Roarrrrr! Vanuit het avonturenpark klinkt een luide brul. Het is die van de dino’s en kijk daar hebben we ook Ranger Rob. Rijd met de vrachtwagen of sta stil en pak uit met het dinopark terwijl je op zoek gaat naar de gevaarlijke dinosaurussen. Welk spel speel jij? Nou, Harvey weet hier wel raad mee! Zo ontzettend veel te beleven met dit supercoole Dino Avonturenset van Vtech. We kregen de kans om het uit te testen en dat hebben we natuurlijk uitgebreid gedaan.

Vrolijke Vriendjes

De Vrolijke Vriendjes zijn een onderdeel van Vtech. Door liedjes, vrolijke zinnetjes en bewegingen komen ze tot leven. Op elke speelset vind je Magic Points, dit zijn rondjes waar je de interactieve figuurtjes in kan plaatsen zodat ze tot leven kunnen komen. Ze beginnen te zingen of te praten en stellen zichzelf voor. Het leukste is dat alle speelsets met elkaar compatible zijn. Je kunt dus alle poppetjes van de verschillende sets door elkaar gebruiken en hij herkent ze allemaal. Zo heb je het Piratenschip, de Magische glamper, de Brandweerwagen en dus ook het Dino Avonturenset.

Dino Avonturenset

Inhoud van het pakket

Wat zit er dan toch allemaal in die grote doos? Het pakket is namelijk zeer uitgebreid. Zo kun je de vrachtwagen binnen een mum van tijd omtoveren in het dinopark en de hele beleving eromheen naspelen. Bedoeld voor kinderen van 1 t/m 5 jaar. In de doos vind je het volgende:
– het vrolijke vriendje Ranger Rob
– 2 babydino’s; Peter de Pteranodon en Tommie de Triceratops
– de vrachtwagen
– de terreinwagen die los te koppelen is
– het net welke je kunt lanceren om de dino’s te vangen

Uitpakken

Tijd om de speelset te openen en het allemaal zelf te bekijken. Harvey haalt alles uit de doos en al snel komen Macy en Bentley erbij die natuurlijk staan te springen om te helpen. Op de verschillende onderdelen moeten nog stickers geplakt worden en hij moet in elkaar gezet. Dat fixen ze wel even met z’n 3en. Er zit geen handleiding in qua bouwen, maar als je op de doos kijkt wijst het zichzelf allemaal. Het duurde dan ook niet lang voor er gespeeld kon worden.

Roarrrrr

Natuurlijk, het gegrom bij de jongens kon niet snel achterblijven. Ze hebben er de eerste keer direct maar liefst 2 uur mee gespeeld aan 1 stuk! De T-Rex werd in en uit de vrachtwagen gehaald en reisde de hele kamer door. De babydino kan op de rug van de T-Rex maar Ranger Rob is er natuurlijk ook. De superheld volgens de jongens want met het lanceerbare net vangt hij alle dino’s en is de kamer weer veilig! Hoera voor Ranger Rob. Ze testen alle geluidjes uit en spelen Jurassic Park na. Er komen meer dino’s tevoorschijn en de terreinwagen word meerdere keren losgekoppeld en weer teruggezet. Zelfs de dino’s krijgen een lift van Ranger Rob, want in hun fantasie kan echt alles.

Educatief

Zoals we van Vtech gewend zijn, zijn er genoeg leerzame elementen in verwerkt. Zo zetten ze hierbij enorm in op de motoriek. Het draaien van de verschillende onderdelen, het vangen van de dino met het net, het valluik en er komt zelfs een grijper naar buiten die je weer terug kunt klappen. Er valt dus meer dan genoeg te beleven en te doen voor de kleintjes. Door de knipperende toetsen bovenaan in te drukken krijg je meer informatie over de dino’s zoals hun favoriete eten en leren ze je tellen en de basis van de kleuren. Dat is natuurlijk “super cool” zoals de jongens het zelf benoemen.

Ons oordeel

Het Dino Avonturenset is ontzettend degelijk en van goede kwaliteit, dat is duidelijk. Harvey speelde vrij ruw met de verschillende onderdelen en er gebeurde helemaal niets. Er zitten zoveel verschillende opties in dat er meer dan genoeg te spelen valt en het echt niet verveeld. Hij staat inmiddels niet meer in de speelkamer maar in zijn eigen kamer, naast het Cory Carson huis, zodat hij er nog vaker mee kan spelen. Ook in de ochtend als hij wat eerder wakker is dan gepland😊 is dit een hele grote favoriet. De geluidjes zijn erg leuk en passen goed in het thema, vrolijk en makkelijk mee te praten/ zingen zoals we gewend zijn. Het ombouwen van de vrachtwagen is simpel voor de kleintjes en hij heeft mijn hulp eigenlijk niet nodig bij het spelen. Ik geniet er enorm van om hem lekker zelf zijn gang te laten gaan hiermee.

Ik vind het Dino Avonturenset dan ook echt een enorme aanrader! In april word Harvey 3 jaar en ik had het zeker voor hem gekocht als we hem nog niet in huis hadden. Zo uitgebreid en het sluit helemaal aan bij zijn beleving, zijn fantasie met de dino’s is gewoon prachtig om te zien. Wellicht komt 1 van de andere speelsets wel op zijn lijstje, aangezien het allemaal zo leuk met elkaar te verbinden valt.

Zijn jullie bekend met de Vrolijke Vriendjes? Wat is jullie favoriete set en een echte aanrader?