Zaterdag is het dan eindelijk zo ver, gooien we weer met de confetti en mogen we de serpentines door de kamer blazen. Jaja ik heb het over CARNAVAL! Elk jaar struinen we alle kinderballetjes al weken van te voren af en zitten we er rond deze tijd al helemaal in. Eerlijk is eerlijk, dat is dit jaar toch een ander gevoel. De kroegen en cafés zijn namelijk dicht en alle optochten zijn afgelast. Maar ook dit kunnen we het natuurlijk erg gezellig maken. Want wat er ook gebeurd, we vieren ALTIJD carnaval 😊

Hoe je dat doet? Ik heb een aantal tips en ideetjes voor je verzameld. Zo maak je thuis een leutig carnavalsfeestje!

Zo maak je thuis een leutig carnavalsfeestje
Liefde vor de Leut – Carnaval 2021 – Strienestad – SKS

Motto

Natuurlijk is er ook dit jaar overal een motto bekend, dus je kunt lekker losgaan met versieren in thema. Hier hebben we “Liefde vor de Leut” dus zijn we druk bezig met hartjes voor de liefde. Liefde voor Carnaval maar natuurlijk ook voor elkaar.
Dus hartjes koekjes op tafel, hartjes snoepjes, fruit uitsnijden met een hartjes vormpje, drinken in mooie glaasjes en de tafel ziet er al direct onwijs gezellig uit.

Maskers maken

Bij carnaval horen natuurlijk gezellige feest outfits. Verkleed je als prinses, politie agent, brandweerman of zelfs clowntje. Heb je geen verkleedkleren? Maak dan zelf je eigen carnavalsmasker, dit is namelijk ontzettend makkelijk om te doen. Zo zit je er toch gezellig bij.

Eigen embleem maken

Ook kun je elk jaar overal een embleem aanschaffen. Zeker de moeite waard om die te kopen, zodat je de stichtingen ook dit jaar weer steunt. Maar daarnaast is het ook heel leuk om je eigen embleem te maken. Lekker samen freubelen en knutselen. Want deze kun je natuurlijk aan elkaar uitdelen!

Verkiezingen

Emblemen uitdelen? Ik hoor je al denken, waarom dan? Nou je kunt namelijk een eigen verkiezing starten. Verdeel het in verschillende thema’s: Wie is het leukste verkleed? De leukste schmink award gaat naar?? Natuurlijk kunnen ook de carnavalskrakers niet ontbreken, wie kan het hardste meezingen en gaat ervandoor met de prijs? Wie heeft de leukste carnavalsnaam bedacht? Maak het zo gek mogelijk, dan word het al snel onwijs gezellig in huis. Natuurlijk kun je dit ook met anderen doen. Geef elkaar dan opdrachten en stuur foto’s naar elkaar. Reuze gezellig en toch een beetje samen.

Spelletjes

Oud-Hollandse spelletjes zijn natuurlijk ook onwijs leuk met verkleedkleren aan. Want krijg jij met je mooie jurk die spijker in dat flesje bij het spijkerpoepen? Gezellig koekhappen of ezeltje prikje. Maak een gezellig kinder parcours binnen. Of pak die ballonnen erbij en probeer ze zolang mogelijk boven je hoofd te houden. Probeer het eerst met je handen en daarna met je hoofd.  Maak het knoopje van de ballon los en laat hem vliegen, wie vangt hem?? Of welke ballon vliegt het verste weg? Vergeet ook zeker de stoelendans niet en de after party, jaja de minidisco met de polonaise door de kamer. Muziek is natuurlijk de motor die het feestje , dus die moet uit de speakers knallen.

Friet met een dikke klodder mayooo

Natuurlijk geen carnaval zonder een vette maaltijd. Dus gooi de friet op tafel, saus erbij en geniet samen. Wild friet eten is zeker met carnaval een hele gezellige activiteit. Vergeet natuurlijk niet om een gezellig tafelkleed eronder te leggen! Zo blijft het tijdens het eten gezellig maar ook daarna. Echt een leutig carnavalsfeestje zo thuis!

Zo maak je thuis een leutig carnavalsfeestje
                 Inclusief confetti die je overal terug gaat vinden in huis =)

Worstenbroodjes

Jaja eten blijft natuurlijk een terugkerend ding, want op een lege maag kun je niet hossen. Zo zijn worstenbroodjes ook een grote favoriet. Haal ze af bij de bakker, zeker met carnaval zijn die in overvloed te vinden.

Beeldbellen

Natuurlijk is het gezellig om carnaval samen te vieren. Omdat we niet met z’n allen bij elkaar kunnen komen, is de laptop wellicht wel een uitkomst om toch een beetje bij elkaar in de woonkamer te stappen. Zet beide dezelfde muziek op en hos door de kamer! Of stel de opdrachten op voor elkaar waar ik het eerder over had. Maak een foto met iets roods (groen of geel) in de kamer, zoek iets wat glinstert, gooi confetti over jezelf heen en maak er een boomerang filmpje van, eet een worstenbroodje op zonder handen. Op deze manier is het toch interactief en zoek je de verbinding op samen.

Zo maak je thuis een leutig carnavalsfeestje! Laten we met z’n allen hopen dat we volgend jaar weer lekker kunnen knallen door de straten, in de cafés of waar dan ook. Maar wat er ook gebeurd, we vieren altijd Carnaval!! Dus laat je dit jaar niet tegenhouden en vier de leut!!

Hoe vier jij Carnaval dit jaar?