Ze zeggen altijd dat domme vragen niet bestaan.. Maar er zijn een aantal vragen waarvan ik bij voorbaat al weet dat ik er geen normaal antwoord op krijg. Dit zijn de domste vragen die ik aan mijn kinderen stel. Ik heb ze even op een rijtje gezet voor je:

 1. Waarom doe je dat?
  Ik weet namelijk bij voorbaat al dat het antwoord is “dat weet ik niet.. Dus waarom ik die vraag blij stellen, echt geen flauw idee. Toch komt hij nog regelmatig voorbij, toch maar eens op zoek naar een goede vervanger van deze zin.. Wellicht valt het niet op als ik hem op 10 verschillende manieren stel?
 2. Wat wil je op je brood hebben?
  Nog zo’n vraag waar ik eigenlijk na het stellen al direct spijt van heb.. want of ik heb het niet, of het is alleen maar zoet, of het zijn combinaties dat ik denk uhh serieus? Oftewel, gewoon 2 keuzes noemen en verder niet, dat is eigenlijk het beste. Zeker als je een beetje wil opschieten, dan zou ik deze vraag zeker vermijden en er zelf wat leuks van maken!
 3. Waar zijn je schoenen gebleven?
  Natuurlijk hebben wij een schoenenkast, maar liggen daar ooit schoenen? Soms, de helft van de tijd liggen ze bij de achterdeur of 1x vond ik ze zelfs buiten.. jup eigenijk mijn schuld want normaal check ik het buiten nog even of alles opgeruimd is en er niets bleef liggen. Natuurlijk regende het die avond niet vreselijk hard, dus waren de schoenen niet drijfnat.. Drogen duurt megalang helaas. Super onhandig! Maar oke, we zijn van het improviseren dus het kwam wel goed..

  de domste vragen die ik aan mijn kinderen stel

 4. Kom je dan niet meer uit je bed vanavond?
  Hahahaha, deze vraag.. echt waarom stel ik die. Natuurlijk komen ze weer uit bed! Glaasje water, plasje, oh toch poepen nog, of dat ene verhaaltje.. wil je alle smoesjes lezen? Klik dan eens hier voor de hele waslijst! Want natuurlijk komen ze er nog 30x uit, ook al hebben ze benoemd van niet. Ze kunnen het namelijk, volgens hun eigen woorden, echt niet laten want het gaat absoluut niet expres. Geloof jij het?
 5. Van wie heb je dat??
  Het juiste antwoord is vaak papa of mama.. hoe kan het dan ook anders.. Bij jezelf zie je dit soort dingen niet, maar dan ineens is je mini-me een spiegeltje.. vreselijk soms. Doe ik dat echt? Nietttt! Afleren die hap! En heel snel ook.
 6. Waarom vraag je het niet aan papa?
  Papa? Soms vraag ik me af of ze weten dat deze man ook in ons huis woont. Hij kan ernaast zitten en dan nog komen ze naar mij toe. Of ik ben druk bezig op zolder, terwijl papa naast ze aan tafel zit? Of ik sta onder de douche? Echt, alsof ze hem zoveel mogelijk ontzien ofzo in het stellen van vragen, geen idee hoe hij dit privilege verdiend heeft? Denk wel dat ik er even over in gesprek ga, want ik zou dit ook wel heel graag willen soms.
 7. Welke kleur beker/bord wil jij?
  Noooooooit maar dan ook nooit beginnen over de kleurtjes, echt, sla het over! Want die kleuren, die zijn nooit goed. Kies jij groen omdat ze altijd groen willen, dan gaan ze ineens voor rood! Ik heb mezelf al meerdere malen voorgenomen om al dat kleuren servies gewoon lekker de deur uit te doen. Ik denk dat als we straks in ons nieuwe huis zitten, de keuken opnieuw ingericht moet worden, dat ik direct nieuwe kinderbekers gaan aanschaffen. ZONDER kleurtjes! Gaat me een hoop frustratie en tijd schelen denk ik, wat denk jij?

Dit zijn de domste vragen die ik aan mijn kinderen stel. Heb jij ook van die vragen waarvan je het antwoord eigenlijk wel weet voor je deze vraag aan je kindjes stelt? Gelukkig zijn er ook dingen die ik zonder mijn kindjes nooit geleerd had, dat scheelt!