kijken..

Verbeterpunten

Sinds de aankoop van het huis hou ik al een lijstje bij met zaken die we een volgende keer anders zouden aanpakken, niet dat ik ooit nog een ander nieuwbouwproject zou aangaan.. Ho, ho, ho, daar zit ik dus echt niet op te wachten. Op dit moment dan he.. Maar toch! Het leek me wel heel nuttig om dit bij te houden en straks aan het eind van ons avontuur online te zetten. Hopelijk helpen we zo weer andere mensen die dan niet dezelfde “fouten” zullen maken. Die volgt dus nog, want wie weet wat we nog tegen gaan komen.

Laatste dingen

We zijn nu dus nog bezig met de laatste dingen regelen. Zo kochten we alweer wat extra spulletjes voor de aankleding, maar hebben we ons ook georiënteerd op lampen. Hebben we raambekleding uitgekozen, zijn we voor de kamers van de kids bezig geweest en ben ik via Pinterest aan het uitzoeken hoe ik straks mijn (oké ons, maar ik vind mijn toch echt leuker staan) kantoor ga inrichten.

Overleven

De laatste weken zit ik dus echt in overlevingsstand merk ik. Er moet nu nog zoveel gebeuren, straks het klussen/verhuizen en werk en gewone privé leven gaat ook gewoon door. Het is een bewogen tijd geweest waarin zeker niet alles is gegaan zoals we het voor ogen hadden. Het was zwaar en wellicht heb ik het ook echt wel onderschat. De kindjes zijn ook veel extra thuis geweest natuurlijk, 5.5 maand nu weer ongeveer. Ze zijn daarnaast ook heel benieuwd naar het nieuwe huis e je merkt dat ze veel meemaken. Dus veel rust voor mezelf zit er helaas niet in en dat merk ik nu pas. Ik ben benieuwd naar de reactie van de kids aangezien het huis nog niet ingericht is. Dat hebben we al wel uitgelegd, maar ik kan me voorstellen dat ze straks alsnog een andere verwachting hebben.

Eind in zicht

Volgende week rond deze tijd zijn we dus flink aan het schoonmaken en klussen in ons nieuwe huisje! Ohhhh wat zal ik blij zijn wanneer de boel aan kant is en al onze zooi vanuit verschillende opslagplekken weer gewoon centraal in 1 huis te vinden is.. Ons eigen huis, genoeg plek voor iedereen. Dat ik weer lekker kan rommelen door mijn eigen spulletjes en niet de helft kwijt ben omdat ik het ergens heb opgeslagen. Dat ophalen word natuurlijk nog een heel gedoe, maar oké, dat zien we dan wel weer. Dan ga ik er waarschijnlijk ook lekker op social media over klagen, dat je dat vast weet. 😊

Nieuwbouwproject update 3, dat was hem alweer.. Klaar voor de klus updates over een paar weken?