De cake maken

Toen ik aan het begin van de meivakantie aan de kinderen vroeg wat zij graag wilden doen deze vakantie, was 1 van de dingen een regenboogcake maken.
Aangezien ik dit zelf ook al een tijdje op mijn lijstje had staan werd het nu ook wel echt tijd om dit een keer te maken.

Kinderversie

Wees gewaarschuwd, ik maakte de simpele kinderversie.. Een echte regenboogcake maak je laagje voor laagje.. Maar toen ik dat vertelden waren ze teleurgesteld dat ze niet meteen alle kleurtjes mochten gieten in de bakvorm.
De kinderen wilden dus alle laagjes tegelijk afbakken en ik was zeeeer benieuwd of dit ook hetzelfde mooie resultaat zou geven.
Onder het mom, de cake smaakt toch hetzelfde, zijn we dus maar gewoon aan de slag gegaan.

Het recept

Wij hebben als basis de Boerencake van Koopmans gebruikt omdat we die eigenlijk altijd in huis hebben. Deze is vegan, dus voor iedereen in het gezin te eten.

Voor de regenboogcake gebruikte ik:
– 1 pak boerencake van Koopmans
– 4 eieren
– 200 gram boter; tsja ik had niet gezegd dat het gezond was he? Hahaha..
– 6 kleuren voedingskleurstof
Qua boodschappen heb je dus niet veel nodig, dat scheelt!

Ik zette 6 bakjes klaar om elke kleur apart te kunnen mengen. Voor het mixen gebruikte ik mijn keukenmachine, maar een gewoon mixer werkt natuurlijk net zo goed.

Aan de slag

Eerst mengen we de cakemix, volgens het recept van Koopmans; de boter kloppen we luchtig, daarna voegen we de eieren en de cakemix toe.

Als de cakemix klaar is zet ik deze op tafel en word het tijd om deze over de 6 bakjes te verdelen. Verdeel het zoals je zelf wil, dit kan evenredig maar je kunt natuurlijk ook laagjes maken van groot naar klein bijv.

Kleuren maar

Dit was het gedeelte wat de kinderen het allerleukste vonden! Ze mochten beide 3 bakjes kleuren.
In elk bakje hebben we een klein druppeltje kleurstof gedaan om de kleur mooi te krijgen. Alleen de rode, deze hebben we 2 druppels moeten toevoegen omdat het anders teveel op roze leek.
Mening van mijn 6 jarige dochter, dus die heb ik maar gewoon gevolgd…
Alle bakjes werden goed gemixt, zodat ook echt alle mix gekleurd was.
Zo de kleuren voor de regenboog zijn klaar!

Laagjes maken

Nadat de bakvorm ingevet werd, was het tijd om de eerste kleur te kiezen. Daar waren ze beiden enorm snel uit, ik had een hele discussie verwacht dus het viel me alles mee!
Van onder naar boven waren onze kleuren; geel – paars – rood – blauw – groen – roze.
Elke laag probeerde ik zo voorzichtig mogelijk uit te smeren, zodat de lagen elkaar niet teveel doorkruisten.

In de oven!

Oke, een uur in de oven dus.. Dat is wel een dingetje, want het gaat zo enorm lekker ruiken dat je het liefst die cake er al eerder uittrekt! Of ben ik daar de enige in?
De oven maar zoveel mogelijk dichtgehouden, zodat de cake niet in zou zakken en goed zou rijzen.. Moet lukken! *uche ik keek maar 2 keer tussendoor*

Het Resultaat!

Regenboog of toch mislukt?

Oke, een echte regenboog is het niet geworden.
Maarrrr ik was wel erg blij met het resultaat en aan de twinkelende oogjes van de kinderen te zien, hadden we het absoluut perfect gedaan!
Ze waren er zo ontzetten blij mee, ik denk dat we zoiets vaker kunnen doen.
De kleuren liepen wel een klein beetje in elkaar over maar dit was absoluut niet erg. Het maakt juist de boogjes een beetje van de regenboog. Of wil ik dat nu gewoon zo zien? 😊

Hebben jullie wel eens gewerkt met voedingskleurstof? Ook een regenboogcake of cakeje gemaakt?
Wij gaan in ieder geval vaker experimenteren met de voedingskleurstoffen. Super leuk om te doen!

Maar eerst toch nog maar even een stukje proeven. Hmm.. Heerlijk!!

Jummie!!