Zoals jullie hebben kunnen lezen zijn wij begonnen aan ons nieuwbouw avontuur. Ik heb jullie beloofd dat ik hier wat meer over zal delen, dus bij deze neem ik jullie mee in ons badkameravontuur. Eén van de eerste dingen die wij namelijk moesten regelen was de badkamer. Ik neem je in deze blog mee hoe wij rekening houden met het kindvriendelijke aspect in de badkamer. Zo maak je je badkamer kindvriendelijk.

Afspraak
Een paar weken nadat wij de folder in ons handen hadden over het nieuwbouwproject zaten wij al aan tafel met de badkamer adviseur. We konden in een groot warenhuis namelijk alles uitkiezen betreft onze badkamer. De tegels, het bad, de douche, de meubels, we konden ons compleet uitleven. Maar waar begin je dan? Gelukkig nam de adviseur het woord en leidde ons door het traject. Met een aantal vragen werd al duidelijk welke stijl wij voor ogen hadden en hij liet ons precies de juiste producten zien. Natuurlijk, dat doen de beste verkopers. Maar gedurende deze afspraak keken wij ook naar het aspect; zo maak je je badkamer kindvriendelijk. Natuurlijk wel zonder dat dit afdoet aan je mooie interieur. Met dit in gedachten liepen wij samen alle onderwerpen af.

Tegels
Qua tegels hadden we al snel door dat we vlakke tegels wilden. Niets met een reliëf erin, want dit is lastiger schoon te krijgen. Met kinderen heb je toch altijd wat meer schoonmaak werkzaamheden en wat minder tijd ervoor, dus het moet simpel in schoonmaak zijn dus lekker recht toe recht aan.
Vlakke tegels dus, niets waar viezigheid tussenin blijft zitten. Ook zit er een anti-vuillaag op. Daar ben ik ontzettend benieuwd naar!

Hangende meubels
Als we het dan over de schoonmaak hebben, dan keken we ook naar makkelijke schoonmaak. Dus geen pootjes van de meubels op de grond, gewoon 1 waar je makkelijk onderdoor kunt met de stofzuiger/ dweil of wat dan ook. Ook worden de meubels zo minder aangetast door het water wat op de 1 of andere manier toch altijd over de gehele vloer beland. Het blijft er een stuk netter door en ook op deze manier zorg je voor een kindvriendelijke badkamer.

Thermostaatkraan
Ook hier waren we al snel over eens. Een mengkraan vind ik zelf al niet fijn omdat je dan continu aan het zoeken bent naar de perfecte mix. Maar voor kindjes vind ik het al helemaal niets! Je moet er niet aan denken dat ze per ongeluk de warme kraan over zich heen aanzetten. Dus die mengkraan komt er bij ons niet in, wij kiezen voor de thermostaatkraan.

Badderen
Voor mij hoeft het niet persé maar de eis van manlief was een bad, een bubbelbad dan wel te verstaan. Dus dat er een bad kwam was al snel vrij duidelijk. Nu alleen nog hopen dat we hem dan ook vaak gaan gebruiken en dat het niet gewoon ruimte opvulling is 🙂 Op dit moment hebben we geen bad maar genieten de kindjes er wel van bij weekendjes weg of op vakantie. Dus ik hoop dat ook zij hem vaker gaan gebruiken. Maar dan wil ik er wel graag zo’n anti slip matje in. Die mis ik namelijk altijd op vakantie. Dan ga ik er, vooral bij de jongste, liever bij in zodat ik zeker weet dat er niets geks gebeurd. Hoe laag het water ook staat. Dus het matje staat ook op de shoplijst. Zo maak je je badkamer echt kindvriendelijk.

Inloopdouche
Omdat ik het bad idee prima vond, maar ook graag een douche wil hebben we besloten voor een losse douche erbij. Douchen in bad vind ik namelijk niets. We kozen voor een inloopdouche. Nogmaals schoonmaak vriendelijk maar ook voor de kinderen fijn. Geen extra drempeltje waarover ze kunnen vallen.

Opslag
Met een groot gezin hebben we een hoop spulletjes nodig in de badkamer. Ik vind het zonde om dit allemaal in het zicht te zetten en dit rommelig te maken. We hebben dus gekozen voor een vrij breed wastafelmodel, ook vanwege het feit dat we dan met minimaal 2 naast elkaar tanden kunnen poetsen. Hoeven we ook niet meer zo op elkaar te wachten in de ochtend, win/win dus.
Maar ook de badkamermeubel word dan groter. Dus genoeg ruimte om alles netjes uit zicht op te bergen. Ook als we dan weer eens een goede aanbieding zien en wat groter inslaan, hoppa netjes in de kast ermee.

je ziet op deze afbeelding onze oplossing voor een kindvriendelijke medicijnkast voor in de badkamer. Een gereedschapskistje met slot erop

Medicijnen slotje
Ik moet er niet aan denken dat de kleintjes door het huis lopen met medicijnen en hier ongelukken bij ontstaan. Daarom hebben wij er een aantal jaar terug voor gekozen om onze medicijnen op te slaan achter slot. Omdat ik er geen passend doosje voor kon vinden hebben we een gereedschapskist aangeschaft en hier zelf een slot op gezet. Super simpel (vond ikzelf) en er past echt een hoop in!
Van de dettol tot de alcohol, alles waarvan ik niet wil dat de kleine ermee rondloopt. In het nieuwe huis wil ik graag een medicijnkastje aan de muur, duidelijk in het zicht en ook zo kan er een slotje op. Maar deze moet natuurlijk wel passen bij het interieur. Gelukkig heb ik nog even om hier een mooie in te vinden.

Krukje
Omdat de kindjes vaak hun tandjes eerst zelf mogen poetsen, wij poetsen dan na, is het wel handig dat ze ook in de spiegel kunnen kijken. Aangezien de spiegel niet op kinderhoogte hangt betekent dat dat we een krukje moeten aanschaffen. Nu hebben we een krukje die eigenlijk niet echt bij het badkamer interieus past, dat wil ik straks dus wel. 1 die dus mooi wegvalt als hij niet nodig is.

Tot zover mijn tips en zo maak je je badkamer dus kindvriendelijk.
Nu ben ik wel reuze benieuwd naar hoe het er straks allemaal in het echt uit gaat zien. Want ja in de showroom ziet het er mooi uit allemaal los van elkaar, want ja onze badkamer staat er natuurlijk niet echt alleen in losse onderdelen. Past het straks allemaal wel mooi bij elkaar? Want zo’n tekening is leuk, maar hoe is het straks als je er echt in rondloopt. Zo spannend! Hoe het er ook uit zal zien, ik ben blij dat het in ieder geval een kindvriendelijke badkamer is, dan hoef ik me daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

Heb jij een kindvriendelijke badkamer? Zijn er nog dingen die ik totaal vergeten ben mee te nemen? Deel ze hieronder, wellicht kan ik er nog iets mee. Zo niet, dan helpen we in ieder geval de volgende die met dit probleem aan de slag gaat.