Elke moeder herkent dit wel, toch? Of ben ik dan echt zo’n loedermoeder. Natuurlijk liegen we nooit echt  tegen onze kinderen, maar een leugentje om bestwil is iets anders natuurlijk..
Dat valt niet direct onder liegen toch? *kuchekuch*

Zo heb ik er namelijk wel een aantal in mijn trukendoosje die ik er wel eens uitgeflapt heb. Hoewel ik echt niet van liegen hou, valt dit naar mijn mening onder een subcategorie ofzo haha.. Want het is niet slecht bedoeld, maar meestal gewoon even een simpeler antwoord. Natuurlijk doen we dit niet de hele dag door.. Toch?

 • “Wat jammer zeg, die hebben ze niet in jouw maat.”
  Als mevrouw weer eens een jurk uitkoos die ik eigenlijk toch echt niet, ofwel absoluut, niet mooi vond. Zo ook met dino shirts als meneer er alweer 4 in de kast had liggen. En dan ineens waren ze niet meer te vinden. Continu uitverkocht. Zo gek?
  Toch wel jammer dat ze op een gegeven moment konden lezen en hun eigen maat herkenden in het schap. OEPS!
 • “Waar die chocolade reep gebleven is die mama kocht bij de boodschappen? Geeeeen idee!”
  Maak vooral die vuilnisbak niet open want wellicht ligt het papiertje van gisteravond nog boven op omdat mama die vergeten is te bedekken met iets anders!
 • “Waar die ene tekening is gebleven met die streep erop, waar je er nog 10 van had gemaakt?”
  Oh dat weet ik niet hoor. Hij zal hier vast wel ergens liggen. Maar kijk vooral niet in de papierbak, waar de overige 100.000 tekeningen ook liggen..

 • “Sorry schat, ik heb geen losgeld bij me”
  Het antwoord op de vragen als: Mag ik hierin? Mag ik een ijsje? Oh kijk zo’n grijpmachine, mag ik dat doen? Verdwijnt toch spontaan al het kleingeld uit mijn portemonnee. Of ze zijn stuk, dat gebeurd natuurlijk ook wel eens, als ze wisten dat er wel kleingeld in mijn portemonnee zat.
 • “Natuurlijk zie ik dat dat een konijn is!”
  Het zoveelste knutseltje wat dan weer voorbij komt waarvan ik denk, uhh wat moet het voorstellen? Maar natuurlijk praten we mee, want ik zie dat ze vol trots vertellen wat ze hebben gemaakt. Ook al is het de zoveelste van de dag, die interesse probeer ik dan nog wel te tonen.
 • “De batterijen voor deze auto hebben ze niet in deze winkel, die moeten we speciaal bestellen en dat duurt veel langer”.
  Ohh eindelijk, de batterijen zijn leeg! Even genieten van dit moment voor de nieuwe lading er weer in gaat. Man, man wat is het dan ineens rustig zeg 😊
 • “Dat is jammer, de speeltuin is vandaag dicht”
  Soms heb je even geen zin om naar de speeltuin toch? Of ben ik hier de enige in.. Natuurlijk gaan we heel vaak wel, maar als mama even geen zin heeft dan moet dat toch best kunnen?
 • “Wat mama nu eet dat lust jij niet hoor, daar zitten namelijk hete pepers in!”
  Sorry, not sorry. Mama wil gewoon even niet delen.
 • “Of je dat speelgoedje mag? Zullen we daar de volgende keer even naar kijken? Nu heeft mama even geen tijd”
  Wanneer die volgende keer is, geen idee, maar nu gewoon eventjes niet.

 • “Zo dat was het verhaaltje alweer”
  In werkelijkheid sloeg mama de middelste pagina’s over, want dat boekje duurt me toch lang! Alleen wel vervelend als je dan 1x het hele boek wel leest omdat je er de tijd voor hebt en ze inmiddels oud genoeg zijn om dit te onthouden voor de volgende keer.
 • “Lekker he die komkommer!”
  Dat het een stukje courgette was, waarvan je altijd keihard gilt dat je dat niet lust, dat laat ik altijd achterwege. Dit is namelijk gewoon komkommer nieuwe stijl.
 • “Waarom spinazie gezond is? Je krijgt er heeeeele grote spierballen van!”
  Natuurlijk voel ik deze ook direct na 1 grote hap van dat groene prutje op je bord. Jaja, het stroom direct door naar die armpjes!
 • “Heeeeeel mooi!!”
  Dat liedje wat al heel de middag getetterd word in mijn oren. Jazeker vind ik dat mooi, aangezien het daarna dan weer wat rustiger is.

Ik ben heel benieuwd of ik de enige ben die deze leugentjes gebruikt en of jullie eventueel nog aanvullingen op de lijst hebben.

Waarom ik af en toe kies voor een leugentje om bestwil? Omdat er al meer dan genoeg dingen zijn die de dag van mijn kinderen kunnen verpesten. Dus kiezen we soms gewoon even voor de simpele oplossing ♥ Wat vinden jullie, een leugentje om bestwil moet kunnen, of juist niet?