Elk jaar probeer ik minimaal 1 goed doel uit te kiezen en hier iets voor te doen. Dit heb ik voor mezelf zo besloten omdat er gewoon teveel goede doelen zijn en ik gewoon een keuze moest maken. Maar alleen geld doneren voelde niet als voldoende, ik wilde echt iets bijdragen en betekenen. Dus besloot ik iets extra’s te doen.
Zo heb ik een jaar gerent voor een hardloop evenement voor KiKa, namelijk de KiKa Run, met een bijbehorende sponsoractie. Ik ben langs de deuren gegaan met een geldbus voor de MDL stichting. Onwijs uit mijn comfort zone maar dit voelde zo goed.
Een jaar later kwam mijn broer met een goed doel aan, namelijk Jarige Job. Ik had er nog nooit eerder van gehoord en wist ook niet dat er behoefte was aan zo’n soort stichting.
Blijkbaar is er tegenwoordig enorm veel vraag naar de verjaardagsboxen. Vanwege de corona crisis gaan de aanvragen hard en zal het een race tegen de klok worden om alle wensen te kunnen voldoen.

Kinderverjaardag

Als je kindje jarig is, dan gun je ze alles. De taart, de versiering, de traktatie op school en natuurlijk ook het cadeau. Want tsja, dit is maar 1x in het jaar dus je wil ze lekker in het zonnetje zetten op deze speciale dag.
Maar wat als je dit niet kunt? Wat als je er geen geld voor hebt om je eigen kind iets te geven, geen cadeau en zelfs geen traktatie. Wat moet dit vreselijk zijn. Voor meer dan tienduizenden kinderen in Nederland is dit de waarheid. Uit schaamte melden sommige kinderen zich zelfs ziek, dit moet toch niet kunnen.

Jarige Job

Stichting Jarige Job is opgericht in 2010 door ouders die op de eerste verjaardag van hun eigen kindje overdonderd werden door de hoeveelheid cadeautjes. Zij wisten niet hoe schrijnend de situatie in Nederland eigenlijk was en schrokken hiervan. Nu streven zij ernaar om ruim tienduizenden kinderen te helpen. Niet door het geven van geld, maar verjaardagsboxen. In deze box zit alles wat je nodig hebt voor een feestje thuis en op school. Zo zit er altijd een cadeautje in, versiering, traktatie voor de klas en de juf of meester. Alles voor een echte verjaardag. Hoe fijn is dat? Dit gun je toch elk kind wel?

Vrijwilligers

Natuurlijk draait zo’n geweldig project op vrijwilligers. Mensen met het hart op de juiste plek die hun vrije tijd en energie doneren om een ander te laten stralen. Zo bieden zij ook teamuitjes aan en speciale Helden inpak dagen. Een keer per jaar is er de Inpakmarathon waarbij er 24uur lang ingepakt word. Heel tof natuurlijk dat je weet dat er op deze manier heel veel kindjes blij zullen worden met zo’n fantastisch verjaardagsbox.

Toffe locatie

De locatie waar Jarige Job zich bevind is in de van Nelle Fabriek in Rotterdam.
Van binnen, is het onwijs mooi en het lijkt net een echte winkel. Het is prachtig opgebouwd met hele duidelijke indelingen zodat je alles makkelijk kunt vinden bij het plaatsen en inpakken. Zo is er een indeling per geslacht; jongen/ meisje en ook op leeftijd voor de cadeautjes.

Mijn ervaring

Ik ben er samen met mijn broer geweest. Mijn broer is namelijk ontzettend te spreken over deze stichting en helpt er heel vaak en graag. Ik wilde natuurlijk wel eens kijken waar dit allemaal om te doen was en draaide een dienstje mee. Geen idee wat ik kon verwachten. Ik reed naar de locatie toe en melde me aan. De ruimte oogde al heel vrolijk en gezellig, net een snoep fabriek.
Het welkom was ontzettend hartelijk en we moesten wachten tot ons complete groepje er was.
De uitleg die volgde was erg duidelijk. Er werden een boel dozen in het midden van de ruimte weggezet en iedereen kreeg de taak om een bepaald product te pakken, dit rouleerde door.
De dozen werden gecontroleerd op volledigheid, dichtgemaakt en vervolgens in de juiste stelling gezet.  Ik vond het geweldig. Iedereen die er was, was er namelijk voor hetzelfde doel. Er werd gezellig gekletst onderling, we hielpen elkaar met het inpakken en het ging eigenlijk gewoon vanzelf. Voor ik het wist was de tijd voorbij. De hoeveelheid ingepakte verjaardagsboxen werd bijgehouden en bijgeschreven bij het totaal. We waren gewoon trots op ons resultaat.

Voor meer informatie over stichting Jarige Job kun je hier kijken. Er zijn namelijk meerdere manieren om een steentje bij te dragen aan deze fantastische stichting. Van cadeautjes doneren, tot het kopen van een box en ook het inzetten van je tijd voor het inpakken. Zo kan een ieder die wil een steentje bijdragen.

Kende jij stichting Jarige Job al?