corona, what else..
Wellicht is jullie opgevallen dat ik maar liefst 2 blogs heb overgeslagen. Dit heeft dan ook een reden. Vorige week liep namelijk niet zoals gepland en ik neem jullie even mee in het hoe en wat. Wel zo fijn om jullie weer even op de hoogte te brengen natuurlijk, dus lees even lekker mee. Waarover?

Corona, what else..

Intense 2e golf

Zoals jullie allemaal weten werk ik in de zorg. Met de eerste golf van Covid hadden wij op het werk enorm geluk dat we “overgeslagen” werden en er geen besmettingen plaatsvonden. Nu met de 2e golf is het helaas toch anders. We liepen al preventief rond met onze eigen mondkapjes, later verplicht, maar toch was het raak.. De zorg is daardoor intensiever geworden en als team komen we sterker bij elkaar. Iedereen geeft alles wat ze kunnen, de mensen genieten van ons dat weet ik zeker. We gaan gewoon door en halen het beste uit onszelf en uit elke dag. Het geeft een goed gevoel om zo samen sterk te staan, doet me enorm denken aan de jerusalema challenge, eigenlijk moeten we deze met ons team dan ook nog even opnemen.. Maar anyway, ik moet even doorgaan met mijn verhaal 😊

De test

Vorige week kregen we het bericht dat er heel dichtbij een positieve besmetting plaatsvond. Ook al stond ik volledig in PBM, waren we goed beschermt en was ik er bijna 100% van overtuigd dat ik hier niets had kunnen oplopen.. Ik kreeg wel milde klachten, werd neusverkouden en ontwikkelde een hoestje. Ook al was dit mild, toch was het advies om me te laten testen, dus dat volgde ik natuurlijk netjes op. Zo stond ik vorige week dan ook voor zo’n zeecontainer bij het ziekenhuis, mega zenuwachtig liep ik naar binnen om te wachten op mijn beurt. Ik moet zeggen dat het staafje in mijn keel minder pijnlijk was dan verwacht, sterker nog, ik voelde het maar heel lichtjes. Maar die in mijn neus, o my, die gaat helemaal omhoog joh! Hoever loopt dat door daar.. Niet normaal gewoon..
Mijn neus brandde nog een poosje na, lees de hele avond!! Mijn neusverkoudheid leek wel 10x zo erg hierdoor. Maar oke, het zat erop.. nu dat wachten nog.

De uitslag

Heel fijn dat je als zorgmedewerker mega snel de uitslag krijgt, ik was namelijk enorm gespannen hierom. Heel gek, wat het kon toch eigenlijk niet zo zijn.. Ik doe zo voorzichtig privé en ook op het werk staan we netjes. Dezelfde avond kreeg ik dan al een sms-je dat ik de uitslag kon bekijken. Natuurlijk liep ik te prullen met het inloggen en duurde het daardoor extra lang maar uiteindelijk stond er gelukkig dan echt: Negatief. Wat een opluchting! Of toch niet? De 10 dagen na het contact waren immers nog niet voorbij, dus het kon nog steeds. Ik moest dan ook nog een aantal dagen “apart van de rest blijven” was het advies en heel goed op mijn klachten letten.

Preventieve quarantaine

Vanwege mijn man, die zich in een risicogroep bevind, ben ik diezelfde dag nog in preventieve quarantaine gegaan. Hoe je dat doet in een chalet van 30m2? Nou uh, dat is bijna niet te doen! De enige manier, je sluit jezelf op in de slaapkamer en dat was het.
Gelukkig had ik daardoor wel het grootste bed voor mezelf, toch nog een voordeel. De eerste dag ben ik de hele dag op de slaapkamer gebleven. Als ik de dagen erna even uit mijn kamer moest droeg ik mijn mondkapje en handschoenen. Wellicht dat mensen het overdreven vinden, maar ja je weet gewoon niet meer waar je goed aan doet.. Dus wij dachten liever overdreven dan later spijt krijgen.

Beu

Of je dat niet beu raakt om binnen mondmaskertjes en handschoenen te dragen? Jazeker, enorm, gigantisch, vreselijk.. Of ik het niet beu was om afstand te houden van mijn man en mijn kinderen, jazeker! Ik kon wel janken ervan.. Normaal gesproken als ik keepijn heb eet ik veel ijs, drop en toetjes, lekker verzachtend voor de keel. Maar nu zat ik gewoon opgesloten in een hokje, dus zeker een complete verandering. Super vaag!
Maar als dat een paar dagen is, dan komen we daar ook wel weer bovenop toch. Als we dat al niet aankunnen..

Klachten

Mijn hoesten werd diezelfde avond ook erger, ook kreeg ik er wat hoofdpijn bij. Ik sliep meer dan normaal en mijn neus, echt alsof er een kraan openstond ofzo. Het leek echt alsof ze met dat staafje zo’n poortje opengeprikt hadden.. Ook al was ik negatief getest, ik voelde me alles behalve fit, dus moest me ziekmelden voor het werk. Ook thuis was ik niet echt een aanwinst vanuit mn hokkie maar gelukkig kon ik op droge momenten nog wel even een kort rondje buiten doen van het weekend. Een voordeel van dit vakantiepark is wel dat er zoveel zo dichtbij te beleven valt. Even een frisse neus, dat kapje af en wat vitamientjes ophalen. Bedankt voor de zonnestraaltjes. Zondag ging het dan eindelijk al wat beter. Ik stond niet meer op met een zwaar hoofd en had wat meer trek in eten ook. Dat we dan meteen uitgebreid gingen tafelen was wellicht ook niet het beste idee ooit, want zoveel kreeg ik helaas niet op na al die dagen natuurlijk.. Maar, morgen weer een kans 😊

Bezorgservice

Mijn ontbijt, drankjes, lunch en avondeten werden aan de deur bezorgd. Dat was dan weer wel goed verzorgd moet ik zeggen. Dat zal ik nog gaan missen nu. Vanaf vandaag kan ik weer zelf aan de bak, jammer hoor. Maar ik ben wel enorm blij om weer fitter te zijn, des te meer reden om gezond te blijven eten. Daar voel ik me altijd weer een stuk beter door.

Dankjewel iedereen die voor ons klaarstond de afgelopen dagen, ik waardeer het meer dan ik kan uitdrukken in woorden.. ♥

Zo, dat was mijn kletsverhaal weer.. Ik ben benieuwd of je het hele verhaal gelezen hebt! Natuurlijk gaan we deze week weer gewoon door met de normale blogs, ik zal mijn gewone ritme weer gaan oppakken ! Dus zal er dinsdag, donderdag en zaterdag wee een nieuwe blog online komen. Tot morgen!