burendag 2021

Sinds 2006 vieren we elk jaar Burendag op de 4e zaterdag in september. Dit jaar is dus de 16e editie. Initiatiefnemer Douwe Egberts en het Oranje Fonds slaan voor deze dag de handen ineen. Natuurlijk kun je op deze dag samen een kop koffie drinken, maar er is nog zoveel ander moois mogelijk. Er kan zelfs een budget aangevraagd worden van maar liefst € 400,- om dit te realiseren. Dit jaar is Burendag 2021 op 25 september, vandaag dus.

Burendag

Een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij er iets leuks gedaan word. Iedereen kan zich hier voor aanmelden. Ga gezellig samen een drankje doen, organiseer een talentenshow, taartenbak wedstrijd, oudhollandse spellen middag, spelletjes parcours, barbecue of pak het speelpleintje in de buurt samen aan voor een grote schoonmaak. Het maakt niet uit wat je doet, als het maar samen is. Leer elkaar beter kennen. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend toch?

Buren

Eerlijk is eerlijk, ik maakte me er best zorgen over toen wij plannen maakten voor het verhuizen. In onze oude straat hadden wij hele gezellige buren. Minimaal 1x per jaar hadden we een etentje samen, of een bbq met de straat. Zelfs oud & nieuw vierden we, eerst voor de kleintjes en daarna het “echte werk”. Onwijs gezellig!! En ja, een nieuwe straat, hoe zullen de buren dan bevallen.

Nieuwe buren

In Corona tijd een huis kopen was toch wel even spannend hoor. Aangezien we bij elke kijkdag niemand mochten ontmoeten en al zeker niet stil mochten staan op straat om bij te kletsen. Tsja, zo leer je ook niemand kennen. Dus werd er een buurt app geregeld waar iedereen elkaar kon leren kennen. De app word nu natuurlijk nog steeds gebruikt voor allerlei zaken o.a. slingerde ik hier de vraag in wie het leuk vond om iets te doen met burendag. Al snel ontstond er een burendag comité.

burendag 2021

BBQ

Iedereen houdt van eten toch? Dus een hapje en een drankje om elkaar te leren kennen was al snel geregeld. Zeker in een tijd waarop iedereen toch wat meer op zichzelf is, vind ik het fijn om te weten wie mijn buren zijn. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook als er iets is dat ik durf aan te bellen. Ook de kinderen spelen samen en het is leuk om dan een gezicht te hebben bij de mensen waar ze regelmatig aan de deur staan of van wie ik de kinderen in mijn tuin heb.
Vandaag hebben wij gezamenlijk een bbq, hopelijk gaan de mannen hiermee aan de slag en trekken gezamenlijk een biertje open. Ook de dames zoeken elkaar vast op en leren elkaar beter kennen. Voor de kinderen hebben we een wielerwedstrijd met versierde voertuigen. Ook staat er vanaf de ochtend een springkussen gereed. Dat moet goedkomen toch?

Wat doen jullie aan Burendag 2021? Pakken jullie groot uit of zwaaien jullie een keer extra naar de buurman die voorbij komt met zijn hond? Deel jullie plannen hieronder, dan kan ik vast ideetjes opdoen voor volgend jaar! 😊