Al vanaf kleins af aan ben ik bekend met wagenziekte. Ons vaste camping stekkie was maar 45 minuten rijden maar ik kreeg het regelmatig voor elkaar om de hele auto onder te spugen. Soms mocht ik voorin, maar nog vaker stopten we halverwege omdat ik uiteindelijk het leerde aangeven. Dan snakte ik wat frisse lucht naar binnen, hadden we een verplichte pauze van minimaal 15 minuten en konden we weer door. Het was dan ook geen grote verrassing dat Macy ook wagenziek bleek en recent ook Harvey. Maar nu, heb ik dan eindelijk de oplossing!

Onderweg

Toen ik zo’n 25 weken was van Bentley reden we nog een keertje naar Disneyland, zo’n 4uur rijden voor ons. Achterin zat Macy, net geen 1,5 jaar oud toen. Ohh my, we waren net de grens van België over. Ik had een verschoonsetje bij en met volle moed reden we door, tsja kan gebeuren toch. Na weer een half uur was het tijd voor het 2e setje en zo reden we door tot het 3e setje. Aangezien we, lees ik, enorm graag naar Disney wilden reden we dus serieus zo 1,5 uur door. Maar we gaven het toen toch op. Een paar weken later poging 2, maar weer was het raak.. Tot ik met 34 weken nog een laatste poging ondernam en ze maar bleef spugen. En dan mag je thuis weer lekker heel die kinderstoel eruit halen, alles in de was, poetsen en ook de auto.

Auto poets setje

In de auto zijn we dus eigenlijk altijd wel voorbereid inmiddels. Een rol pedaal emmerzakjes, genoeg poetsdoekjes, vuilniszakken, snoetenpoetsers, pepermunt kussentjes (snoepjes), pepermuntjes en extra kleding en zelfs jassen. Vandaar dat de meeste dingen hiervan ook echt in mijn musthave lijstje staan. Maar of die pepermuntjes nu echt helpen? Ik heb het idee dat ik ze namelijk veel te vaak koop, ook voor degene die eigenlijk nooit misselijk zijn.. Dus dat moet gewoon beter kunnen!

De oplossing!!

Een tijdje terug kreeg ik de Aroma Travel opgestuurd van Maison Berger. Ik wist niet goed wat ik ervan kon verwachten en was in eerste instantie een beetje sceptisch. We hebben al van alles geprobeerd namelijk. Bandjes, kettingen, pepermuntjes en vroeger had ik zelf ook de pilletjes. Maar helaas weinig tot geen resultaat. De Aroma Travel pakte ik uit en ik werd direct overvallen met de onwijs frisse geur, zou het dan toch?

Aroma Travel

De Aroma Travel van Maison Berger is een Anti Wagenziekte luchtverfrisser. De geur bestaat uit een mix van pepermunt, gember en verschillende noten verrijkt het essentiële oliën. Het is een zeer frisse en lichte geur. De luchtverfrisser kun je steeds opnieuw vullen met een navulling, welke ongeveer 4 weken meegaat. Nu heb ik hem nog geen 4 weken getest, maar het lijkt er wel op dat hij hier al wel iets langer mee zal gaan. De geur is nog zo intens, echt heerlijk! Zeker niet vervelend, ook de kindjes vinden het lekker ruiken. De geur is dan ook niet schadelijk voor kleintjes.

Werkt het?

Sinds we de Aroma Travel op de auto hebben aangesloten, hebben de kindjes nog niet gespuugd! Dus dat is zeker fijn. We rijden nu best veel, dus het komt zeer goed uit die schone ritjes. Ook nare geurtjes worden hier direct door weggenomen, dus dat is een mooie bijkomstigheid. Zo was de afhaal maaltijd de volgende dag niet meer te ruiken toen ik de ochtend erna in de auto richting mijn werk reed. Ook enorm prettig kan ik je vertellen! En nog een pluspunt, hij ziet er ook nog eens heel stijlvol uit, dus past mooi bij het interieur van de auto. Iets wat manlief erg leuk vond. Hij mag dus mee op toekomstige autovakanties en we gebruiken hem nu eigenlijk standaard bij elk autoritje.

Zijn jullie ook bekend met wagenziekte? Dan raad ik je zeker de Aroma Travel aan! En heb je geen wagenziekte? Dan is het nog steeds een heel lekker geurtje. Maar ze hebben ook een hele grote collectie “gewone” luchtjes, dus neem zeker even een kijkje op hun website.