Zoals jullie weten zijn we hier druk met de verhuizing bezig. Met het vooruitzicht van een nieuw huis zijn we dan ook al druk bezig met de indeling. Een nieuw huis, nieuwe kamer, nieuwe meubeltjes? Zelfs de kinderen noemen al van alles op wat ze graag in hun kamer willen hebben. Maar één ding hebben we zoiezo nodig, een groter bedje voor Harvey! Van ledikant naar peuterbed, hoe pakken we dit aan?

 

Een groter bed

Het liefst zou ik soms willen dat ze voor altijd klein kunnen blijven, vooral die jongste. Maar helaas groeien ze overal uit. Niet alleen uit hun kleren maar uiteindelijk ook uit hun bedjes. Waar ze eerst nog veilig in dat kleine ledikantje liggen, groeien ze dan ineens door naar zo’n groot bed. Voor jou en voor de kleine een hele overgang. Van tevoren kun je lastig inschatten hoe je kindje zal reageren. Zo was ik bij de oudste heel huiverig bij de overstap van ledikant naar peuterbed maar is ze er nooit 1x zomaar uitgestapt. Ze riep ons altijd of ze uit bed mocht komen. Bentley echter, die kwam in de ochtend standaard zelf naar onze kamer gelopen. Beide bleven ze in de nachten gewoon liggen. Dus je kan je voorstellen dat ik niet verwacht dat we deze mazzel 3x hebben!


Peuterbed

Het mag natuurlijk duidelijk zijn dat Harvey dus een eigen kamertje krijgt in ons nieuwe huis. Het babybedje zal plaatsmaken voor een groter bedje, maar welke dan? Na een ledikantje kun je namelijk kiezen voor een eenpersoonsbed maar ook voor een peuterbed. Een peuterbed heeft een kleinere afmeting dan een eenpersoonsbed en heeft vaak nog een verhoging aan de zijkant wat helpt tegen het uit bed vallen. Het heeft ook als voordeel dat de kleine niet snel verdwaalt in een plots heel groot bed. Daardoor is de overgang zo wat makkelijker gemaakt vanuit een ledikant is onze ervaring. Zo hebben we dit bij onze andere 2 kinderen namelijk ook gedaan en voor ons werkte dit prima. Dus een 3e keer zien wij zo wel zitten. Dat maakt de keuze voor een peuterbed vrij makkelijk.

Superheld of prinsessen

Van ledikant naar peuterbed, oké, maar welk peuterbed koop je dan? Je hebt er namelijk ontzettend veel. Lekker dromen doen kinderen vooral in een bed dat er heel erg mooi uitziet. Natuurlijk moet het ook een beetje comfortabel liggen, maar het oog wil ook wat. Zeg nou zelf, een saai wit bed ligt toch echt niet zo lekker als dat prinsessen bed of één met jouw favoriete superheld erop?Raceauto

Zoals jullie weten is Harvey een echte auto liefhebber. Hij speelt er hele dagen mee, kruipt het liefst bij papa achter het stuur om vervolgens echte race geluiden te maken terwijl hij het stuur heen en weer trekt. Het is ons dus wel duidelijk dat wij hem met een raceauto bed ontzettend blij kunnen maken.
Hopelijk dat hij dan ook lekker in zijn bedje blijft liggen en er niet in de nacht uit zal komen.
Van baby in een ledikant naar echte race coureur, ik ben zo benieuwd hoe hij zijn nieuwe kamer zal vinden.

Als we dan toch zo lekker bezig zijn met online rondneuzen, dan kijk ik ook direct even bij de matrassen 90×200, wellicht kan ik een nieuw matras voor Bentley namelijk ook nog wel gebruiken. Ideaal zo alles binnen handbereik.

Hoe ging de overgang naar een groter bed bij jullie?

*afbeeldingen zijn eigendom van Furnitura – Perfecthomeshop