Zoals jullie hebben kunnen lezen wilde Bentley met zijn kinderfeestje midget golfen. We besloten  te gaan voor midgetgolf bij Akkermans Leisure & Golf. Hier is een piraten thema baan en dit leek ons erg leuk voor Bentley.

Aankomst

Vanaf de weg denk je waar ben ik beland? De baan is nog niet te zien, dus ik dacht eerlijk gezegd dat ik verkeerd zat. Maar zodra je op de parkeerplaats staat word het wat duidelijker. Bij de zaal stonden de kindjes al op Bentley te wachten en ook de dame van het bedrijf stond er al. Al zingend werd Bentley naar de tafel geleid en konden alle kindjes plaatsnemen. De tafel was leuk gedekt met chipjes, ranja en soesjes. De kindjes mochten lekker wat eten & drinken waarna de cadeautjes uitgepakt konden worden. Nadat we bij elk cadeautje hoorde welk kindje dit thuis ook had, was het tijd om de baan op te gaan.

De baan

Je mag een kleur balletje uitkiezen en krijgt een stick. Dat kiezen van de kleur doet het altijd al goed. Met een scorelijstje ben je compleet en mag je de baan op. De baan telt in totaal 13 holes. Onderweg zijn er allerlei piraten te vinden en van alles wat in het thema past. Zo staat er een grote piratenboot voor de kindjes, is er zelfs een vlot wat je heen en weer moet trekken, een grot, slapende piraten en een grote schatkist. Onderweg staan er picknick banken waar je gezellig kunt zitten en even pauze kunt nemen tussendoor. Iets waar wij veel gebruik van maakten als we op elkaar moesten wachten. Fijn om de groep zo even bij elkaar te houden.

Het spel

Voor kinderen vind ik dit een onwijs leuk spel. Het enige is dat je wel op elkaar moet wachten. Iets waar ik wel een beetje tegenop keek met 10 kindjes, maar met een gezin is dat natuurlijk veel makkelijker. Al snel werd er een verdeling gemaakt en waren de kindjes ontzettend lief. Alle kindjes hadden het al wel eens gespeeld, dus ook dat scheelt alweer. Ze hielpen elkaar ook leuk, dik gejoel als iemand in 1 beurt het balletje erin kreeg!

Water

Tijdens het spel kom je veel water tegen. Dus veel mogelijkheden voor je balletje om in het water te belanden. Zo moet je hem over een kloofje schieten en langs een waterval. Best wel een uitdaging natuurlijk.
Aan het eind kwamen we erachter dat we bij bepaalde holes metalen schepnetjes geplaatst zijn. Iets waar we dus de hele weg overheen hadden gekeken. Niet dat we hem niet nodig hadden, maar we waren flink in de weer met de sticks om de balletjes eruit te vissen. Dat had dus wat makkelijker gekunt… 😊

Interactie

Het thema piraten is doorgezet over de hele baan. Iets wat de kinderen ontzettend leuk vonden! Omdat het hard waaide kwam de regen zelfs door het grotje heen en moest je rennen om droog te blijven. Iets wat ik 1x snel deed, maar de jongens natuurlijk wel 10x. Dat is natuurlijk onwijs leuk om te doen. Ook het vlot was een trekpleister, continu heen en weer, weer trekken en die touwen en hop terug. En ergens op de baan verstopt in een huisje, daar zit een.. Nee, dat hou ik wel als verrassing!

Party time

Natuurlijk krijgt de jarige nog een spanend feestdoosje met allerlei verrassingen, maar elk kindje kreeg een cadeautje mee. Er was keus uit een boekje en een stickervel. Daarnaast kregen ze van Bentley nog een snoepzakje en was iedereen helemaal happy. Hoe je weet dat ze happy zijn? Nou het feit dat iedereen schreeuwt: “Als ik mijn feestje heb wil ik het ook hier vieren want ik vond het echt super leuk!”

Coronaproof

Vanwege de maatregelen kon er niet binnen gegeten worden, maar gelukkig was er buiten wel genoeg plek en was dit met het zonnetje onwijs goed te doen. Binnen was het gebruik van mondkapjes sterk aangeraden, dus die hadden we dan ook meegenomen allemaal.
Ook waren er minder mensen op de baan en werd er goed afstand gehouden. Iets wat we wel ontzettend fijn vinden, want ja met 10 kinderen duurt het nu eenmaal wel even wat langer dan de gezinnen met 1 of 2 kinderen die achter ons liepen. Sorry! Het duurt hier nog wel even. Maar we hebben wel veel lol gehad onderweg.

lekkere frietjes to-go in een puntzak

Eten

Natuurlijk ging iedereen netjes zitten toen de frietjes aankwamen, echter werd er niet veel gegeten want ze wilden veeeeeel liever spelen! Pas toen de ijsjes kwamen werd het serieuze business en at iedereen netjes mee. Ik versierde de tafel ietswat zodat het nog net wat feestelijker zou worden. Geslaagd want iedereen vond het spiderman feestje zo leuk! Wat ben ik blij dat corona niet alles had verpest.

Houden jullie van midget golf? Zou je dit als kinderfeestje doen?

* Bij Akkermans is er nog veel meer te doen dan alleen golfen, dus neem zeker even een tijdje op hun website