Samen slapen

De oudste 2 houden enorm van logeerpartijtjes. Hartstikke leuk en gezellig.
Aangezien dat altijd gepaard gaat met urenlange plezier, bewaren we dit voor de weekenden. Want dan hebben we de volgende dag geen problemen met vroeg opstaan. Kunnen ze gewoon gezellig samen uitslapen. Geen probleem!
Ze kiezen de ene keer voor Macy’s boxspring en de andere keer voor Bentley z’n stapelbed.
Soms maken ze het helemaal dol en belanden ze beiden in ons bed, dan sluipen ze heel zachtjes naar onze kamer toe terwijl wij beneden tv aan het kijken zijn. Dan hebben ze in de ochtend enorme lol want ja dat was wel een verrassing natuurlijk voor ons!!

Samen slapen vinden ze het allerfijnst

Luchtbed

Maar naast het samen slapen in hun eigen bedjes, vinden ze het opblaasbed ook erg leuk! We hebben een groot luchtbed wat ik dan ook elke vakantie ongeveer wel opzet in de huiskamer. We zetten dan leuke filmpjes op en liggen met z’n 3en in het opblaasbed. Zij in hun eigen slaapzak en ik onder mijn dekentje. We hebben lekkere snackjes, want tsja dat hoort er natuurlijk ook bij! Ik hoor je denken, uhh 3? Maar jullie gezin bestaat inmiddels uit 5 toch? Ja manlief houdt absoluut niet van luchtbedden, dus die is na de 1e poging ermee gestopt. Hij slaapt wel eens op de bank, zodat hij erbij is of gaat gewoon lekker in ons eigen bed liggen. En Harvey, die slaapt toch ook niet op de luchtbed en wil ik liever niet laten opblijven, want dat is niet echt een feest.. Dus hij slaapt ook lekker in zijn eigen bedje.

Spot de ruimte waar mama mag liggen!

Spelletjes

Meestal gaan de logeerpartijtjes gepaard met een gezellig avondje. We leggen Harvey op bed en gaan daarna gezelschapsspelletjes spelen, zoals Levensweg, Verschrikkelijke Ikke doolhof, verschillende kwartet spelletjes, domino, LOL Monopoly. Maar ook spelletjes op de Wii/ Xbox of Playstation zijn steeds meer in trek. De keuze is reuze!

Snacks maken elk feestje af!
2 grote favorieten die altijd weer aan bod komen

Uit logeren

Uit logeren gaan de kinderen niet vaak. Macy’s eerste keer uit logeren was toen Bentley geboren werd, ze was toen 1,5 jaar. Ze mocht bij opa en oma gaan slapen en vond het fantastisch! Bentley was iets jonger. Sindsdien zijn ze ongeveer 2x per jaar uit logeren geweest. Gewoon 1 nachtje bij opa  & oma, terwijl wij er dan een weekendje samen van maken. De ene keer gaan we zelf ook uit logeren, in een hotel, de andere keer blijven we thuis en gaan lekker uit eten o.i.d. Even tijd voor onszelf.

De tent past precies!
Discofeestje

Tent

Ongeveer 2 jaar geleden hebben de kinderen op televisie iets gezien over kamperen in je achtertuin. Dit wilden ze natuurlijk ook proberen!
Maar kamperen in de achtertuin vind ik zelf niet echt een fantastisch idee, dus wij brachten het iets dichterbij. Kamperen in de huiskamer. Niet alleen op het opblaasbed maar in een echte tent. We kochten een koepeltentje en legden hier onze matrasjes in. Hilarisch!! Zo lagen wij in onze tent, eerst gezellig tv te kijken en als kers op de taart haalde ik de disco lampen op en zette deze aan met de Kinderen voor Kinderen playlist aan.
Pluspunten voor mij als mama dit hoor! Het was net een echte mini vakantie. Nog even nakletsen en daarna werd het vanzelf stil..

Wie weet zetten we de tent ooit nog eens buiten op. Maar aangezien manlief echt een enorme hekel heeft aan kamperen, komt het dan wel op mij neer. Dus we zullen zien.. Mocht het zover komen, dan horen jullie het natuurlijk!