Tips en tops bij het kiezen van nieuwe babykleding

Wanneer je weet dat je in verwachting bent, kijk je toch wel heel anders tegen al die babykleertjes aan. Alles is leuk, schattig of juist stoer en verdwijnt dan ook vaak in de winkelmandjes. Helemaal als je het geslacht weet, dan kun je echt los! Maar, waar let je nu eigenlijk op bij aanschaf? Ik geef je in deze blog de tips en tops bij het kiezen van nieuwe babykleding.

Materiaal

Als je aan baby’s denkt, denk je natuurlijk aan zachte stofjes. Kies dan ook zeker voor lekkere zachte kleertjes zoals biologisch katoen. Deze ademt goed en zit daardoor lekker. Aangezien ze bijna de hele dag liggen (slapen) is het fijn als er geen knoopjes o.i.d. op de rug of buik in de weg liggen. De stretch versies zijn echt helemaal fantastisch. Je bent in het begin namelijk vaak aan het omkleden, dus hoe soepeler de kleertjes aan en uit te krijgen zijn, hoe beter! Zeker als ze vies zijn. Geloof me, dat komt meer dan regelmatig voor.
Vermijd zeker synthetische stoffen zoals polyester. Deze nemen geen vocht op en ademt niet waardoor je baby zijn/haar temperatuur niet goed kan reguleren.

Rompers met of zonder opdruk

Je hebt onwijs leuke rompers met opdruk, maar als je een te drukke opdruk hebt zie je deze overal doorheen. Ook door dat leuke lichte shirtje, of blousje en dat is natuurlijk ontzettend jammer. Dus kies zeker voor basics, ideaal te combineren ook. Ze zijn er in allerlei kleurtjes, dus saai effen wit hoeven ze zeker niet altijd te zijn. Al is wit natuurlijk ook altijd goed.

Tips en tops bij het kiezen van nieuwe babykleding

Boxpakje

De makkelijkste outfit is toch wel het geliefde boxpakje, heerlijk zijn ze! Een boxpakje is een outfit gemaakt uit 1 deel. Ideaal met verschonen, je kunt zo overal bij en het is ook heel makkelijk aan en uit te krijgen. Zelfs papa lukte het hier! Al was het de eerste keer een dingetje met knoopjes, maar tegenwoordig zijn ze er ook gewoon met ritsjes en kan er eigenlijk niets fout gaan. Ook zit het boxpakje heerlijk, niet strak om het buikje en zijn ze er in talloze kleuren en printjes te vinden. Dus tijdloos zijn ze zeker! Voor de nacht zijn pyjamapakjes ook een aanrader, blijven goed zitten en ze kunnen zich ook hier prima in bewegen. Voor meisjes koop je er ook een leuke hair wrap of haarband bij in dezelfde kleur en je outfit is helemaal af.

Stoere spijkerbroeken

Voor mijn zoontje kocht ik hele stoere spijkerbroekjes. In de winkel op de pop zag het er zo leuk uit, ook in de kast hing het mooi. Maar het aan en uitkrijgen was echt een uitdaging! Al snel ging mijn voorkeur dan ook echt naar makkelijkere kleding. Dat hoeven dan niet persé direct joggingboekjes te zijn, er zijn echt hele leuke makkelijke exemplaren te vinden namelijk.

Koop niet teveel

Je hebt bij het kopen van babykleding heel erg de neiging om alles te kopen, of ligt dat aan mij? Alles is leuk, schattig en moet je gewoon hebben. Al is het dezelfde outfit maar dan in verschillende kleuren. Denk eraan dat ze met name het eerste jaar ontzettend hard groeien. Sommige baby’s dragen maat 50 nooit, andere een paar weekjes. Het is zonde als je dan een hele garderobe gevuld hebt.
Zo had ik deze voor mijn zoontje, kwam er een hittegolf en heeft hij wekenlang alleen rompers aan gehad. Verspreid je kleding dan ook over verschillende maten en onthoud dat je altijd wat bij kunt kopen.

Niet alleen babykleding kopen is leuk, maar ook voor alle fase daarna. Kleding kopen voor jezelf is ineens een stuk minder leuk geworden want de kindjes staan bovenaan. Zo heb je vanaf maat 92 bij dj dutchjeans bijvoorbeeld ook hele leuke kleding. Dit merk heb ik net ontdekt, maar wat een vrolijke kleding is dat! Hier word mijn dochter dan weer helemaal blij van.

Dit zijn mijn tips en tops bij het kiezen van nieuwe babykleding. Nu ben ik wel benieuwd waar jij op let bij het kopen van je baby-/kinderkleding?