Wie is er nu niet weg van, de dieren van de Zoef Zoef collectie van Vtech. Hier thuis zijn ze al jaren favoriet en er blijven steeds maar uitbreidingen komen, zo mooi. Zoals nu weer de 6 nieuwkomers in de Zoef Zoef Dierenstal. Ontzettend goed nieuws, vooral voor kindjes van 1 tot 5 jaar! Ga mee op avontuur met de nieuwe Zoef Zoef dieren van Vtech.

Nieuwkomers

De zes nieuwkomers kregen een meer realistische én vooral guitige uitstraling en wat extra vrolijkheid in de naam mee. Want zeg nu zelf, deze dieren wil je toch gewoon als huisdier!
Maartje het avontuurlijke Paardje, Suzy het slimme Schaapje, Victor het vrolijke Varken, Marjolijn het nieuwsgierige Konijn, Pim de brave Puppy en Milou de vriendelijke Koe.

Hoe werkt het?

Wij kregen Pim de brave puppy en Victor het vrolijke varken opgestuurd om te testen. Bovenop het hoofdje zit een knop. Wanneer je deze indrukt knippert het lampje en begint het varkentje vrolijk te kletsen of te zingen. Binnen een mum van tijd zong Harvey alweer mee met de liedjes en kletste hij volop tegen zowel de puppy als het varkentje.

Daarnaast werken de dieren ook met de magische sensor van de speelsets. (Deze zijn los van elkaar verkrijgbaar). Wanneer ze op de magische sensor staat ontstaan er weer nieuwe geluidseffecten en leer je bijvoorbeeld meer over het leven van Victor op de boerderij. De toets op de onderzijde word hierbij geactiveerd.

Educatief

Het speelgoed van Vtech is altijd goed voor de ontwikkeling van de kinderen, hier besteden ze veel aandacht aan. Wat ik zo fijn vind is dat er op de verpakking altijd duidelijk staat welke gebieden aangesproken worden.
– Zintuiglijke ontwikkeling; er is natuurlijk veel te zien/ horen en voelen. In een mum van tijd hebben ze nieuwe woorden en liedjes bijgeleerd. Door de vrolijke teksten gaat dit vanzelf.
– Motorische vaardigheden; lekker op pad door de kamer of spelen met de speelsets. Probeer in de baan te blijven of maak je eigen pad. Met de verschillende sensoren is het allemaal mogelijk.
– Fantasierijk spelen; wat ze nu weer voor avonturen meemaken, je gelooft het bijna niet! Elke dag een ander avontuur, wie weet wat er morgen op de planning staat.

Wat je moet weten

Zoals ik al vertelde is de collectie heel erg uitgebreid. Zo kunnen de Zoef Zoef dieren gebruikt worden bij alle eerder verschenen figuurtjes en speelsetjes, zo ook met de Toet Toet collectie.

Deze dierenvriendjes nodigen jouw kleintje uit om direct te gaan spelen, zetten aan tot interactie en samenspel en stimuleren fantasie spel. Hier spelen ze alle 3 samen en komen de meest bijzondere verhalen tot leven! Zo mooi om te zien. De aanbevolen leeftijd is van 1-5 jaar, maar hier vinden ze het met 6 en 7 ook nog steeds interessant.

Wat nieuw is, is dat op deze dieren geen uitknop meer zit, er zit namelijk een automatische uitschakeling op. Heel fijn, aangezien er hier voor de vele figuurtjes aardig wat batterijen doorheen kunnen gaan soms.

Ons oordeel

Deze foto zegt eigenlijk al genoeg!
Zodra Harvey de beide dieren zag, kwam er een twinkeling in zijn ogen. Iets aan de dieren werkt zo magisch. We pakten ze samen uit en hij begon er direct tegen te praten en mee te zingen. Het werkt zo aanstekelijk dat zelfs ik mee doe. De Zoef Zoef dieren zijn simpel in gebruik, kunnen tegen een stootje en zijn onwijs leuk te combineren met elkaar maar ook prima apart van elkaar te gebruiken. Harvey is er helemaal weg van en is er uren zoet mee. Ook grote broer en zus vinden dit nog heerlijk om mee te spelen! Dus qua leeftijd zit het zeker goed.

De dieren zijn klein geprijsd en dus ook leuk om cadeau te geven. Omdat ze los van elkaar te gebruiken zijn en ook prima mee gaan in de auto, op vakantie of op visite, vind ik het echt ideaal speelgoed!

Ga jij ook mee op avontuur met de nieuwe Zoef Zoef dieren van Vtech? Welke is jouw favoriet?