Maandagochtend lieten wij onze auto achter bij de garage. Toen dachten we deze in de middag weer op te halen dus liet ik eigenlijk alles gewoon maar in de auto zitten. Helaas bleek diezeflde middag al dat het probleem iets groter was dan verwacht, dus het zou nog wel even duren voor we de auto weer mee terug konden nemen. Ik haalde een dag later een leenauto op en bedacht me nog niet dat ik eens wat spullen over moest gaan zetten.. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik wat vergeten was. Om ervoor te zorgen dat jij dit nooit vergeet heb ik een lijstje gemaakt met de 7 noodzakelijke dingen voor in de auto met kinderen.

Wat heb je nodig?

Natuurlijk heb je voor korte ritjes weinig nodig, maar je zal maar eens stil komen te staan. Wat dan? Een aantal dingen vind ik dan toch wel fijn om standaard in de auto te hebben liggen. Ook gaan ze altijd mee op een autovakantie.


1. Fles water

In onze auto ligt dan ook standaard een 1,5 liter fles water. Lekker lang houdbaar en makkelijk te drinken. Zeker voor de kinderen vind ik het maar niets als er geen drinken in de auto is, dus minimaal 1 fles is er altijd wel. Vaak heb ik ook wel een 6-pak met pakjes in de auto liggen, altijd wel handig want er heeft er altijd wel 1 dorst..

2. Luiers

Natuurlijk neem ik bijna altijd de luiertas wel mee, maar er zijn ook wel eens momenten dat ik deze vergeet, OEPS, of dat ik denk kort weg te zijn en uiteindelijk mega blijf plakken. Dan is het altijd wel fijn als je luiers bij hebt.

3. Billendoekjes

Luiers en billendoekjes, tsja die horen eigenlijk wel bij elkaar toch? Ze liggen dan ook als setje in de auto, altijd handig! En natuurlijk ook niet vergeten weer aan te vullen mocht je deze gebruikt hebben he.

4. Snoetenpoetsers

Met billendoekjes kun je, als de nood hoog is, bijna alles poetsen, maar snoetenpoetsers ruiken vaak net wat frisser voor in het gezicht. Ook deze komen altijd wel van pas. Plakkerige handjes van een snoepje, vieze handen na het spelen, doekjes to the rescue!

5. Snacks

Misschien is dit meer een puntje voor mezelf, maar ik ga eigenlijk nooit weg zonder iets lekkers. Zo zul je in ons dashboard vaak koekjes zien liggen. Gewoon voor het geval dat. Natuurlijk hebben de kinderen dit van hun vader geerft, maar hongerige kindjes zijn in de auto dus echt niet gezellig he.

6. Handalcohol

De afgelopen maanden hebben we dit het allermeeste gebruikt in de auto. Dit heb ik dan ook direct in de leenauto gezet want dit was het eerste wat ik miste. Ik stapte namelijk deze auto in en ehh waar is die fles gebleven? Tegenwoordig is het automatisme geworden voor ons. Dus die handalcohol is dan ook echt onmisbaar.

7. Zakjes

Met een spugend kind in de auto is het echt geen pretje, gelukkig *even afkloppen* is dit alweer een tijd geleden voor het laatst voorgekomen. Wat ik ervan geleerd heb is dat ik dus altijd een zakje in de auto bij me heb. Vaak heb ik dan ook een rolletje pedaalemmerzakken in de auto liggen, komt vaker van pas dan je denkt 😊

Dit zijn mijn 7 noodzakelijke dingen voor in de auto met kinderen. Wat is er bij jullie echt onmisbaar?

Voor meer leuke cadeautips voor onderweg, op vakantie, verjaardagen of gewoon zomaar, check Kindcadeautips.nl.