musthaves voor je babyuitzet

Zodra je hoort, of nou ja leest vanaf je plasstickie, dat je in verwachting bent ga je op zoek naar spulletjes. Tenminste, zo ging het bij ons! Er zijn baby uitzetlijstjes in overvloed te vinden. Veel overlapten er wel toen ik ze opzocht. Dus hoppa daar gingen we. Tegen de tijd dat ik 30 weken zwanger was, was ons huis netjes gevuld en hadden we alles afgevinkt van de lijstjes. Maar was dit wel nodig allemaal? Bij de 2e was ons uitzetlijstje namelijk al wat uitgedund en bij de komst van ons 3e kindje waren we echt tot het minimale beland. Deze slimmerik had namelijk net alles te koop gezet dus we konden weer opnieuw beginnen. Maar welke spulletjes hebben we de 3e keer WEL opnieuw gekocht? Ik neem het lijstje met musthaves voor je babyuitzet met je door.

XXL hydrofiele doeken

Heerlijk met afdrogen, ze passen er namelijk fantastisch in! Je wikkelt ze er dus heerlijk in, direct warm. Maar niet alleen voor na het badderen is dit een uitkomst. Ideaal om op het boxkleed te leggen als ze reflux hebben.. Of als je even snel op de bank wil verschonen en je kans hebt op een fijne poep explosie of ander ongelukje. Of als spuugdoekje, wederom vanwege de reflux kon er vaak wel heel wat terugkomen was mijn ervaring, dus deze bedekte prima een goed stuk van mijn rug. Daarnaast vond ik ze ook echt geweldig om op de bodem van je reiswieg te leggen. Geeft direct een mooiere uitstraling dan zo’n saai wit matrasje.

musthaves voor je babyuitzet

Inbakerdoek

Omdat we al 2 keer meegemaakt hadden dat de kindjes in hun slaap met hun armen gingen zwaaien en hierdoor ingebakerd werden, stond ik er niet van te kijken dat ook dit puntje weer terugkwam op de lijst. De inbakerdoek van Meyco werd deze keer onze keuze, na aanraden van een vriendin. Een leuk prijsje voor een inbakerdoek die we maar een aantal maanden gebruikt hebben. Aangezien meneer hier ook tussen de 3-4 maanden begon te draaien, net als broer en zus, was dit dus een prima keus. De printjes zijn ook echt onwijs schattig! Dit heeft weer voor een hoop rustige nachten gezorgd, ideale investering dus. Zeker onmisbaar wat mij betreft op de lijst musthaves voor je babyuitzet.

Reukloze luieremmer

Ik ben dus net het type dat netjes elke dag haar vuilniszak naar buiten brengt, nope, pas als hij vol is. Maar met die vieze luiers is dat toch echt geen optie, want die lucht dringt overal doorheen. Behalve dan door zo’n luieremmer die er speciaal voor gemaakt is. Dus ook dit keer kochten we een luieremmer. Netjes een plekje in de badkamer, stond absoluut niet in de weg en geurloos. We kochten deze in de sale, wel een iets kleinere versie, maar door er een doosje onder te zetten kwam hij op de perfecte hoogte te staan.

Babybadje

Onwijs slecht voor je rug, maar ik vind dit babybadje dus perfect! Zelfs voor als ze al iets groter zijn! Aangezien wij in ons oude huis geen bad hadden, zette ik dit ding vaak in de douche en ging er zelf naast zitten. De kinderen vonden het geweldig om er samen in te zitten, zelfs de oudste van toen 6 genoot er in haar uppie in! Wat badspeelgoed erin, bubbels en gaan. Uren speelplezier heeft dit badje ons opgeleverd!

*Tip: let op bij het badspeelgoed, inmiddels zijn de meeste vast al wel bekend met de vieze badeendjes. Omdat daar een gat in zit waar je het water zo leuk uit kunt spuiten.. Maar, er blijft altijd wat water achter. Dat word uiteindelijk vies en zodra ze er dus mee gaan spelen en het gaat uiteindelijk altijd weer naar de mond. Daar wil je niet aan denken toch? Zorg dus voor speelgoed wat je gemakkelijk kunt schoonmaken en waar geen water in achterblijft. Zo vond ik deze bootjes ideaal, leuk om mee te spelen en ze waren zo weer schoon en droog.

Magnetron steralisator

Natuurlijk kun je de flesjes ook uitkoken en heb je dit ding niet persé nodig, zo zeggen anderen, ik vond het echt een enorme uitkomst! Zodra de kleine in de ochtend de eerste fles op had, verzamelde ik alle flesjes en speentjes bij elkaar en mikte ze hierin. Later wisselden we van fles, maar ook deze gingen er prima in moet ik zeggen! Misschien hielp die ervaring die ik had met Macy ook niet mee. Bij haar probeerde ik het namelijk eens om een flesje uit te koken, maar dit pakte ik compleet verkeerd aan waardoor ik een gesmolten flesje overhield uiteindelijk. Iets met te moe zijn, blond zijn en vast nog heel veel andere meespelende factoren.

Draagzak

Bij Bentley had ik voor het eerst een draagdoek, ik vond het idee zo mooi. En ook omdat ze zo weinig scheelden in leeftijd zag ik het voor me dat ik de extra vrije handjes goed kon gebruiken. In werkelijkheid vond ik het knopen vreselijk en voelde ik me ownijs onzeker. Zo jammer.
Bij Harvey koos ik daarom voor een draagzak. Omdat ik de maxicosi niet teveel mocht dragen vanwege mijn bekkeninstabiliteit na de bevalling, was een draagzak de oplossing volgens de fysio. Dus van mijn ouders kreeg ik dit mooie exemplaar cadeau. Super gemakkelijk in gebruik, klik aan en klik los. Dit kon ik wel! Hij ligt trouwens nog steeds in de kofferbak, maar dan in de peuter opstelling zodat hij op mijn rug lekker mee kan.

Familyfix

Zeker met meerdere kindjes heb je gewoon weinig tijd voor het hele instap ritueel. Voordat je uberhaupt de deur uit bent ben je al een uur verder. Dus het vastzetten van de maxicosi wilden we gewoon gemakkelijk. Met de familyfix gaat dit namelijk met een simpel kliksysteem. Ideaal! Vastmaken en losmaken is zo gepiept. Zonder dat je aan het prullen bent met de gordeltjes. Ook het overzetten in een andere auto gaat onwijs makkelijk. Dit deden we dan ook altijd met de auto van oppas oma’s en opa’s. Binnen een minuut was het geregeld.

musthaves voor je babyuitzet

Borstvoedingskussen

Hoewel ik geen borstvoeding gaf deze 3e keer, kocht ik toch weer dit kussen. In de zwangerschap namelijk al. Echt, als je er eenmaal mee geslapen hebt ben je gewoon verkocht! Am I right? Na de bevalling is het heerlijk voor het voeden, ook met fles. Hoe klein ze ook zijn, soms word het voor de arm gewoon echt wat vermoeiend. Ik heb er nachtenlang op geslapen aangezien ik met mijn bekken niet kon bewegen en dit kussen me goed stabiel hield. Ander voordeel is dat het voor de kindjes ook heel fijn was, dat ze zo hun broertje de fles konden geven. Zij waren namelijk echt te klein om hem goed vast te houden.

Heb jij ook de lijstjes netjes opgevolgd? Wat waren of zijn jouw musthaves voor je babyuitzet? Klets gezellig mee in de reacties.