Dat wij enorm fan zijn van Disneyland dat is algemeen bekend. Wat misschien niet zo bekend is, is dat mijn eerste ervaring met Disneyland op mijn huwelijksreis was. Waar iedereen vertrekt naar tropische eilanden, liet ik de planning over aan mijn man (die hier toen al 10jr vaste klant was) en wij belanden dus een week in een Disney hotel. Dat tropisch eiland was ook erg leuk geweest maar ik moet zeggen dat we ontzettend veel lol hebben gehad deze week en we de jaren erna dus bleven terugkomen. Mijn tips deel ik dan ook graag met je in deze Disney on a budget – tips blog.

Disney met kinderen

Waar Disney zonder kinderen een stuk simpeler was, is Disney met kinderen ook echt wel fantastisch. Het staat namelijk een stuk leuker als je een handtekening vraagt voor je kind, dan voor jezelf. Of een foto met een karakter. Haha, nee het heeft allebei echt z’n charmes. Wel zijn onze dagen nu meer gevuld met kindvriendelijke attracties dan met alle snelle ritjes. Natuurlijk heb je nooit een reden nodig om te bezuinigen, maar met een nieuw huis vonden we het toch wel echt de moeite waard om er nu eens extra op te letten.

1. Overnachting

De grootste kostenpost is je overnachting. Je kunt het hier zo gek maken (lees duur) als je zelf wilt. Wil je jezelf verwennen in alle luxe, kies dan voor het Disneyland Hotel welke pal boven de entree van het park staat. Voor een iets kleiner budget is er de Newport Bay en hotel New York. Daarna komt Sequoia en als budget is er Cheyenne en Santa Fe. Naast de hotels zijn er ook de blokhutten van Davy Crockett welke qua prijs gelijk liggen aan de budget hotels. Eerlijk is eerlijk, ook deze zijn niet altijd goedkoop. Naast de 7 Disney hotels (en het Center Parcs vakantiepark) zijn er ook partner hotels welke de moeite waard zijn om te bekijken zoals Magic Circus, Dream Castle en Explorer’s.

Zoals met alle reizen geld ook hier vaak hoe eerder je erbij bent, hoe goedkoper het is. Een beetje uitzoekwerk levert al snel een flinke korting op.

Wanneer wij zonder kinderen in een hotel verbleven wilden we eigenlijk gewoon een schoon hotel welke binnen een kwartier aan te rijden is. Dit was dan vaak een Campanile of Ibis, maar ook in de Disney hotels kon je ons vaak vinden. Omdat de kinderen graag in de Disney hotels met een bepaald thema verblijven en Joa dit stiekem toch ook het leuks vindt, gaan we hier steeds vaker heen. Dit jaar gaan wij proberen grotendeel van de hotels te bezoeken in 1 jaar. Ons eerste bezoek van dit jaar was Santa Fe, vorige week. Hier zal ik nog een review over plaatsen.

disney on a budget

2. Ontbijt/ Lunch

Zeker wanneer je meerdere dagen gaat, is het absoluut de moeite waard om je hier goed in te verdiepen. Er is namelijk voor elk budget wel iets te vinden en je kunt hier prima op besparen. Zo kun je low budget ontbijten bij McDonald’s vooraan bij de Disney Village voor een prikkie, wanneer je wat meer uitgeeft heb je broodjes bij de broodjeszaken in de Village maar wil je echt geld besparen dan neem je je eigen ontbijt mee. Een zak broodjes, krentenbollen of zoals wij de laatste keer hebben gedaan afbakbroodjes.

Of ik serieus mijn airfryer heb meegenomen om broodjes af te bakken? Jazeker. Het raampje open en hoppa. Binnen nog geen 10 minuten hadden wij een lekker ontbijtje op tafel staan en smeerde ik daarna nog wat broodjes voor de lunch. De tijd dat we duurdere broodjes kochten in het park en ze niets aten of het spontaan niet meer lusten, die hebben we namelijk ook genoeg gehad.

3. Avondeten

Voor het avondeten ben je het goedkoopste uit wanneer je verblijft in een blokhut van Davy Crockett. Deze hebben namelijk een keukentje en hier kun je allerlei lekkere maaltijden klaarmaken. Zit je in een hotel, dan ben je het goedkoopste uit met een menu bij de McDonalds. Maar nee, dit is natuurlijk niet het allerleukste. Meestal wisselen wij dus een low budget af met een redelijk betaalbaar restaurant. Zelf zijn wij enorm fan van Annette’s, een Amerikaanse diner waar ze op rolschaatsen je eten komen brengen. Hou je van burgers dan zit je goed en redelijk budget! Ook Rainforest is echt een aanrader, midden tussen de dieren in het regenwoud je maaltijd eten en het eten is echt ontzettend lekker. Als 3e aanrader Planet Hollywood, een leuke sfeer en een top kaart. Let dan op de hoeveelheid drankjes en kies bijv. alleen een hoofdgerecht.

Dit jaar gaan we in het Disney park zelf ook weer wat tentjes uitproberen, dit is voor ons namelijk te lang geleden. De bevindingen hiervan zal ik in een nieuwe blog delen.

4. Drinken

Het ligt er natuurlijk maar net aan of je zin hebt om met een tas door het park te lopen, maar je eigen drinken meenemen loont ook echt enorm. De prijzen voor een flesje drinken liegen er niet om en naar mate de dag vordert, word je tas lichter als het goed is. Dus met die “zware” tas loop je niet de hele tijd. Aangezien wij met de kleine kids altijd een kinderwagen of bolderkar bij hebben, dan voel je die extra’s eigenlijk niet eens.

5. Cadeautjes

Je kunt er in Disney eigenlijk niet omheen, al die mega winkels. Vol met speelgoed en kleding die je kinderen natuurlijk MOETEN hebben. Tenminste, bij ons werkt dat in ieder geval wel zo. Alles is mooi, te leuk en ohhhhh ik wil het hebben mama!! Als stelregel hebben wij dat ze 1 ding mogen kopen. Natuurlijk letten we hierbij zelf op dat het qua prijs niet te gek word. Want ja, een cadeau voor bijv. 60 euro is er maar al te makkelijk te vinden en dat vind ik toch echt veel te overdreven.
(Oja fun fact; deel deze info ook met je partner. Dat vergat ik dus op onze laatste trip en zo kregen ze van ons allebei 1 cadeau.. OEPS!)

Wat een nog beter idee is, is het meenemen van eigen cadeautjes. De welbekende oortjes zijn in het park inmiddels bijna 25 euro en je kunt ze natuurlijk voor vele malen goedkoper vinden. Koop deze dan ook van te voren, pak ze in en geef ze bij aankomst of vlak voor vertrek. Een super leuke manier om aan te kondigen dat je naar Disney gaat en je ketst gelijk af dat ze die dure oortjes uit de winkel willen hebben. Hetzelfde geld voor een mooie prinsessenjurk of superhelden outfit. Neem er 1 mee en ze stralen de hele dag! En jij ook, want je hebt er geen 60 euro aan uitgegeven.

Neem voor in het hotel een leuk kleurboek met stiften of leesboek mee van de favoriete Disney karakters, een toffe knuffel om mee te slapen en je komt een heel eind.

6. Abonnement

Wanneer je meerdere dagen het park bezoekt, kan het goedkoper zijn om een abonnement aan te schaffen. Zeker wanneer je de wens hebt om binnen het jaar nog eens terug te komen. Er zijn 4 verschillende vormen en de goedkoopste is 209 euro (anno 2022), wel is het belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden die eraan verbonden zijn. Zo kun je met goedkopere abonnementen niet alle dagen toegang krijgen tot het park en zitten er ook verschillen in kortingen. Zo kun je korting krijgen in de restaurants, winkels en zelfs op overnachtingen.

Wanneer je dus alles met elkaar combineert kan het zijn dat je met een duurder abonnement uiteindelijk goedkoper uit bent. Dit is in ons geval zo, mijn man heeft een duurder abonnement dan de rest van het gezin waardoor we wel alle voordelen samen hebben. Met een gratis parkeerplek en photopass als hele leuke extra’s natuurlijk. Daarnaast kun je met je abonnement ook vrienden/familie meenemen een dagje het park in met flinke korting. Ook leuk meegenomen! Hier hebben wij dan ook al vaak vriendelijk gebruik van gemaakt.

Natuurlijk maakt het met deze trip niet spontaan een heel goedkoop uitje, maar je kunt er wel serieus veel geld mee besparen. En dat is mooi meegenomen! Ben jij al wel eens in Disney geweest? Heb jij nog een goede tip om geld uit te sparen? Deel het in de reacties en ik ben je zeer dankbaar. 😊😊