De welbekende zomervakantie is weer aangebroken. Normaal gesproken ondervangen wij dit door 2 a 2,5 week erop uit te gaan naar het buitenland. Daaromheen ondernemen we wat dingen en hoppa de tijd is alweer voorbij. Maar dit jaar ligt dat natuurlijk even wat anders. Wij gaan zelf geen weekje meer weg, niet in het buitenland maar ook niet in Nederland. Je kunt het namelijk zo gek mogelijk verzinnen, maar mijn ervaring is hoe simpeler hoe leuker. Daarom heb ik wat simpele budgetproof ideetjes op een rijtje gezet voor mezelf en ik deel deze graag met jullie:

1. Bos
De natuur in, heerlijk! Zeker nu dat we de drukte graag vermijden, zoek lekker de ruimte op.
In het bos valt ontzettend veel te beleven. Zo kun je er gewoon wandelen natuurlijk, maar je kunt ook van te voren een zoekkaart maken en deze meenemen. Hier zijn ze namelijk dol op dingen zoeken en verzamelen. Dat idee ga ik dan ook volgende week met mijn kindjes uitwerken maar het principe is vrij simpel. Je brainstormt over wat je in het bos allemaal zou willen zoeken en zet dit op papier. Dit neem je vervolgens mee naar het bos en wat je vind dat streep je af. Je kunt dit met plaatjes doen maar ook alleen met tekst natuurlijk. Om dit vaker te gebruiken plastificeer je de boel en hopla klaar is kees.
Ook heb je soms speciaal gemaakte kabouterpaden, ook zeker de moeite waard! En budgetproof ook, maar wil je het nog goedkoper maken? Verzin dan zelf je spelletjes voor onderweg.

2. Strand
Lekker uitwaaien, of het nu goed of slecht weer het strand is altijd wel leuk. Zo neem ik altijd wat schepjes en emmertjes mee, of van die figuurtjes en gegarandeerd speelplezier. Heerlijk hoe ze dan gaan bouwen in het zand, of spulletjes gaan verkopen. Zo namen we laatst de ijsvormpjes mee en plots zaten we in een ijsrestaurant en mochten we kiezen uit allerlei heerlijke smaken. De fantasie is eindeloos natuurlijk!

3. Picknicken
Eten is altijd goed, tenminste, hier wel. Ik pak dan ook graag mijn boeltje in om vervolgens in de tuin, of het grasveld of ergens anders neer te strijken en daar lekker te lunchen of brunchen. Heerlijk! Even een verandering van omgeving.
Maar dit punt is ook goed te combineren met puntje 1 en 2. Want waarom zou je persé moeten gaan lunchen ergens als je ook gewoon je eigen lunch mee kan nemen? Met een gezin van 5 word het wel een dure grap als ik bij elke activiteit moet gaan lunchen namelijk. Dus gezellig en ook praktisch deze picknick tip.

inhoud picknickmandje:
Wat wij vaak meenemen is gewoon een simpel broodtrommeltje, een fruitbox en evt. een snoepje of koekje. Als ik echt tijd over heb maak ik ook wel eens lekkere wraps of eigen bladerdeeg hapjes. Net wat extra’s en dat valt ook altijd wel goed in de smaak. Alles in een koelbox met koelelementen als het echt warm is, of anders gewoon in een rugzak.

4. Speeltuin
Veel speeltuinen zijn vrij goedkoop qua entree, meestal omdat je dan verplicht bent om daar je consumpties af te nemen. Echter hoeft dit niet altijd, bij sommige plaatsen kun je ook zelf je eigen eten en drinken meenemen, vaak is dit wel te vinden op de website. Hier kan ik in de ochtend gaan zitten op het bankje en hoeveel uur ik later ook roep, ze willen nooit weg! Want er is zoveel te doen, hoe klein de speeltuin ook is.
Wat ook leuk is, speeltuinen hop. Door de buurt wandelen en stoppen bij elk speelstukje die je maar tegen komt. Steeds iets nieuws, ook erg leuk! En je hoeft er niet ver voor op reis..

5. Logeerfeestje
Waarom zou je er alleen overdag een feestje van maken als je ook in de nacht je feestje door kunt zetten. Een logeerpartijtje kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je zelf gaan slapen in het bed van je kindje, je kunt je kindje bij jou in bed nemen of je kan helemaal verkassen. Kies bijv. voor een oplaasbed in de huiskamer, of doe eens gek en zet een hele tent in je woonkamer. Of misschien durf jij het wel aan om je tentje buiten te zetten! Durf je dat?

6. Kinderboerderij
Natuurlijk kan een bezoekje aan de kinderboerderij ook niet ontbreken. Deze vind je door het hele land, meestal gratis. Vaak zijn er ook genoeg activiteiten te doen die ze aankondigen op de website. Ik vond het vroeger ontzettend leuk om de dieren eten te geven bijv. of te zien hoe ze verzorgt worden. Dan word er vaak ook wat meer verteld over de dieren en word het ook nog eens een educatief dagje uit.

7. Parcours

Natuurlijk hoef je om te spelen niet perse naar de speeltuin! Want heb je een tuin? Dan heb je al snel een speeltuin natuurlijk! Zet wat spelletjes neer als een parcours en laat de kindjes lekker samen spelen en doe zelf ook lekker gek mee. Dat maakt het zoveel leuker!!

Tip 1: Voordat je ook maar ergens kaartjes voor koopt, maak je altijd gebruik van eventuele kortingen natuurlijk. Dat maakt het namelijk super snel budgetproof!
Zo heb je bij verschillende supermarkten jaarlijks spaaracties, of kun je via veilingen (ticket veiling en vakantie veilingen) kaartjes goedkoper winnen/kopen. Ook zijn er apps die aanbiedingen hebben, zoals social deal en groupon. Vergeet daarnaast ook de anwb niet. Je hebt genoeg opties dus zoals je kunt lezen 😄😄

Tip 2: In Rotterdam hebben ze elk jaar in de zomervakantie het vakantie paspoort. Dit paspoort krijg je als je daar op school zit, maar kun je ook los kopen. In dit paspoort staan talloze activiteiten die je kunt doen in Rotterdam en in de omgeving daaromheen. Je kunt er daarnaast ook veel kortingen mee krijgen en voor elke activiteit die je onderneemt krijg je een stempel. Het zijn niet altijd grote activiteiten die je moet ondernemen, zo staat er ook een gratis ijsje in bijv. Vaak maak ik wel een aantal dagen een rondje met dit paspoort en proberen we lekker veel stempels te scoren. Als je 10 stempels verzamelt hebt kun je namelijk naar de super bestemming. Zo zijn we een keer naar Drievliet geweest met deze actie voor € 2,50 per kaartje en ook Blijdorp hebben we wel eens goedkoop gezien op deze manier. Ideaal dus!

Wat zijn jouw budget tips voor een zomeractiviteit?