Verkiezingen voor speelgoed, heb jij er al wel eens van gehoord? Elk jaar weer vind namelijk opnieuw de verkiezing Speelgoed van het jaar plaats. De hoogste tijd voor de 2020 editie want met alle tijd binnen zijn er vast meer spelletjes gespeeld dit jaar.
Natuurlijk zijn er weer een hoop nominaties die allemaal wel met deze titel aan de haal willen gaan. Maar wat houdt deze verkiezing nu eigenlijk in? Wie zijn er genomineerd? Ik zocht het voor je uit en zet het voor je op een rijtje.

Speelgoed van het jaar 2020

Wie mag zichzelf straks speelgoed van het jaar 2020 noemen? Wie zal het zeggen? Wij!
Deze verkiezing is namelijk gebaseerd op de mening van de consument, dus wij bepalen.
Het genomineerde speelgoed moet wel aan verschillende eisen voldoen, zoals speelwaarde en veiligheid. Daarnaast is het een volledig transparante verkiezing, dus alles wat je erover wil weten kun je lezen op hun website.

0 t/m 3 jaar nominaties

Playmobil 1.2.3. Mijn meeneem kinderdagverblijf

Een veelzijdig speelsetje voor de kleine ontdekkingsreiziger. Ideaal voor meenemen door de kofferverpakking.

SmartMax My First Sounds & Senses

Dit set bestaat uit 8 elementen, 4 rondjes en 4 staven. Samen te gebruiken maar ook los van elkaar. Elk element heeft een eigen structuur en ze zijn ook nog eens magnetisch. Schudden, rammelen en bouwen, de keuze is reuze!

4 en 5 jaar nominaties

 

Ik Leer Symmetrie

Kinderen leren hiermee spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie.

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

Deze grote wagen van Chase, de politie pup, heeft ruimte voor 6 pups. Verschillende voertuigen, zwaailichten en spannende geluidseffecten Wat wil je nog meer?

Louis Liaan

Een gezelschapsspel voor kinderen. Hang het fruit aan Louis, de oerang oetang, maar zorg ervoor dat je hem niet laat schrikken want dan heb je verloren!

Jaak en de Bonenstaak

Help Jaap om de bonenstaak te beklimmen door de afbeeldingen zo goed mogelijk na te bouwen. Dit spel bevat 60 verschillende opdrachten. Een echte nadenker!

6 en 7 jaar nominaties

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe

Mama Josie is een interactieve Kangoeroe met haar lieve schattige baby’s. Mama Josie kan dansen en muziek spelen en vind het leuk om met jou samen te spelen. Ben je er ok al klaar voor?

LEGO Avonturen met Mario starter set

Kinderen stappen via dit spel in de magische wereld van LEGO. Een fantastische samenwerking die erg uniek is in zijn soort.

Bank Attack

Werk als een team en kraak de kluis! Zorg ervoor dat je zorgvuldig te werk gaat. Maak je teveel fouten? Dan gaat het alarm af en kun je wel fluiten naar die buit!

Froggit

Nostalgie! Leidt de kikkers veilig naar de overkant van de vijver. Verzamel jij als eerste je kikkerfamilie aan de overkant dan win je. Maar pas op want de vissen zijn niet zo aardig als dat ze eruit zien!

8 en 9 jaar nominaties

Color Addict

Een kleurrijk spel, perfect voor een spelletjesmiddag of avond. Raak al je kaarten kwijt door de juiste kleur of het juiste woord omgekeerd uit te spelen. Dit klinkt simpel maar dat is het niet. Het is een snel spel, kun jij het bijhouden?

DOTS BFF Armbandenset

Vriendschapsarmbanden, dit blijft een grote hit. Maak met dit setje je eigen unieke armbanden. Decoreer je armbanden naar eigen smaak en draag ze met trots.

LAMA

Een vlot kaartspel waarbij de regels simpel zijn. Speel je hand leeg en krijg zo min mogelijk strafpunten. Heb jij de juiste strategie om te kunnen winnen?

10 en 11 jaar nominaties

Overbooked

Dit spel speelt zich af op de luchthaven. De naam doet het al vermoeden, je werkt bij de servicedesk en de vlucht is overboekt. Wat nu? Kun jij alle passagiers tevreden houden?

De zoektocht naar El Dorado

Een spannende race naar de mysterieuze schat El Dorado. Welke expeditieleider vind als eerste de juiste combinatie in de kaarten die leidt naar de schat?

Cube Duel

Tijdens dit spel creeëren de spelers een kubus door om de beurt stenen op het spelbord te plaatsen. Om te winnen heb je zoveel mogelijk vierkanten nodig in jouw kleur. Krijg jij dit voor elkaar?

12 t/m 17 jaar nominaties

Herrlof

Stap met Herrlof terug in de tijd van de vikingen. Dit is namelijk een slagenspel voor twee spelers waarbij je minimaal 50 punten moet behalen. De punten behaal je door slagen te winnen en bonussen te verdienen. Word jij de koning van de vikingen?

Stay Cool

Een spel waarbij je je hoofd koel moet houden. Er worden 2 vragen tegelijk aan je gesteld. De ene vraag moet monderling beantwoord hebben en voor het andere antwoord heb je de letter dobbelstenen nodig. Krijg jij dit voor elkaar?

18+ nominaties

De Crew

Klaverjassen met een twist. Bij dit spel word niet gepraat, maar moeten er wel missies uitgevoerd worden. Omdat er zeer beperkte communicatie mogelijk is blijkt dit een hele opgave. Elke missie is een nieuw avontuur. Heb jij genoeg strategisch inzicht om de missies tot een goed einde te brengen?

Black Stories Uni Edition

Gitzwarte raadsels die je samen op moet lossen. Eén van de spelers krijgt de rol Raadselmeester. Hij of zij kent de oplossing van het raadsel dat ze voorlezen. Het raadsel word opgelost door vragen te stellen die met ja of nee beantwoord kunnen worden. Denk buiten e normale kaders, wees creatief en los de mysterieuze raadsels op. Durf jij het aan?

Win met je stem!

Wanneer je stemt maak je kans op één van het genomineerde speelgoed naar keuze. Daarnaast is er ook een kleurplaat te downloaden, waarmee je nog een extra kans kunt maken op deze fantastische prijs. Je kunt stemmen tot en met 1 november. Je kunt een stem uitbrengen in alle leeftijdscategorieën dus neem zeker even de tijd om alles door te nemen en een mooie selectie te maken. Ik heb dan ook zeker mijn stem al uitgebracht! En jij? Breng je stem hier uit.